ΚΟΣΜΟΣ
Κυβερνήτης Σμύρνης: Εννέα από τις 77 πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες

Αναζωπυρώσεις προκαλούν άνεμοι που πνέουν έφτασαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα στην βορειοδυτική Τουρκία, με αποτέλεσμα επείγουσα εκκένωση ακόμη 13 περιοχών και περισσότερες καταστροφές σπιτιών. Η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στα σύνορα των περιοχών Μεντερές και Σεφεριχισάρ εξαπλώθηκε γρήγορα σε κατοικημένες περιοχές, αναγκάζοντας τις αρχές να εκκενώσουν τουλάχιστον 10 οικισμούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.
27 Haziran’da Sakarya Taraklı’da başlayan orman yangını Bilecik Gölpazarı ve Osmaneli’ne sıçradı.
Osmaneli’nde bir köyden çok acı görüntüler..#ormanyangını #bilecikyangın pic.twitter.com/E4ZrM04tHw
— Spot_ (@spotmalumat) June 29, 2025
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τούντς επιβεβαίωσε την απομάκρυνση 1.081 κρατουμένων από τις φυλακές του Μπιλετζίκ Γκιολπαζαρί , ενώ ντόπιος μελισσοκόμος συνελήφθη σε σχέση με την πυρκαγιά.
Σε ύψιστο συναγερμό παραμένει η περιοχή Μεντερές της Σμύρνης με τις φλόγες να απειλούν κατοικημένες περιοχές.
Manisa Akhisar yangını. Az önce çekilen bir video. Çok çok üzgünüz. pic.twitter.com/tLfyOKHI56
— TÜMYAD (@Tumyad4) June 29, 2025
Ο κυβερνήτης της Σμύρνης, Σουλεϊμάν Ελμπάν, ανέφερε ότι πάνω από 1000 πυροσβέστες αλλά και εκατοντάδες εθελοντές, εκ των οποίων πολλοί νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, έδιναν ολονύκτια μάχη.
Yangın Gaziemir Beyazevler’i sarıyor. Çok acil yardım gitmesi gerekiyor. pic.twitter.com/jwHCvil1wG
— İzmir Hava Durumu (@izmirhavadurmu) June 29, 2025
Η πυρκαγιά στην περιοχή Γκαζιεμίρ της Σμύρνης κρατά κλειστό από το απόγευμα της Κυριακής το αεροδρόμιο Adnan Menderes με τις ακυρώσεις να επηρεάζουν πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη, Δουβλίνο και Λονδίνο Στάνστεντ.
izmir adnan menderes havalimanı https://t.co/qgW4iLHj3S pic.twitter.com/Sr0pHI6mJV
— ariadneasik (@nberfn) June 29, 2025
Ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραήμ Γιουμακλί, ο οποίος επιθεώρησε τις πληγείσες περιοχές στη Σμύρνη, δήλωσε ότι 77 πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη τη χώρα στις 29 Ιουνίου, εννέα από τις οποίες ήταν μεγάλες.
1459 πυρκαγιές μέσα στον Ιούνιο
«Η κατάσταση στη Μανίσα Ακχισάρ, τη Σμύρνη Κουγιουτζάκ και το Ντογάνμπεϊ παραμένει σοβαρή», σημείωσε, επαινώντας τους 1.113 πυροσβέστες και τα 38 αεροσκάφη που μάχονται με τις φλόγες. Ο Γιουμακλί αποκάλυψε ότι από την 1η Ιουνίου αντιμετωπίστηκαν 1.459 πυρκαγιές – 569 σε δάση και 890 αλλού – με αιτίες όπως 258 από καύση καλαμιών, 126 από αποτσίγαρα και τέσσερις από πυροτεχνήματα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Tunç ανακοίνωσε την κράτηση 17 υπόπτων που συνδέονται με πυρκαγιές μεταξύ 26 και 28 Ιουνίου. Στην περιοχή Buca της Σμύρνης, ένας ύποπτος συνελήφθη για φερόμενο εμπρησμό με βενζίνη, ενώ εμπειρογνώμονες δηλώνουν ότι η πυρκαγιά στο Μεντερές της Σμύρνης μπορεί να προκλήθηκε από καλώδια ηλεκτροδότησης.
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες ago
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το μεταναστευτικό
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
Λάρισα: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κοκκίνω
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες ago
Φωτιά ξέσπασε κοντά σε νατοϊκό στρατόπεδο
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Δραματικές εικόνες στον Ωρωπό: Η φωτιά όπως φαίνεται από το πυροφυλάκιο του Κατσιμιδίου στην Πάρνηθα
-
VIDEO22 ώρες ago
Αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη – Κατασχέθηκε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας
-
LIFESTYLE17 ώρες ago
Μαίρη Μηλιαρέση: Έκανε το μεγάλο βήμα στη σχέση με τον άντρα που της έκλεψε την καρδιά
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ17 ώρες ago
Βαριά ήττα της Εθνικής Νεανίδων από την Ισπανία, θα παίξει πλέον για τη σωτηρία
-
VIDEO21 ώρες ago
Παύλος Σατολιάς – Πρόεδρος ΕΘΕΑΣ: «Ήρθε η ώρα να χυθεί άπλετο φως – Δεν θα καλύψουμε κανέναν»