Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λάρισα: Σοκάρουν οι φωτογραφίες για την καταγγελία και μήνυση για σωματικές βλάβες στον 9χρονο με ειδικές ανάγκες – Το ξέσπασμα της μητέρας

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Σε ποινικό επίπεδο η δικογραφία ολοκληρώνεται από το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Λάρισας και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων, για την άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η μητέρα του 9χρονου Στέφανου που φοιτά σε ειδικό σχολείο στην Λάρισα έντρομη ανακάλυψε πριν από μήνες ότι το παιδί της σε τακτά διαστήματα όταν επέστρεφε από το σχολείο είχε σημάδια, μώλωπες και κοψίματα. Ενημέρωσε όπως υποστηρίζει το σχολείο, ρωτώντας μάλιστα πως προκλήθηκαν αυτά τα σημάδια. Η απάντηση που πήρε όπως ισχυρίζεται δεν ήταν πειστική και της έκαναν λόγο για κάτι… στιγμιαίο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στις 13 Ιανουαρίου η μητέρα μην έχοντας μία απάντηση για τα επαναλαμβανόμενα σημάδια στο παιδί, αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Λάρισας.

Παράλληλα καταθέτει αίτηση προς το σχολείο του παιδιού της την οποία κοινοποιεί στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Υπουργείο Παιδείας

Στην αίτηση αναφέρει τα γεγονότα όπως τα έχουν βιώσει η ίδια και το παιδί της εδώ και μήνες.

Το Newpost σας παρουσιάζει τι αναφέρει σε αυτή την αίτηση 

«Κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του έτους 2020 κι ενώ φοιτούσε στην προκαταρκτική τάξη του σχολείου σας, διαπίστωσα για πρώτη φορά ότι το τέκνο μου ερχόμενο από το σχολείο έφερε σημάδια βίας, ήτοι μώλωπες στα χέρια και στους ώμους. Έκπληκτη, έντρομη και φανερά αναστατωμένη επικοινώνησα αμέσως μαζί σας και σας ανέφερα το γεγονός ζητώντας σας να με ενημερώσετε αν είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψή σας ως Διευθυντή ή στον υπεύθυνο δάσκαλο της τάξης του γιου μου σχετικά με το πώς προήλθαν τα εν λόγω σημάδια, από ποιον και πότε. Μου απαντήσατε ότι θα το διερευνούσατε το ζήτημα και θα με ενημερώνατε. Έκτοτε και παρά το γεγονός ότι επικοινωνήσαμε πολλές φορές ουδεμία απάντηση μου δώσατε παρά μου ζητήσατε να είμαι υπομονετική και μου είπατε ότι ίσως ήταν συμπτωματικό και στιγμιαίο το γεγονός μεταξύ παιδιών κι ότι το σχολείο θα πράξει τα δέοντα. Δείχνοντας εμπιστοσύνη στο σχολείο δεν μετέβην  στο νοσοκομείο ούτε στην ιατροδικαστική Υπηρεσία και θεώρησα ότι πρόκειται για τυχαίο γεγονός όντως.

Έκτοτε όχι μόνο ουδέν μέτρο επίβλεψης σχετικά με το τέκνο μου ελήφθη, ως αυτό απεδείχθη εκ των υστέρων, παρά συνέχιζα να παρατηρώ σημάδια στο κορμί του τέκνου μου και μάλιστα κάθε φορά που εκείνο επέστρεφε από το σχολείο του και τις ώρες του μαθήματος. Συγκεκριμένα το παιδί μου έφερε μώλωπες, εκδορές και κοψίματα σε χέρια, παλάμες, βραχίονες, πρόσωπο και ώμους!».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την μητέρα ήταν όταν στις 13 Ιανουαρίου είδε πάλι το παιδί της με σημάδια.

«Την 13η/1/2022 κατά τις μεσημβρινές ώρες και αφού παρέλαβα τον γιο μου από το σχολείο, διαπίστωσα πάλι σημάδια στο κορμί του από χτυπήματα. Αμέσως και χωρίς έτερη προειδοποίηση και ενημέρωση προς εσάς μετέφερα το παιδί μου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, όπου και εξετάστηκε και βρέθηκε ότι έφερε απλές σωματικές βλάβες, ήτοι εκδορά με κυανή εκχύμωση στην αριστερή πλευρά του πηγουνιού, βαθυέρυθρη εκχύμωση στην εμπρόσθια επιφάνεια του αριστερού αγκώνα και πρόσφατο βελονονυγμό με πρόσφατη συνοδό εκχύμωση. Αμέσως μετά μετέβην στην Υπηρεσία Ασφαλείας Λάρισας όπου και άσκησα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Από τότε και έως τότε ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ εκ του σχολείου σχετικά με όλα τα ως άνω έλαβα, παρά το γεγονός ότι σας ενημέρωνα αμέσως για όλα!!!»

Τα λόγια του παιδιού που προβλημάτισαν τη μητέρα

Η μητέρα του 9χρονου Στέφανου εκτός από τα σημάδια και τους μώλωπες άκουγε το παιδί της να λέει συγκεκριμένες φράσεις που της προκάλεσαν τεράστιο προβληματισμό για το τι ακριβώς συμβαίνει στο παιδί

«Ο γιος μου από τα μέσα του μηνός Μαρτίου και έπειτα άρχισε να αναφέρει σε ανύποπτους χρόνους «Μη χτυπάς», «Μη χτυπάς άλλο», «μη χτυπάς με αυτό», «δεν κουνιέσαι», «δεν μπορώ άλλο», ενώ κάποια στιγμή αφαίρεσε την διαφημιστική ταινία από ένα μπουκαλάκι πλαστικό νερό την έβαλε στο στόμα του και είπε «ΣΟΥΤ!». Τα μεσημέρια πλέον πετάγεται από τον ύπνο του κλαίγοντας με αναφιλητά και σε ερώτηση μου τι συμβαίνει και λέγοντας πως ό,τι και εάν συμβαίνει μπορεί να το πει στην μαμά (εμένα) μου απάντησε κλαίγοντας «το σχολείο ! άντε από δω».

Η μητέρα με την αίτησή της ζητά να συγκληθεί ΑΜΕΣΑ ο σύλλογος διδασκόντων. Να κληθεί η ίδια σε ακρόαση όπως και ο πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, να πάρει έγγραφη απάντηση γιατί κανείς από την Διεύθυνση του Σχολείου δεν την ενημέρωσε αν πήρε μέτρα και να ενημερωθεί για το αν υπάρχει υπεύθυνος παιδαγωγικής ευθύνης Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας.

Σε ποινικό επίπεδο η δικογραφία ολοκληρώνεται από το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Λάρισας και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων, για την άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι.

Η δικηγόρος της μητέρας, Σταυρούλα Ντούλιου, δήλωσε στο Newpost

«Τρία πράγματα μας κάνουν  εντύπωση σε αυτή την υπόθεση. Πρώτον είναι η συχνότητα, δεύτερον είναι η ένταση με την οποία το παιδί κακοποιείται και τρίτον είναι ότι ουδέποτε δόθηκε μία πειστική απάντηση στη μητέρα παρά μόνο ασάφειες. Σε συνδυασμό όλα αυτά αλλά και σε συνδυασμό με την μετέπειτα συμπεριφορά του παιδιού, το οποίο αρνείται να πάει σχολείο και είναι φανερά αναστατωμένο. Από σήμερα έχει προγραμματιστεί και μία συνάντηση με το σχολείο μετά από πάρα πολύ καιρό μετά από ενάμιση χρόνο συγκεκριμένα, προκειμένου να λύσουμε το οποιοδήποτε θέμα υπάρχει και να ενημερωθεί επιτέλους η μητέρα για το τι γίνεται σχετικά με το παιδί και ποιος ενεργεί τις πράξεις αυτές  και για ποιο λόγο».

H μητέρα αναγκάστηκε να πάει το παιδί της σε παιδοψυχολόγο προκειμένου να βρει τι ακριβώς συμβαίνει.

Πηγή: newpost.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή