Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας είναι εξαιρετικά αισιόδοξο, προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία μπόρεσε και ανέκαμψε από την κρίση του κοροναϊού

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο του καθιερωμένου δείπνου που παραθέτει.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η εκδήλωση εστίασε στις προοπτικές των ελληνογερμανικών οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων, ενώ ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε πάνελ με τίτλο «Το Green Deal στο επίκεντρο των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων» και κατά τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνο Μαραγκό, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνησή του «έχει αποδείξει ότι διαθέτει μεταρρυθμιστική ορμή, η οποία δεν θόλωσε ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι πολύ πάνω από το 7% για το 2021, ενώ τόνισε ότι στη χώρα μας καταγράφεται η πιο γρήγορη αποκλιμάκωση ανεργίας στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν καλύπτει απλά το χαμένο έδαφος, αλλά θέτει τις βάσεις και για μια μακροχρόνια ποιοτική ανάπτυξη.

«Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο τα νούμερα της ανάπτυξης, τα οποία μπορεί τελικά για το μέσο πολίτη να μην λένε πολλά πράγματα, είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας, η πιο γρήγορη αποκλιμάκωση ανεργίας στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και παράλληλα η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη στάθηκε στο ύψος των προκλήσεων της υγειονομικής κρίσης, επισημαίνοντας αφενός την κοινή αγορά εμβολίων και αφετέρου τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας είναι εξαιρετικά αισιόδοξο, προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία μπόρεσε και ανέκαμψε από την κρίση του κοροναϊού, με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις που γίνονταν πριν από ένα χρόνο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Έσπασε το ρεκόρ παραγωγής ενέργειας πυρηνικής σύντηξης