Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λαϊκό γλέντι για το ΚΚΕ χθες στους Αμπελόκηπους –

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 5/7/2022 η εκδήλωση – γλέντι των κομματικών οργανώσεων Ιπποκράτη Αμπελοκήπων Άγιου Αθανασίου – ΟΤΑ στην πλατεία των Αμπελοκήπων. Στην εκδήλωση μίλησε ο Πέτρος Κρίκης μέλος της Ε. Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ και ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Πέτρος Κρίκης μεταξύ άλλων επισήμανε: Η εποχή μας ,είναι εποχή των μεγάλων και τραγικών αντιφάσεων στη χώρα μας και διεθνώς.

Από τη μια, σήμερα παράγεται και συσσωρεύεται τεράστιος πλούτος, χάρη στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, που σε συνδυασμό με την τεράστια πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας, γεννούν μεγάλες δυνατότητες να ικανοποιούνται όλες οι κοινωνικές ανάγκες, χωρίς να είναι εμπόρευμα.

Όμως, αντί γι’ αυτό, βλέπουμε να αυξάνονται η φτώχεια, η ανεργία, η ταξική εκμετάλλευση, οι θάνατοι και οι κίνδυνοι για την υγεία των ανθρώπων, η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι συνέπειες τους.

Όλα αυτά είναι δεν είναι αποτελέσματα λαθεμένων πολιτικών, αλλά του ξεπερασμένου ιστορικά καπιταλιστικού συστήματος. Ενός συστήματος που πρέπει να αλλάξει και να οικοδομηθεί, με την συνειδητή και οργανωμένη δράση της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων, μια νέα σοσιαλιστική-κομμουνιστική κοινωνία. Αλλιώς η ζωή της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, της νεολαίας, θα πηγαίνει προς το χειρότερο.

Το δείχνουν οι τραγικές συνέπειες της πανδημίας και οι αντιλαϊκές πολιτικές διαχείρισής της απ΄ όλες τις αστικές κυβερνήσεις παγκοσμίως και στη χώρα μας.

– Το δείχνει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, ο οποίος δεν οφείλεται στον κακό Πούτιν, αλλά ξεπηδά μέσα από τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό, που σήμερα έχει οξυνθεί πολύ ανάμεσα σε δυο αντιμαχόμενα μεγάλα καπιταλιστικά στρατόπεδα (Ρωσία, απέναντι σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε) για τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια αγορών, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια.

Η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ και τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, είναι βαθιά μπλεγμένη στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στον πόλεμο στην Ουκρανία, στο πλευρό των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο κλιμακώνεται και η αντιπαράθεση των αστικών τάξεων και κυβερνήσεων Τουρκίας-Ελλάδας, η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, με την αμφισβήτηση συνόρων και διεθνών συνθηκών.

Σήμερα καταρρίπτονται τα ψέματα όλων των αστικών κομμάτων, ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, θωρακίζει και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, από την στάση των λυκοσυμμάχων της ελληνικής αστικής τάξης, παρά τα – κατά καιρούς – λόγια «συμπάθειας», όταν ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ, δηλώνει καθαρά «Ελλάδα-Τουρκία βρείτε τα».

Το επιχείρημα που καλλιεργείται από διάφορα τμήματα της αστικής τάξης, ότι με μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, αποφεύγεται η πολεμική σύγκρουση, είναι ψεύτικο. Κρύβει ότι αυτή σημαίνει εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Το ΚΚΕ, απορρίπτει τα ψευτοδιλήμματα. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Όποια διαπραγμάτευση και συμφωνία με την Τουρκία, πρέπει να γίνει στη βάση του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

H υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, δεν είναι κούφια λόγια. Αποκτούν πραγματικό νόημα, μόνο όταν συμβαδίζουν με την πάλη για απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα σχέδια ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Για να κλείσει η βάση στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στην 110 Π.Μ της Λάρισας, το Στεφανοβίκειο κι όλες οι βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, με το λαό στην εξουσία, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

– Το αποδεικνύουν οι ταξικές αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθούνται διαχρονικά, απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, μονοκομματικές ή συνεργασίας, το ίδιο στην Ευρώπη και διεθνώς, είτε ονομάζονται συντηρητικές, είτε σοσιαλδημοκρατικές.

Τα κυβερνητικά μέτρα, δήθεν στήριξης του λαού για τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα, που μετακυλίονται σε όλα τα προϊόντα, εξαθλιώνοντας την πλειοψηφία του λαού, αποτελούν ψίχουλα και κοροϊδία, όπως και το επιχείρημα ότι η ακρίβεια προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος την επέτεινε, αλλά δεν την δημιούργησε.

Αποσκοπούν στην συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών των αυξήσεων. Δηλαδή την πολιτική της Ε.Ε, που προωθεί και η κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως και οι προηγούμενες, της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης και της μετάβασης στη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη, προς όφελος του κεφαλαίου.

Η αντιπαράθεση Ν.Δ, με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αφορά το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής του καπιταλισμού και όχι για το πώς θα απαλλαγούμε απ’ τα βάσανα του.

Ο λαός δεν πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος, στην κυβέρνηση της Ν.Δ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στα άλλα αστικά κόμματα, στα στελέχη τους στην περιφέρεια και στους δήμους, ότι αυτοί θα λύσουν τα προβλήματά του.

Ακόμα και προσωρινές λύσεις, δεν θα έρθουν χωρίς σκληρούς αγώνες, χωρίς ισχυρό ΚΚΕ, όπως δείχνει η πείρα απο τους εργάτες της COSCO, της E-FOOD, της ΛΑΡΚΟ, των αγροτών, κ.α.

Όμως λέμε καθαρά πως τα λαϊκά προβλήματα μπορούν να λυθούν οριστικά, μόνο με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Που σημαίνει, όχι απλά αλλαγή μιας ακόμα αντιλαικής κυβέρνησης, αλλά ανατροπή της αστικής τάξης και των κομμάτων της από την εξουσία και κατάχτησή της από την εργατική τάξη, με επικεφαλής ένα πανίσχυρο ΚΚΕ, για να αλλάξει ριζικά την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, έξω από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΝΑΤΟ, Ε.Ε, ώστε ο παραγόμενος πλούτος να κατευθύνεται για την ικανοποίηση των λαικών αναγκών.

Μια τέτοια κυβερνητική εξουσία έχει ανάγκη ο λαός για να απαλλαγεί από τα βάσανά του και όχι μια κυβέρνηση δήθεν «αριστερών και προοδευτικών» δυνάμεων που προβάλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει να υπηρετεί το σύστημα.

Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε κάθε εργάτη, βιοπαλαιστή αγρότη, ΕΒΕ και νέο, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, πολιτικά, οργανωτικά, οικονομικά, και φυσικά στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν, αλλά και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2023.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πρόσβαση στην Κουμαριά με οδικά έργα δίνει ο Δήμος Τρικκαίων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Πρόσβαση στην αγαπημένη τους Κουμαριά θα έχουν πλέον οι καταγόμενοι από τον πρώην οικισμό της Αγρελιάς, που σταδιακά εξελίχθηκε σε χωριό, αλλά πλέον δεν κατοικείται. Ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε εργασίες βελτίωσης του δρόμου που οδηγεί στον πρώην οικισμό, καθώς οι καιρικές συνθήκες και η μη κίνηση οχημάτων, είχαν δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Ετσι, ήταν αδύνατη η μετάβαση Κουμαριωτών στον αγαπημένο τους τόπο καταγωγής, ακόμη και σε μεγάλες θρησκευτικές εορτές. «Πλέον, θα μπορούν τους καλοκαιρινούς μήνες πολύ πιο εύκολα να μεταβαίνουν στο χωριό, να βρίσκονται στον τόπο καταγωγής τους», τονίζει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Από το γραφείο Τύπου

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πανέτοιμη η Λάρισα να υποδεχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Κορασίδων γράφοντας ιστορία (φώτο-βίντεο)

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης κορασίδων Κ16 (Final Youth Women (U16) Water Polo World Championship) που θα διεξαχθεί στη Λάρισα από τις 21 έως και τις 27 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκε αυτοψία σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, στελέχη της δημοτικής αρχής και στελέχη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάσος (ΚΟΕ).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

“Από όσο βλέπω, δεν υπάρχουν προβλήματα. Η Λάρισα υποδέχεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κορασίδων, μια πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση, είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε 13 εθνικές ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτό το πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο δίνει προστιθέμενη αξία στην πόλη, να μπορέσει να διεκπεραιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αφήσει μια σοβαρή σφραγίδα για μια Λάρισα που μπορεί με τις υποδομές της να δέχεται μεγάλες οργανώσεις”, δήλωσε ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης.

Σε συνέχεια του λόγου του πρόσθεσε: “Αυτή η διοργάνωση δεν έχει σχέση μόνο με τον αθλητισμό αλλά και με την προβολή και την οικονομία της πόλης. Καλώ τους Λαρισαίους να γεμίσουν τις κερκίδες. Ευχαριστώ όσους συνεργάζονται και συμβάλουν στο να είναι η Λάρισα στο μεγάλο καλεντάρι των μεγάλων διοργανώσεων στη χώρα.”

Στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς, ο οποίος τόνισε την άψογη συνεργασία μεταξύ των φορέων. Ειδικότερα ανέφερε τα εξής:

“Η καρδιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο χτυπά εδώ στη Λάρισα. Έχουμε μια άψογη συνεργασία με το δήμο Λαρισαίων και με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, την οποία ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της. Μπορούμε να φιλοξενούμε πολύ μεγάλες οργανώσεις. Καλούμε τον κόσμο να χαρεί και να δει από κοντά τους αγώνες. Η είσοδος είναι δωρεάν. Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι υψηλού επιπέδου.”

Ο γενικός διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας της Ελλάδος κ. Γιάννης Γιαννούρης, κοντολογίς σημείωσε πως στη Λάρισα με το εν λόγω πρωτάθλημα γράφεται ιστορία:

“Γράφουμε ιστορία γιατί είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα σε δύο πόλεις της Θεσσαλίας, στη Λάρισα και το Βόλο με 38 συνολικά συμμετοχές. Έχουμε εντυπωσιαστεί από τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας έχει βάλει τα καλά του για να υποδεχτεί τους γονείς που θα έρθουν να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Οι αγώνες θα καλύπτονται από το κανάλι της FINA από την αρχή μέχρι το τέλος. Η εικόνα θα προβάλλεται παντού…”

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις:

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Νικόλας Σελητσιανιώτης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE4 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ο 50χρονος Αριστείδης Βογιατζής από το Βόλο- Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΕΥΡΗΚΑ

Δημοφιλή