Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λάρισα: Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγορεύτηκε ο Ηλίας Μόσιαλος (φώτο

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Για την προσφορά του στην επιστήμη της Διοίκησης και Πολιτικής της Υγείας αλλά και τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος έλαβε τον τιμητικό ακαδημαϊκό τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Αμφιθέατρο “Ιπποκράτης” του Τμήματος Ιατρικής στη Βιόπολη Λάρισας.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το πρόγραμμα της τελετής περιλάμβανε προσφώνηση του Καθηγητή Ηλία Μόσιαλου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη, χαιρετισμό του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή Ιωάννη Στεφανίδη, «έπαινο» προς τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο από τoν Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αθανάσιο Γιαννούκα, ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης και επίδοση των τίτλων και του Επιτηβεννίου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Αθανάσιο Γιαννούκα προς τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο και τέλος ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Το σύστημα υγείας μετά την πανδημία: προκλήσεις και προοπτικές».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφων Τσάτσαρος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρήγορης Βλαχάκης και λοιποί εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Ποιος είναι ο Ηλίας Μόσιαλος

Ο Καθηγητής κ. Ηλίας Μόσιαλος, είναι Έλληνας Καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας, κάτοχος της έδρας Brian-Abel Smith, στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE). Επιπρόσθετα, είναι Καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας στην Ιατρική Σχολή (Department of Cancer and Surgery) του Imperial College London και συν-διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβε θέση ως κεντρικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές πάνω σε Πολιτικές Υγείας στο LSE. Από το 1995 εργάζεται στο LSE, όπου έχει αναγορευτεί καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας. Ταυτόχρονα είναι διευθυντής και ιδρυτής του LSE Health στο Λονδίνο, ενώ ως ακαδημαϊκός έχει σημαντικό ερευνητικό έργο.

Το 2017, ο Ηλίας Μόσιαλος ίδρυσε στο LSE το πρώτο Τμήμα Πολιτικής Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνα και η διδασκαλία του Τμήματος στοχεύει στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο σχεδιάζεται, υλοποιείται και αξιολογείται η πολιτική υγείας, απαντώντας στις μεγάλες διεθνείς προκλήσεις στον τομέα της υγείας.

Eίναι Fellow του Faculty of Public Health (Member of the Faculty of Public Health – Ειδικότητα στη Δημόσια Υγεία και Κοινωνική Ιατρική, 2000), Fellow των Royal Colleges of Physicians του Λονδίνου και του Εδιμβούργου, καθώς και Honorary Consultant της Δημόσιας Υγείας στο NHS στην Αγγλία. Επίσης, έχει συστηματική συνεργασία ετών με διάφορα πανεπιστήμια: είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Harris School of Public Policy του University of Chicago (USA) και στο Imperial College Business School, Επίτιμος Καθηγητής στο University of Copenhagen στη Δανία, στο London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM- UK), και στην l’Ecole des Hautes Études en Santé Publique (EHESP) στη Γαλλία.

Διετέλεσε συν-Πρόεδρος της Επιτροπής για την παγκόσμια στρατηγική στη δημόσια υγεία, την καινοτομία και την πνευματική ιδιοκτησία (WHO Review Panel on the Overall Programme Review of the Global Strategy and Plan of Action on Public Health, Innovation and Intellectual Property 2017-2018) καθώς και πρώτος διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στο London School of Economics (LSE), ως τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της ίδιας Σχολής.

Επιπροσθέτως, είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Global Antimicrobial Resistance Innovation Fund (GAMRIF) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας (Department of Health and Social Care) του Ηνωμένου Βασιλείου και ιδρυτής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας (European Observatory on Health Systems and Policy).

Κατά το παρελθόν έχει επιμεληθεί εκδόσεων του Cambridge University Press για τα Οικονομικά, τις Πολιτικές και τη Διοίκηση της Υγείας, και έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Health Economics. Υπήρξε σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Παγκόσμια Τράπεζα. Το 2000 και το 2007 βραβεύτηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διοίκησης Υγείας για την καλύτερη δημοσίευση για τις πολιτικές και τη διοίκηση υγείας στην Ευρώπη. Επίσης, έχει συνεργαστεί με κυβερνήσεις άλλων χωρών, με επίκεντρο την οργάνωση και τη διαχείριση συστημάτων υγείας.

Το 2017, το έγκριτο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ) έκανε αφιέρωμα στο ακαδημαϊκό προφίλ και το επιστημονικό έργο του. Αντίστοιχο δημοσίευμα πραγματοποίησε και το περιοδικό Lancet το 2018, αναφέροντας ότι το έργο του Ηλία Μόσιαλου “σπάει τα σύνορα μεταξύ πολιτικής και επιστημών υγείας”.

Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι από τον Αύγουστο του 2020 αναπληρωτής διευθυντής στο περιοδικό European Heart Journal για τον τομέα που σχετίζεται με τη δημόσια υγεία και την πολιτική της υγείας και Associate Editor στα επιστημονικά περιοδικά Health Systems and Reform και στο European Heart Journal – Quality of Care & Clinical Outcomes.

Έχει 250 δημοσιεύσεις με περισσότερες από 5.000 αναφορές στο έργο του. Με βάση το Google scholar έχει 20128 ετεροαναφορές και h-index 72.

Είναι αξιοσημείωτη η γενικότερη προσφορά του στην πατρίδα του, την Ελλάδα, από διάφορες θέσεις και με ποικίλες δράσεις. Η πλέον πρόσφατη και εξόχως σημαντική η συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Βίντεο – Φωτογραφίες: Θάνος Παλούκας / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
LIFESTYLE19 δευτερόλεπτα ago

Μαρία Ηλιάκη και Στέλιος Μανουσάκης: Βάφτισαν την κόρη τους

VIDEO4 λεπτά ago

Η Ελλάδα στις Κάλπες 31/05/2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 λεπτά ago

Ιωάννης Σαρμάς για Πάγκαλο: Αποχαιρετούμε έναν πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής του τόπου μας

ΕΛΛΑΔΑ10 λεπτά ago

Καιρός: Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Πού θα ξεσπάσουν καταιγίδες τις επόμενες ώρες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ15 λεπτά ago

Έγιναν ένα κουβάρι παίκτες και οπαδοί…

ΚΟΣΜΟΣ19 λεπτά ago

Ακροδεξιά: Εκλογική επέλαση στην Ευρώπη – Από παρίας σε κόμμα εξουσίας

LIFESTYLE24 λεπτά ago

Έχασα τον αδελφό μου όταν ήταν έξι ετών, πέθανε από την πείνα

VIDEO28 λεπτά ago

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν υποψήφιο από το Βόλο ότι αλλάζει εξεταστικό κέντρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ31 λεπτά ago

ΝΔ: Μετά τις κωμικοτραγικές αντιφάσεις στελεχών του, το ΠΑΣΟΚ εξαφάνισε το πρόγραμμά του

ΕΛΛΑΔΑ34 λεπτά ago

«Ήταν εδώ όλες τις ημέρες χωρίς νερό και φαγητό» είπε ο γιος της 48χρονης που είχε εξαφανιστεί στην Κρήτη

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή