Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσωπικός Βοηθός, ένα αίτημα του αναπηρικού κινήματος γίνεται επιτέλους πράξη

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Ένα αίτημα του αναπηρικού κινήματος, ειδικά των ανθρώπων που πάσχουν από βαριά αναπηρία, γίνεται επιτέλους πράξη», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το πιλοτικό πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία», στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τους χρυσούς Παραολυμπιονίκες στο μπότσια, Γρηγόρη Πολυχρονίδη και Άννα Ντέντα, καθώς και τον υπεύθυνο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Περιστερίου, Μπάμπη Δούναβη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα, που για πρώτη φορά θεσμοθετείται και υλοποιείται στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Θυμάμαι τις πρώτες μας συζητήσεις με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο για το ζήτημα του Προσωπικού Βοηθού και με είχε ευαισθητοποιήσει τότε στην ανάγκη να υπάρχει μία ουσιαστική κρατική παρέμβαση, για να αντιμετωπιστεί αυτή η εκκρεμότητα και να μπορείτε να έχετε μία υποστήριξη χρηματοδοτούμενη από το κράτος, που να σας επιτρέψει να καλύπτετε τις βασικές σας ανάγκες, να είστε αυτόνομοι και δημιουργικοί. Kαι είστε όλοι σας πολύ δημιουργικοί άνθρωποι και έχετε αποδείξει ότι μπορείτε να ξεπερνάτε και τα πιο δύσκολα εμπόδια, που σε εμάς μπορεί να φαίνονται αξεπέραστα».

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα, γιατί γίνεται γενικότερα ένα πρώτο βήμα για την ανεξάρτητη διαβίωση», επεσήμανε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, σημειώνοντας ότι «ο Προσωπικός Βοηθός αποτελεί τον πρώτο, έναν από τους βασικούς πυλώνες για να μπορέσει ο ανάπηρος να ξεπεράσει τα εμπόδια που έχει χτίσει η κοινωνία προς αυτόν και να έχει μία ζωή όπως την ονειρεύεται, όπως τη θέλει, με τις δικές του επιλογές, με τις δικές του επιθυμίες και με τις δικές του ανάγκες να εκπληρώνονται. Όπως κάνει ο κάθε πολίτης σε μια δημοκρατική χώρα».

Ο κ. Κυμπουρόπουλος συμπλήρωσε ότι από προηγούμενες κυβερνήσεις δίνονταν μόνο υποσχέσεις που δεν γίνονταν πράξη. «Υπήρχαν λόγια, λόγια, λόγια. Ότι ‘θα γίνει’, ‘ναι το θέλουμε’, ‘ναι θα το κάνουμε’, αλλά όταν έρχονταν οι κυβερνήσεις το ‘θα’ δεν γινόταν ποτέ πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω το μεγαλύτερο εμπόδιο, το οποίο ξεπερνάμε όμως, γιατί νομίζω ότι έχουν αλλάξει οι αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας, πολλές φορές είναι στα μυαλά των ανθρώπων. Είναι στα στερεότυπα, στη νοοτροπία όπως είπες», επεσήμανε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης. «Αυτό αλλάζει. Και αλλάζει και από τα νέα παιδιά», σημείωσε.

Έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του και το μόλις λίγων μηνών παιδί του, ο χρυσός Παραολυμπιονίκης, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, μίλησε για το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. «Ως Πρόεδρος των Παραολυμπιονικών, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι και σαν Παραολυμπιονίκες και σαν αθλητές με βαριές αναπηρίες, έχουμε μεγάλη ανάγκη τον Προσωπικό Βοηθό, ο οποίος θα μπορέσει ουσιαστικά να μας απογειώσει ακόμα περισσότερο. Και έχουμε τώρα και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, στους οποίους, κάποιοι αθλητές, αν έχουμε έναν Προσωπικό Βοηθό, θα έχουμε φτερά να αγωνιστούμε ακόμα καλύτερα και είναι άμεση ανάγκη βέβαια», σημείωσε.

«Για εμένα, ειλικρινά, ο Προσωπικός Βοηθός, σαν θεσμός, ισοδυναμεί με την ίδια τη ζωή. Ένας άνθρωπος που έχει αναπηρία, όταν μπορέσει και υπάρχει η ανάγκη να γίνει χρήση του Προσωπικού Βοηθού, είναι για εκείνον πραγματικά το μονοπάτι, ο δρόμος που θα μπορέσει να τον εντάξει στο κοινωνικό σύνολο», είπε ο υπεύθυνος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Περιστερίου, Μπάμπης Δούναβης. που δίνει τη δική του μάχη για να βοηθήσει ΑμεΑ στον δήμο του.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προοπτικές περαιτέρω αξιοποίησης του προγράμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι, όπου υπάρχουν δυσκολίες, αυτές θα αντιμετωπιστούν. «Πιστεύω ότι η συζήτηση αυτή και οι δικές σας προσωπικές ιστορίες και η προβολή τους έχουν και μια παιδευτική διάσταση, διότι μας επιτρέπουν να βάζουμε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε στη σωστή τους διάσταση», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Το σημαντικό είναι ότι έχουμε την κορυφή, η οποία μας δίνει την κατεύθυνση. Και είναι μία κατεύθυνση, η οποία είναι συμπεριληπτικότητας, διαφορετικότητας», υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, διαβεβαιώνοντας και αυτή από την πλευρά της ότι τυχόν προβλήματα που θα εντοπιστούν στην πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος θα διορθωθούν.

Μία ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση

Ο θεσμός του «Προσωπικού Βοηθού» γίνεται πράξη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην πιλοτική του φάση θα συμπεριλάβει 2.000 άτομα, ηλικίας 16 έως 65 ετών, δίχως να περιορίζεται σε περιπτώσεις κινητικής αναπηρίας, αλλά καλύπτοντας επίσης τη νοητική, την αναπτυξιακή, την ψυχική και αισθητηριακή.

Πρόκειται για παρέμβαση που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και των δράσεων για την ισότητα, με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη και βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με αναπηρία.

Στην πρώτη φάση της πιλοτικής εφαρμογής θα συμμετάσχουν 1.000 άτομα από την Αττική. Στη δεύτερη φάση, από τον Ιανουάριο του 2023, θα προστεθούν επιπλέον 1.000 άτομα από άλλες Περιφέρειες της χώρας. Το 2024, η υπηρεσία θα επεκταθεί πανελλαδικώς, με εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς πόρους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα αξιολογηθούν από ειδικές διεπιστημονικές επιτροπές, που θα αποτελούνται από κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή και ψυχολόγο. Η αξιολόγηση θα λαμβάνει χώρα στο σπίτι του ενδιαφερόμενου, σε ημέρα και ώρα που θα επιλέξει ο ίδιος, ενώ θα μπορεί να διαλέξει και τον Προσωπικό Βοηθό της αρεσκείας του. Παράλληλα, δημιουργείται Μητρώο Προσωπικών Βοηθών.

Το πιλοτικό πρόγραμμα εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γεγονός που συνέβαλε στην ταχύτατη ενεργοποίησή του με πόρους ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για την μετέπειτα πανελλαδική εφαρμογή έχουν εξασφαλιστεί μέσω ΕΣΠΑ 320 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα του αναπηρικού κινήματος, σχεδιάστηκε μετά από εκτενή και εποικοδομητικό διάλογο με την ΕΣΑμεΑ.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού:

Καλώς ήρθατε. Χαίρομαι πάρα πολύ που σας υποδέχομαι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου και είναι πραγματικά μία σημαντική στιγμή για σας, μια σημαντική στιγμή και για μας, καθώς μπορούμε πια με τον πιο επίσημο τρόπο να πούμε ότι ένα αίτημα του αναπηρικού κινήματος, ειδικά των ανθρώπων που πάσχουν από βαριά αναπηρία, γίνεται επιτέλους πράξη.

Θυμάμαι τις πρώτες μας συζητήσεις με τον Στέλιο, για το ζήτημα του Προσωπικού Βοηθού και με είχε ευαισθητοποιήσει τότε στην ανάγκη να υπάρχει μία ουσιαστική κρατική παρέμβαση για να αντιμετωπιστεί αυτή η εκκρεμότητα και να μπορείτε να έχετε μία υποστήριξη χρηματοδοτούμενη από το κράτος, που να σας επιτρέψει να καλύπτετε τις βασικές σας ανάγκες, να είστε αυτόνομοι και δημιουργικοί. Kαι είστε όλοι σας πολύ δημιουργικοί άνθρωποι και έχετε αποδείξει ότι μπορείτε να ξεπερνάτε και τα πιο δύσκολα εμπόδια, που σε εμάς μπορεί να φαίνονται αξεπέραστα.

Προχωράμε, λοιπόν, στην υλοποίηση αυτού του θεσμού, σε πρώτη φάση – όπως έχουμε πει – πιλοτικά από την Αττική, αλλά με γρήγορη επέκταση σε τέσσερις ακόμα Περιφέρειες της χώρας.

Είναι μία πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται όχι μόνο από το ΕΣΠΑ αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το τονίζω αυτό επειδή ακούμε πολύ συχνά μία κριτική ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά μόνον κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις, λίγους εν πάση περιπτώσει. Εσείς είστε η καλύτερη απόδειξη ότι αφορά όλους τους συμπολίτες μας, ειδικά αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Και πιστεύω ότι έχουμε επίσης οργανώσει μία διαδικασία η οποία είναι γρήγορη, είναι διαφανής, είναι μία διαδικασία που θα γίνονται οι επισκέψεις στο σπίτι σας και όχι αλλού και θα περιμένω με πολύ μεγάλη χαρά, όταν με το καλό οι πρώτοι Προσωπικοί Βοηθοί πιάσουν δουλειά, να μπορείτε να μας μεταφέρετε και τις δικές σας εμπειρίες και να δούμε πώς, προχωρώντας προς τα εμπρός, μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο αυτόν τον σημαντικό θεσμό.

Είναι μία μόνο πτυχή μίας ολοκληρωμένης πολιτικής που έχουμε για τα άτομα με αναπηρία, τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές, είναι μια οριζόντια δράση την οποία αναπτύσσουμε εδώ στη Γραμματεία της Κυβέρνησης υπό τον υπουργό Επικρατείας, τον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος συντονίζει όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Αλλά να ευχαριστήσω και την υπουργό, διότι έβαλε πολλή ενέργεια και προσπάθεια στην υλοποίηση αυτού του θεσμού και πάμε για περισσότερα.

Οπότε και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΝΔ στα Ιωάννινα: «Ο νομός δίνει το παράδειγμα στην αξιοποίηση νέων ανθρώπων»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης επισκέφτηκε τον νομό Ιωαννίνων συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, την Ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, τους βουλευτές Σταύρο Καλογιάννη και Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα και την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων Λένα Σταμάτη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν τα γραφεία της εταιρείας Team Viewer, μια εταιρεία η οποία έχει επενδύσει στην Ελλάδα δημιουργώντας έναν κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας. Συνολικά στο παράρτημα τον Ιωαννίνων, στο οποίο τα στελέχη του κόμματος υποδέχτηκαν η Υπεύθυνη Enterprise Sales για τις χώρες της Μεσογείου Νάταλι Κόντορ, η Senior HR Administrative Assisant Ευαγγελία Σταύρο και ο Senior Software Engineer Αθανάσιος Μουτσιούλης, εργάζονται συνολικά 50 άτομα, πολλά από τα οποία είναι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων των Ιωαννίνων. Είναι ένας κόμβος επιχειρηματικότητας ο οποίος μπορεί να αναβαθμίσει συνολικά την Περιφέρεια. Η Υπεύθυνη Enterprise Sales για τις χώρες της Μεσογείου Νάταλι Κόντορ δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως η επένδυση της Team Viewer μπορεί να γίνει μια ελληνική Silicon Valley.

Στη συνέχεια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου όπου συνομίλησαν με την πρόεδρο Μαρία Τσολάκου. Το κέντρο είναι ένα από τα επτά παραρτήματα που βρίσκονται σε όλη την Ήπειρο και περιθάλπει ηλικιωμένους συμπολίτες μας με αναπηρίες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επανενεργοποίηση της μονάδας προστασίας παιδιών η οποία περιλαμβάνει υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης και την βραχεία παραμονή παιδιών για την απομάκρυνση από παθογενείς οικογενειακές συνθήκες Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως το κυβερνητικό έργο που προβάλλεται μέσα από αυτές τις επισκέψεις δεν αφορά μόνο τους Υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά ένα σύνολο ανθρώπων που εργάζονται προς όφελος των πολιτών. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει πως έχει αληθινά κοινωνικό πρόσωπο στηρίζοντας τις δομές κοινωνικής πρόνοιας.

Στο Δημαρχείο Ιωαννιτών ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, συνομιλώντας για τα μεγάλα έργα υποδομής στο νομό, τη στήριξη στους επιχειρηματίες και τα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ τόνισε το γεγονός πως τα Ιωάννινα έχουν αναδειχθεί μέσα στις 100 ουδέτερες κλιματικά πόλεις της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ιδιαίτερη βάση δόθηκε στην προστασίας της Λίμνης των Ιωαννίνων.

Επόμενη στάση της επίσκεψης ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου όπου τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη μιλώντας για τα μεγάλα έργα οδοποιίας και υποδομής που προχωρούν στον νομό και την ανάγκη ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και την ανάγκη περαιτέρω μέριμνας για την ενεργειακή κρίση.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως όσα έχουν γίνει κατά την τριετίας της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα παράλληλα με τη διαχείριση τόσων μεγάλων αλλεπάλληλων κρίσεων.

Κατόπιν τα στελέχη βρέθηκαν στο εργοστάσιο εμφιάλωσης του νερού Ζαγόρι, Χήτος ΑΒΕΕ. Αποτελεί μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής, με μεγάλη ιστορία η οποία ξεκινάει στα μέσα τις δεκαετίας του 1950 και κατέχει δεκάδες διακρίσεις για την συνεισφορά της στη χώρα, την εταιρική της υπευθυνότητα και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Ιωάννης Σώτος, ο Τεχνικός Διευθυντής Χρήστος Πρέντζας, ο Διευθυντής Ποιότητας Χαράλαμπος Παπαχρήστος, και ο Συντονιστής Συντηρήσεων Θανάσης Μωρόγιαννης.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε μια διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση με την παρουσία μελών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας από τον νομό Ιωαννίνων και όλη την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δηλώσεις του: «Είναι για μένα μεγάλη χαρά να επιστρέφω μετά από λίγους μήνες στα Ιωάννινα, πραγματοποιώντας μια ακόμα επίσκεψη στον νομό. Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή, τους βουλευτές κ. Καλογιάννη και κ. Κεφάλα αλλά και την Ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που βρέθηκαν μαζί μας σε αυτές τις επισκέψεις και φυσικά τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη και την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Λένα Σταμάτη.
Βρεθήκαμε στα γραφεία της εταιρείας Team Viewer, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, στο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ. Η μέρα μας ήταν γεμάτη επισκέψεις και γεμάτη ουσία. Αυτό που θέλουμε σήμερα να ακουστεί πολύ δυνατά από τα Ιωάννινα είναι ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωρούν με προσήλωση στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ και ταυτόχρονα διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάθε έκτακτη κρίση που έχει προκύψει. Όσες φορές και να προσπαθήσει η Αντιπολίτευση να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, τόσες περισσότερες φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα απαντά με λύσεις και με το αποτέλεσμα της πολιτικής της, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Σήμερα στα Ιωάννινα καταγράψαμε όσα απασχολούν τους πολίτες και τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αδιαμεσολάβητα, μιλώντας με τους ίδιους κάνοντας μια βόλτα μέσα στην πόλη.

»Σήμερα πραγματοποιείται και το προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ, λίγους μήνες μετά το προσυνέδριο του κόμματός μας στο οποίο ο πρόεδρός μας, μου έκανε την τιμή να με προτείνει για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Για εμένα λοιπόν τα Ιωάννινα είναι πολύ σημαντικά. Και επιλέξαμε την πόλη των Ιωαννίνων γιατί δίνει το παράδειγμα της αξιοποίησης των νέων ανθρώπων. Η επένδυση της Team Viewer είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαφοράς του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Βλέπει μπροστά, δεν χρησιμοποιεί τους νέους για να κάνει προπαγάνδα όπως η προηγούμενη Κυβέρνηση, καταλαβαίνει τις ανάγκες τους, καταλαβαίνει ότι αυτό που χρειάζονται είναι πολλές και καλά αμειβόμενες νέες δουλειές ανάλογες με τα προσόντα τους και δείχνει ποιο είναι και ποιο πρέπει να είναι το μέλλον της χώρας. Προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι για ακόμα καλύτερες μέρες».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ακόμα, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, ο Οργανωτικός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων Μένιος Κορομηλάς, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Τζιανλούκας Ματσίρας, Θεόδωρος Τζαρούχης, ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, ο πρόεδρος της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Νεόφυτος Καλαϊτζίδης, ο αν. Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Φάνης Πασχάλης, μέλη και στελέχη του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oι φρουροί των συνόρων στον Έβρο – Έπιασαν δουλειά τα τεθωρακισμένα οχήματα αναγνωρίσεων Μ1117

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε διαρκή επαγρύπνηση οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζές περιπολίες, ταχύπολοα, drones

Tα νεοαποκτηθέντα τεθωρακισμένα  τροχοφόρα οχήματα αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV)  M1117 του Στρατού Ξηράς τα οποία παραχωρήθηκαν δωρεάν στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος πλεονάσματος αμυντικού υλικού των ΗΠΑ έπιασαν δουλειά στον Έβρο. Συμβάλλουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας και στην αποτροπή κάθε απειλής.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε βίντεο των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάζεται η δράση και η ανάληψη επιχειρησιακών καθηκόντων των Μ1117 στον Έβρο αλλά και όλων των υπολοίπων δυνάμεων, όπως τα ταχύπλοα, οι πεζές περιπολίες δίπλα στο ποτάμι, τα drones, oι περιπολίες με τα διπλοκάμπινα οχήματα του Στρατού Ξηράς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ η άμεση ένταξη των συγκεκριμένων οχημάτων αναγνώρισης στις Μονάδες του ΣΞ στον Έβρο ενισχύει ακόμη περισσότερο την αμυντική θωράκιση της Χώρας.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
VIDEO4 λεπτά ago

“Ο κύριος Αμιλκάρ” από τη «Θρυαλλίδα» στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 λεπτά ago

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΝΔ στα Ιωάννινα: «Ο νομός δίνει το παράδειγμα στην αξιοποίηση νέων ανθρώπων»

ΕΛΛΑΔΑ6 λεπτά ago

Σάμος: Συνεχείς περιπολίες αστυνομίας, συνοριοφυλακής και λιμενικού για αποτροπή μεταναστευτικών ορών

ΘΕΣΣΑΛΙΑ12 λεπτά ago

Βράβευση της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων στο 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

OIKONOMIA13 λεπτά ago

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο εξυγίανσης

ΚΟΣΜΟΣ14 λεπτά ago

Τέξας: Παραμένει στο στόχαστρο η αστυνομία για το μακελειό – Γονείς απωθήθηκαν με βία από το σχολείο

ΘΕΣΣΑΛΙΑ15 λεπτά ago

Τους φοιτητές – παιδιά εκπαιδευτικών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ βράβευσε ο Σύλλογος Δασκάλων Λάρισας (φώτο

LIFESTYLE18 λεπτά ago

Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Ολοκληρώνεται η πολύκροτη δίκη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ19 λεπτά ago

Έρχεται η πιο μεγάλη «καταιγίδα μετεωριτών» των τελευταίων δεκαετιών

VIDEO23 λεπτά ago

Δελτίο Ειδήσεων 27/05/2022

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες ago

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

πάρτι
ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες ago

Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων

Δημοφιλή