Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα Πότε επί τέλους θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου της κατασκευής του Κέντρου ΑμΕΑ;

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Κε Αντιπεριφερειάρχα

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως καταλαβαίνετε το ενδιαφέρον μου είναι παρά πολύ μεγάλο για την υλοποίηση του έργου με την επωνυμία ‘’Μικτό κέντρο διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες (με πρόβλεψη διανυκτέρευσης)’’, το οποίο θα κατασκευασθεί στην έκταση που δώρισα εγώ και η γυναίκα μου Γιάννα στο Δήμο Τρικκαίων (11.000,00 τ.μ. περίπου, εντός της οποίας υπάρχει στεγασμένη έκταση 600,00 τ.μ. περίπου στη συνοικία ‘’Καραμαλή’’, επί της οδού Πατουλιάς),  με σκοπό να στεγάσει όλα τα παιδιά (ΑμΕΑ) του νομού Τρικάλων.

Επειδή λοιπόν διακρίνω μεγάλες καθυστερήσεις, μέχρι ‘’απροθυμίας’’ κατασκευής, παρά το ότι οι σχετικές μελέτες είναι έτοιμες πριν από ένα περίπου χρόνο, όπως και η δημοπράτηση και η κατακύρωση του διαγωνισμού, καθώς και η σχετική πίστωση για την κατασκευή του έργου από 3.000.000 Ευρώ, που εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο από τα τέλη Φεβρουαρίου 2022, διερωτώμαι τί μπορεί να συμβαίνει και καθυστερεί η θεμελίωση του έργου και η έναρξη των εργασιών;

Κάνοντας μια αναδρομή του όλου θέματος, θα αναφερθώ στα γεγονότα κατά τη χρονολογική τους σειρά.

Περί τα μέσα λοιπόν Δεκεμβρίου του 2017 εγώ και η Γιάννα επισκεφθήκαμε το σύλλογο ΑμΕΑ ‘’Ελπίδα’’ και ανακοινώσαμε τη πρόθεσή μας αυτή (της δωρεάς δηλαδή) στο Διοικητικό Συμβούλιο. Το Δ.Σ. του συλλόγου δραστηριοποιήθηκε αμέσως, επισκέφθηκε τον κ. Δήμαρχο, στον οποίο γνωστοποίησε την πρόθεσή μας, προκειμένου η Δημοτική αρχή να αναλάβει την  οικονομική επιβάρυνση για την υλοποίηση του έργου. Μετά ταύτα στις 31-1-2018 επισκεφθήκαμε τον κ. Δήμαρχο εγώ ως δωρητής και ο σύλλογος ΑμΕΑ ‘’Ελπίδα’’, παρόντος και του τότε αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Ψύχου και του ανακοινώσαμε την ειλικρινή πρόθεσή μας για την δωρεά του ακινήτου μας.

Από τη στιγμή εκείνη λοιπόν είχαμε την πεποίθηση ότι θα υπήρχε έντονο το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για να κινήσει της διαδικασίες, προκειμένου να μεταβιβασθεί το ακίνητο στην κυριότητα του Δήμου και να ολοκληρωθεί η δωρεά μας. Από τον Γενάρη του 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δωρεά κατά τη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου 2018 (ύστερα από 8 μήνες!!), η δε υπογραφή των συμβολαίων έγινε στις 5 Απριλίου 2019!! και μάλιστα ύστερα από έντονες πιέσεις δικές μας. Εδώ μπορώ να υποθέσω ότι από τη πλευρά του Δήμου υπήρχε μια απροθυμία (;) όσον αφορά την επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση της δωρεάς. Μετά δε την επίσκεψή μας στον κ. Δήμαρχο τον Γενάρη του 2018 που ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας για τη δωρεά, στις 20 Φεβρουαρίου 2018  επισκεφθήκαμε και εσάς κ. Αντιπεριφερειάρχα και κάναμε γνωστή την πρόθεσή μας, προκειμένου εάν υπάρχει η δυνατότητα από την Περιφέρεια να βοηθήσει οικονομικά. Στη συνάντησή μας εκείνη παρόντες ήμασταν εγώ δια του συνηγόρου μου, ο σύλλογος ΑμΕΑ και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ψύχος, όπου εσείς μας ανακοινώσατε ευθέως ότι η Περιφέρεια αδυνατεί να αναλάβει το έργο.

Στη συνέχεια βλέποντας την κωλυσιεργία (ή αδιαφορία 😉 της δημοτικής αρχής για την επίσπευση των διαδικασιών της μεταβίβασης της περιουσίας μας στο Δήμο, αναγκάστηκα να στείλω επιστολή προς την κ. Πρωθυπουργό, γνωρίζοντας την ευαισθησία του προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες, με την οποία (επιστολή μου) ζητούσα να δεχθεί εμένα και το Δ.Σ. του συλλόγου ‘’Ελπίδα’’ προκειμένου να του γνωστοποιήσω το όλο θέμα. Από το πρωθυπουργικό γραφείο με ενημέρωσαν ότι ο κ. πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Τρίκαλα οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να τον συναντήσουμε. Έτσι λοιπόν στις 21 Δεκεμβρίου 2019 που ο πρωθυπουργός ήρθε στα Τρίκαλα μας συνάντησε και μας υποσχέθηκε ότι το θέμα μας θα το δει ο ίδιος προσωπικά. Θέλω δε να σημειώσω εδώ ότι την επομένη που ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Λάρισα ο κ. Περιφερειάρχης, προς τιμή του, τον πήγε σε όλες της δομές ΑμΕΑ της Λάρισας, κάτι που δεν έγινε από τους δυο ‘’καβαλάρηδες’’ των Τρικάλων (Δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη) κατά την εδώ επίσκεψή του, ούτε και κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στη πόλη μας που έγινε στις 30 Ιανουαρίου 2021, γι’ αυτό αναφέρω παραπάνω ότι υπήρχε απροθυμία για την υλοποίηση της δωρεάς μου και την υλοποίηση του έργου, τόσο από τον κ. Δήμαρχο, όσο και από εσάς. Πληροφορήθηκα, ωστόσο, ότι κατά την επιστροφή του στην Αθήνα ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους διάφορους συναρμόδιους υπουργούς να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για το έργο.

Όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα αγωνιούσα για το πού βρίσκεται το θέμα, οπότε στις 19 Μαΐου 2020 πληροφορούμαι από τον τοπικό τύπο ότι ο Δήμος Τρικκαίων ιεραρχώντας τα έργα που αφορούσαν τη Πρόνοια-Κοινωνική Μέριμνα εντάσσει προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ τη δωρεά Δεληλίγκα. Από την ένταξη του έργου από το Δήμο στο παραπάνω πρόγραμμα και για οκτώ μήνες περίπου δεν υπήρξε ‘’ούτε φωνή, ούτε ακρόαση’’, ώσπου τον Ιανουάριο του 2021 πληροφορούμαι πάλι μέσω του τοπικού τύπου ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας υπέγραψε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας το έργο με την επωνυμία ‘’Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στα Τρίκαλα’’, αφού προηγουμένως ο Δήμος είχε αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης του εν λόγω έργου.

Τον Φεβρουάριο του 2021 πληροφορούμαι επίσης από τον τοπικό τύπο ότι το έργο δημοπρατείται από την Περιφέρεια και στις 6 Ιουλίου 2021, ύστερα από μειοδοτικό διαγωνισμό, το έργο κατακυρώνεται στην Εργοληπτική επιχείρηση ‘’Κατσιάβας Χρ. – Νάτσης Κων. Ο.Ε.’’ και στις 17 Ιουλίου 2021 γίνεται γνωστό στα ΜΜΕ ότι το έργο προχωρά (!;).

Τον Φεβρουάριο του 2022 το κονδύλιο του προϋπολογισμού της δαπάνης του έργου, ποσού 3.000.000,00 ευρώ, εγκρίνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο και περί τα τέλη του μήνα αυτού πανηγυρικά ανακοινώνεται από εσάς κ. αντιπεριφερειάρχα τόσο μέσω του έντυπου τύπου, όσο του ηλεκτρονικού και του ραδιοφωνικού ότι τέλος της άνοιξης θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου!!

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα

Μπήκαμε ήδη στο καλοκαίρι και δεν φαίνεται στον ορίζοντα ούτε καν η σχετική προεργασία εγκατάστασης της εργοληπτικής εταιρίας. Μήπως κ. Αντιπεριφερειάρχα δεν υπάρχει το σχετικό κονδύλιο για το έτος 2022 για το έργο και κωλυσιεργεί η έναρξη των εργασιών και οι δηλώσεις στα ΜΜΕ γίνονται για να μας ρίξετε ‘’στάχτη στα μάτια’’ ότι όλα βαίνουν καλώς;

Πέστε μας λοιπόν εν πάσει ειλικρινεία και δεσμευθείτε πότε επί τέλους θα ξεκινήσουν οι εργασίες; Περιμένω μια υπεύθυνη έγγραφη απάντηση.

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας

Πρώην Αντιδήμαρχος και Αντινομάρχης Τρικάλων

 

 

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επίσκεψη κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον ΕΛΓΑ Λάρισας –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας Σπύρο Σπυρόπουλο είχε συνάντηση το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΣΑ – ΠΣ με επικεφαλής τους Φάνη Κουρεμπέ και Καρακώστα Δημήτρη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το κλιμάκιο συνοδευόταν από τον συντονιστή της ΝΕ Ζωγράφο Βασίλη, το μέλος της γραμματείας της ΝΕ Γιώργο Κωσταρόπουλο και τον υπεύθυνο της θεματικής των αγροτών στη ΝΕ Βασίλης Μίγας.

Ενημερώθηκε για το εύρος τον ζημιών, την πορεία των εκτιμήσεων και την κατάσταση που επικρατεί στο υποκατάστημα από άποψη προσωπικού.

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές εξέφρασε την ανησυχία για την υποστελέχωση και την απαξίωση του οργανισμού από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την ουσιαστική αναβάθμιση του οργανισμού προς όφελος των αγροτών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το υψηλό κόστος παραγωγής στο επίκεντρο της σύσκεψης της Πανελλήνιας Ομάδας Παραγωγών Αιγοπρόβειου Γάλακτος στη Λάρισα (φωτο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, σήμερα Τρίτη, διευρυμένη πανελλαδική συνάντηση και ειδικότερα στο ξενοδοχείο «Imperial», της νεοσυσταθείσας Πανελλήνιας Ομάδας Παραγωγών Αιγοπρόβειου Γάλακτος (Π.Ο.Π.Α.Γ), που συγκροτήθηκε στη Λάρισα στις 23 Ιουνίου 2022.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα θέματα συζήτησης ήταν:

1) Προβλήματα του υψηλού κόστους παραγωγής.

2) Απαραίτητες ενέργειες για την βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

Τα κόστη παραγωγής αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των κτηνοτρόφων οι οποίοι δήλωσαν τα εξής:

Αργύρης Μπαϊρακτάρης (πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου): «Πρέπει να επιβιώσουμε ως επαγγελματίες. Πρέπει να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε».

Γιώργος Βαϊόπουλος (πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας): «Συναντηθήκαμε 32 πρόεδροι από όλη την Ελλάδα σήμερα. Βλέπουμε το κόστος παραγωγής να διαμορφώνεται με κόστος 100%. Όλα όσα συμβαίνουν σημαίνουν ότι δεν υπάρχει μέλλον πια στην αγελαδοτροφία. Θα ακούσουμε απόψεις σήμερα και θα μεταφερθούν όλα στην κυβέρνηση».

Δημήτρης Κότης: (πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού και πρόεδρος κτηνοτρόφων Καλαμπάκας): «Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το κόστος. Ο κτηνοτρόφος δεν μπορεί αν ανταπεξέλθει και να αγοράσει τροφές».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή