ΕΛΛΑΔΑ
Κυβέρνηση – Οι πρώτες προκλήσεις της Κυβέρνησης για το 2022


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τους τελευταίους 23 μήνες, δηλαδή από το Φεβρουάριο του 2020, οπότε και εμφανίστηκε στην χώρα μας το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού, ζούμε πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η πανδημία, μας έχει δημιουργήσει ένα άγχος, μία ανασφάλεια, έναν φόβο απέναντι σε έναν «αόρατο εχθρό» που ακόμα και οι πιο διακεκριμένοι επιστήμονες δεν έχουν βρει τον τρόπο να τον αντιμετωπίσουν, τουλάχιστον ολοκληρωτικά.
Οι μεταλλάξεις του κοροναϊού, εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εκεί που λέμε δόξα το Θεό ξαναφωνάζουμε βοήθα Παναγιά, εξαιτίας των νέων δεδομένων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μετάλλαξη Όμικρον η οποία ευθύνεται για το ρεκόρ κρουσμάτων στην χώρα μας -και όχι μόνο- από την αρχή της πανδημίας.
Οι επιστήμονες εμφανίζονται ανήσυχοι, ο κόσμος τρομοκρατημένος και η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί τα μεγάλα «μέτωπα» που έχουν ανοίξει με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες ισορροπώντας σε ένα τεντωμένο σχοινί.
- Διαβάστε επίσης: Νέα τιμή από σήμερα στα PCR test – «Θα είναι κοντά στα 50 ευρώ»
Υπό τη σκιά αυτών των απειλών η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, προκειμένου να βγει η χώρα από την δίνη της πανδημίας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.
Ιδού οι συμπληγάδες από τις οποίες πρέπει να περάσει η Κυβέρνηση.
Τα σχολεία, η πρώτη μεγάλη πρόκληση της Κυβέρνησης για το 2022
Την ώρα που οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να δημιουργήσει «μεγαλύτερες πιέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» η Κυβέρνηση απαντά ότι «κάθε μέρα χαμένη από τη μάθηση είναι μια μέρα χαμένη στη ζωή των παιδιών».
Συγκεκριμένα ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, πρότεινε παράταση στο άνοιγμα των σχολείων τονίζοντας ότι «είναι παρατραβηγμένο να δώσουμε κάποια μορφής ανάφλεξη αυτή τη στιγμή». Μάλιστα επέμεινε και στο ενδεχόμενο του λοκντάουν.
«Υποστηρίζω μια μικρή παράταση (στο άνοιγμα των σχολείων). Αν όντως υπάρχει το αισιόδοξο σενάριο, τα σχολεία θα ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια, με υγειονομικά πρωτόκολλα. Εμείς είδαμε ότι αυξάνονται οι εισαγωγές, αν αυξηθούν και η πίεση στις ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη, δε θα αντέξει κανείς» προειδοποίησε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.
Ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε για ανοιχτά σχολεία, δηλώνοντας πως «η Πολιτεία έχει μεριμνήσει, έτσι ώστε να υπάρχουν τα εργαλεία, εάν για κάποιες ημέρες δεν μπορεί ένας δάσκαλος να βρεθεί στην τάξη με φυσική παρουσία, τότε να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση αυτόματα για να μην μείνουν τα παιδιά πίσω». Υπογράμμισε δε, συγχρόνως, «πόσο σημαντικό είναι, για πολλούς λόγους, να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά.
Πρέπει να ανοίξουν για λόγους παιδαγωγικούς, ψυχολογικούς (να διατηρήσουν τα παιδιά την κοινωνικότητά τους που στερήθηκαν δύο χρόνια) και υγειονομικούς, διότι κατά την άποψή μας τα παιδιά είναι περισσότερο προστατευμένα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπως το σχολείο, παρά σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα συναναστρέφονται με φίλους τους». Για τα δε πανεπιστήμια, ο Γ. Γεραπετρίτης (και με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δασκάλου, όπως σημείωσε) εκτίμησε ότι «μπορεί η τηλεκπαίδευση να λειτούργησε αποτελεσματικά, αλλά η φυσική αλληλεπίδραση καθηγητή και φοιτητή στο πανεπιστήμιο είναι απολύτως αναγκαία».
Η αντοχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας
Αυτό που φοβούνται οι επιστήμονες είναι η υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον και πώς αυτή μπορεί να δημιουργήσει ασφυξία στα νοσοκομεία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν για την μετάλλαξη Όμικρον, ναι μεν είναι πολύ μεταδοτική, ωστόσο δεν συνοδεύεται, τουλάχιστον επί του παρόντος, από αντίστοιχη αύξηση νοσηλειών, διασωληνώσεων ή θανάτων και κατ’ επέκταση επιπρόσθετη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Στην παραλλαγή Όμικρον και στον τρόπο μετάδοσής της αναφέρθηκε πριν λίγες ημέρες και ο καθηγητής Θεραπευτικής- Ογκολογίας- Αιματολογίας, και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, επισημαίνοντας ότι η μετάδοση του νέου στελέχους είναι πολύ ταχύτερη, ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν ότι η νόσηση είναι πιο ήπια στους πλήρως εμβολιασμένους.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα, με τα αρνητικά ρεκόρ να διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι ειδικοί ανησυχούν ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων. Οι νοσηλείες, όμως, δεν είναι ανάλογες με τον αριθμό των κρουσμάτων και έχουν μικρότερη διάρκεια, επομένως έχουμε να κάνουμε με έναν πιο ήπιο ιό.
Για το πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας ο κ. Δημόπουλος είπε:
«Εάν επικρατήσει παγκοσμίως η Όμικρον και ανέβει η εμβολιαστική κάλυψη σε κράτη που τα ποσοστά είναι χαμηλά, σιγά σιγά η πανδημία θα σβήσει και θα περάσουμε σε μια ενδημική διαχειρίσιμη νόσο όπως είναι η γρίπη».
Η οικονομία…
Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση είναι και η οικονομία.
Υπό την απειλή μιας διπλής κρίσης βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Από τη μία πλευρά, η παραλλαγή Όμικρον έχει θέσει νέα δεδομένα στο τραπέζι, με τα αυστηρότερα μέτρα να βρίσκονται προ των πυλών, ενώ την ίδια ώρα οι ανατιμήσεις στην ελληνική αγορά δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» κλίμα σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
- Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα μπροστά στην πανδημία και το νέο Μάαστριχτ
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού μιας καλύτερης εικόνας για τις νέες ανάγκες που θα προκύψουν σε οικονομικό επίπεδο και ειδικότερα εάν θα χρειαστεί και σε τι εύρος να ληφθούν νέα οικονομικά μέτρα στήριξης, σχετιζόμενα με περιοριστικά μέτρα. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει –μέχρι στιγμής- ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε lockdown, ωστόσο οι όποιοι περιορισμοί εφαρμοστούν θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα «σκληρό» lockdown, κατά την περυσινή περίοδο, στοίχιζε περί τα 2,5-3 δισ. ευρώ ανά μήνα.
Στον προϋπολογισμό του 2022 έχει περιληφθεί ειδικό αποθεματικό Covid ύψους 1 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να αποδειχθεί πολύ σύντομα ανεπαρκές για την κάλυψη των αναγκών, κάτι το οποίο θα οδηγήσει στο να στραφεί η προσοχή στα ταμειακά διαθέσιμα.
Και οι… ανεμβολίαστοι
Την τελευταία ημέρα του χρόνου που πέρασε η Κυβέρνηση, διά του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, παραδέχθηκε ότι συζητείται η έμμεση υποχρεωτικότητα σχετικά με την αναμνηστική δόση για το σύνολο του πληθυσμού.
Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι: «Στους επτά μήνες, όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση, θα λογίζεται ως μη εμβολιασμένος». Στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης υπενθύμισε το πρόστιμο που υπάρχει για τους άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καν την πρώτη δόση του εμβολίου.
Ο υπουργός ανέφερε πως ένα 25% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού, ενώ η δυναμική είναι να γίνει 40% μέχρι τον Φεβρουάριου.

Οι ειδικοί στρέφονται κατά των ανεμβολίαστων αφού τονίζουν ότι κινδυνεύουν από την επιλογή τους
Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται η υποχρεωτικότητα μόνο σε ηλικιακές κατηγορίες και όχι σε επαγγελματικές.
Επίσης, ανέφερε ότι, προς το παρόν, δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα, ωστόσο, αν χρειαστεί θα παραταθούν. Μάλιστα, η Επιτροπή θα επανέλθει σε αυτή τη συζήτηση, κάτω από την πίεση της αύξησης των κρουσμάτων που έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.
Παράλληλα και οι ειδικοί στρέφονται κατά των ανεμβολίαστων αφού τονίζουν ότι κινδυνεύουν από την επιλογή τους να μην «τσιμπηθούν» και είναι αυτοί που γεμίζουν, κατά βάση, τις ΜΕΘ, προκαλώντας μεγαλύτερη πίεση πάνω στο ΕΣΥ.
Γράψτε το σχόλιό σας


https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Άκης Τσοχατζόπουλος: Καταδίκη για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα για το «χρυσό ασφαλιστήριο»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε φυλάκιση 4 ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η χήρα του πρώην υπουργού ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη και ο εξάδελφος του, Νίκος Ζήγρας, για την υπόθεση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η κατηγορία αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας που είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος, με το διαβατήριο και στο όνομα του εξαδέλφου του και της κ. Σταμάτη, καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων με τραπεζική επιταγή.
Κατά την κατηγορία το ποσό προέρχεται από δωροδοκία του εκλιπόντος υπουργού. Μέσω του συμβολαίου αυτού, ο Νίκος Ζήγρας και η κ. Σταμάτη εισέπρατταν ετήσια σύνταξη 33.000 ελβετικά φράγκα ο πρώτος και 30.000 η δεύτερη.
Συνολικά, μετά την λύση του εν λόγω συμβολαίου, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εισέπραξαν ποσό που ξεπερνά τις 770 χιλιάδες ελβετικά φράγκα, ποσό που με τον τρόπο αυτό «νομιμοποιήθηκε» χωρίς να φαίνεται ότι προέρχεται από «ωφελήματα» του τότε υπουργού για εξοπλιστικά προγράμματα.
Σε πρώτο βαθμό, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών με αναστολή, που δόθηκε με χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ στον καθένα και απαγόρευσης εξόδου τους από την χώρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Πανελλαδικές 2022: 10 συμβουλές προς τους γονείς κατά τη διάρκεια των εξετάσεων των παιδιών


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η περίοδος των ενδοσχολικών εξετάσεων, αλλά κυρίως των Πανελλαδικών, είναι μια ιδιαίτερα φορτισμένη περίοδος στη ζωή των εφήβων, καθώς αποτελεί το μεταβατικό στάδιο προς την ενηλικίωση και ταυτίζεται με την επίτευξη των στόχων σε πλαίσιο επαγγελματικού προσανατολισμού. Πολύ συχνά, τέτοιου είδους στόχοι, οι οποίοι είναι συνυφασμένοιμε το επίπεδο ικανότητας ενός εφήβου, αν θα επιτύχει ή αποτύχει σε ένα τόσο κομβικό σημείο στη ζωή του, αν θα «απογοητεύσει» τα αγαπημένα του πρόσωπα ή και τον ίδιο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με αγχώδεις και αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, με ένταση, με απρόσμενα κι ακατανόητα ξεσπάσματα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η έκφραση του άγχους κι η ένταση είναι συνήθεις σε ένα μεγάλο ποσοστό εφήβων, όταν πρόκειται να συμμετέχουν στις ενδοσχολικές εξετάσεις ή τις Πανελλαδικές, ειδικότερα όταν αυτές πλησιάζουν, κάτι όμως που επίσης παρατηρείται συχνά, είναι να καταβάλλονται από το άγχος και συνεπώς, να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο βαθμό που θα ήθελαν ή στο βαθμό που θα μπορούσαν, υπό διαφορετικές – μη ψυχοπιεστικές – συνθήκες. Σημειώνεται ότι η κυριότερη σκέψη που κατακλύζει τους εφήβους κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων είναι ότι η επίδοσή τους θα μεταφραστεί ως ανεπάρκεια ή απογοήτευση των αγαπημένων τους προσώπων.
Για το λόγο αυτό, η συνδρομή των γονέων στην αντιμετώπιση των αρνητικών συναισθημάτων και των συμπτωμάτων του άγχους κρίνεται αναγκαία, όχι μόνο για την καλύτερη απόδοση του παιδιού στις εξετάσεις, αλλά και για τη γενικότερη ψυχοκοινωνική του ισορροπία.
Πώς μπορούν, όμως, οι γονείς να συμβάλλουν στη διαχείριση του άγχους των παιδιών τους;
1. Προσπαθήστε να προσφέρετε ευκαιρίες για διάλλειμα και δημιουργήστε ένα περιβάλλον ηρεμίας στο σπίτι. Το παιδί θα μελετήσει, επικοινωνήσει και χαλαρώσει καλύτερα σε ένα ήρεμο περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονά σε συνθήκες ηρεμίας θα ζητήσει την βοήθεια σας, αν τη χρειαστεί ευκολότερα. Αν σας το επιτρέπει το πρόγραμμα σας, η παρουσία σας στο σπίτι κατά την διάρκεια των εξετάσεων είναι επιθυμητή, κάντε μαζί με το παιδί ένα διάλλειμα για ένα σνακ ή ένα ρόφημα και συζητήστε χαλαρά θέματα της καθημερινότητας.
2. Αποφύγετε την δημιουργία προσωπικών προβλημάτων και εντάσεων ή την επιβάρυνση του παιδιού με προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα σας. Όσο επιβαρυμένη και αν είναι η επαγγελματική ή κοινωνική σας ζωή, η περίοδος των εξετάσεων δεν είναι κατάλληλη για επιβάρυνση του παιδιού με αυτά τα θέματα.
3. «Κακομάθετε» λίγο το παιδί σας. Φτιάξτε ή παραγγείλετε το αγαπημένο του φαγητό, ίσως επιτρέψετε ένα γλυκό ή παγωτό εκτός προγράμματος, γενικώς «κακομάθετε» λίγο το παιδί, χωρίς φυσικά υπερβολές και δίχως να γίνει ρητά φανερό στο ίδιο.
4. Φροντίστε την διατροφή και τον τρόπο ζωής του παιδιού. Να θυμάστε ότι μια καλή διατροφή έχει θετικά αποτελέσματα στη διάθεση, τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα. Προσπαθήστετο παιδί να καταναλώνει τουλάχιστον δύο πλήρη γεύματα μέσα στην ημέρα, τα οποία να περιλαμβάνουν πρωτεΐνη, λαχανικά και υδατάνθρακες. Επιπλέον,οι φρέσκοι χυμοί βοηθάνε γιατί προσφέρουν βιταμίνες και ενυδάτωση. Η καφεΐνη αν και παρέχει διέγερση, δεν βοηθάει καθόλου στο άγχος και την ανησυχία, οπότε, εάν καταναλώνεται, θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και τουλάχιστον πέντε ώρες πριν την ώρα του ύπνου. Τέλος, υπενθυμίστε στο παιδί σας να ασκείται σωματικά ώστε να βοηθήσει τους μύες να χαλαρώσουν από την ένταση και να μειώσουν τα επίπεδα αδρεναλίνης και κορτιζόλης που έχουν εκκριθεί όσες ώρες βρισκόταν σε ένταση.
5. Υποστηρίξτε τον οκτάωρο ύπνο. Προσπαθήστε να υπενθυμίζετε με ήπιο τρόπο στο παιδί την ανάγκη ενός καλού νυκτερινού ύπνου, φροντίζοντας όποτε αυτό είναι δυνατόν, βάσει και του δικού σας προγράμματος, να καταναλώνει το δείπνο του τρεις τουλάχιστον ώρες πριν τη νυκτερινή του κατάκλιση. Εάν το προσωπικό σας πρόγραμμα δεν επιτρέπει την ίδια ώρα έναρξης του νυκτερινού ύπνου όλων των μελών της οικογενείας, προσπαθήστε να παρέχετε στο παιδί ένα ήσυχο και προστατευμένο περιβάλλον που θα του επιτρέψει έναν βαθύ κι αδιατάρακτο ύπνο. Να θυμάστε ότι ο κατάλληλος ύπνος βελτιώνει τόσο τις γνωστικές ικανότητες του παιδιού, όσο και την ψυχική του ισορροπία.
6. Εξασφαλίστε ένα σκιερό, δροσερό και ήσυχο μέρος για την μελέτη του. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό προσπαθήστε να περιορίσετε όσο μπορείτε τους θορύβους που αποσπούν το παιδί από το διάβασμα του.
7. Μην διοργανώνετε γιορτές και πολυπρόσωπες συγκεντρώσεις στο σπίτι σας. Η συγκέντρωση του παιδιού δοκιμάζεται στα όρια της, την περιόδου των εξετάσεων δεν χρειάζεται να δοκιμαστεί από επιπλέον περισπάσεις.
8. Αποφύγετε την συχνή επανάληψη ερωτήσεων αναφορικά με την πρόοδο της μελέτης του παιδιού, το πόσο δύσκολο είναι το μάθημα ή το ποσοστό επανάληψης της ύλης. Προσπαθήστε να μην οδηγείτε κάθε συζήτηση στο θέμα των εξετάσεων διότι η συνεχής αναφορά σε αυτές λειτουργεί πολλαπλασιαστικά για το άγχος των μαθητών. Αντίθετα προτείνεται να περιμένετε η συγκεκριμένη συζήτηση να ξεκινήσει από το παιδί σας.Ιδανικά αποφύγετε τις σχετικές συζητήσεις, αργά το απόγευμα ή το βράδυ.
9. Να έχετε και να δείχνετε εμπιστοσύνη στο έφηβο παιδί σας και μην αποφεύγετε να του υπενθυμίζετε τις ικανότητες και τα κατορθώματα του.
10. Σχεδιάστε μαζί τι θα κάνετε μετά τις εξετάσεις, τις διακοπές ή ένα νέο χόμπι. Μη ξεχνάτε ποτέ και διδάξετε το παιδί σας, ότι η ζωή συνεχίζεται είναι απρόβλεπτη και γεμάτη αναπάντεχες ευκαιρίες για όποιον τις περιμένει κοιτώντας στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.
*Γράφει η Μιρέλλα Τζανιδάκη, Εκπαιδευτική Σύμβουλος – Ψυχολόγος Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Success-Lab
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ20 ώρες ago
Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ19 ώρες ago
Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε 50χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες ago
Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία