Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λάρισα: Το Τμήμα Ιατρικής τίμησε τον καθηγητή Χειρουργικής Χρ. Δερβένη – Σε κλίμα συγκίνησης η αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα (φωτό

Published

on

Spread the love

Σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης και παρουσία εκλεκτών καλεσμένων ο καθηγητής Χειρουργικής και διευθυντής Χειρουργικής Ήπατος – Χοληφόνων – Παγκρέατος του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν Χρήστος Γ. Δερβένης αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα έλαβε σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» στη Βιόπολη Λάρισας, όπου και πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τελετή αναγόρευσής του.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τον καθηγητή και επίτιμο διδάκτορα πλέον Χρήστο Γ. Δερβένη τίμησε με την παρουσία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καθηγητή Ζήση Δ. Μαμούρη και του κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και καθηγητή Ιωάννη Λ. Στεφανίδη. Τον ακαδημαϊκό έπαινο προς τον τιμώμενο εκφώνησε ο καθηγητής Γενικής Χειρουργικής Δημήτριος Χ. Ζάχαρούλης, ενώ ακολούθησε ανάγνωση της εισήγησης, του ψηφίσματος, της αναγόρευσης και επίδοση των τίτλων και του επιτηβεννίου από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής και καθηγητή Θεόφιλο Σ. Καραχάλιο.

Το πρόγραμμα της αναγόρευσης έκλεισε με ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Πολιτικές, ερευνητικές, εκπαιδευτικές και θεραπευτικές προκλήσεις: το παράδειγμα του παγκρεατικού καρκίνου».

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Δερβένης:

Δείτε τι δήλωσε ο Πρύτανης κ. Ζήσης Μαμούρης:

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Ζαχαρούλης:

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή:

Ποιος είναι ο Χρήστος Δερβένης – Το σημαντικό ερευνητικό του έργο

Ο Καθηγητής, Χρήστος Δερβένης MD PhD FRCS γεννήθηκε στο Βόλο στις 29 Απριλίου 1954, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές.

Το Σεπτέμβριο του 1971 εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε τον Ιανουάριο του 1978. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία (1978-1980) και στη συνέχεια υπηρέτησε ως αγροτικό γιατρός στο Μύρτος Λασιθίου (1980-1982).

Εκπαιδεύτηκε στη γενική χειρουργική στο 401 Στρ. Νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη και στη Α Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε τον τίτλο ειδικότητας τον Ιούλιο του 1986 και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στο St. James Hospital του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία στη χειρουργική του ήπατος, των χοληφόρων και του Παγκρέατος και στο Αμβούργο στη Γερμανία στη ενδοσκοπική Χειρουργική.

Ονομάστηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με ΑΡΙΣΤΑ το Φεβρουάριο του 1998.

Εργάστηκε στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα στη Αθήνα από το 1989 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Από το 1999 μέχρι το 2017 ήταν Συντονιστής Διευθυντής του Χειρουργικού Τμήματος του ίδιου Νοσοκομείου. Από τον Ιανουάριο του 2017 συνεργάζεται με το Metropolitan Hospital στον Πειραιά.

Ο Καθ. Δερβένης διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής Χειρουργικής σε σημαντικά πανεπιστημιακάιδρύματα όπως Mayo Clinic Medical School, Rochester, MN and Yale University, CT USA; the University of Lund, Sweden; University of Bern Switzerland, Karolinska University Sweden, the University of Verona, Italy; and the University of the Witwatersrand in Johannesburg, South Africa.

Είναι μέλος σε editorial boards πολλών διεθνών περιοδικών (BJS and Langenbeck’s Archives of Surgery, Pancreatology, the IHPBA journal HPB, and HPB Surgery, Digestive Surgery.)

Έχει σημαντικό ερευνητικό έργο και είναι μέλος διεθνών ερευνητικών ομάδων. Έχει περισσότερες από 170 δημοσιευμένες εργασίες σε σημαντικά διεθνή περιοδικά, μεταξύ των οποίων New England J of Medicine, Lancet, JAMA, Br. J of Surgery, Annals of Surgery, Gatsroenterology, Journal of Clinican Oncology κ.α. με το μεγαλύτερο στην Ελλάδα στον τομέα της χειρουργικής αριθμό αναφορών (17631) και συντελεστή βαρύτητας (impact factor) 667.

Είναι συγγραφέας 3 βιβλίων στη χειρουργική του ήπατος, των χοληφόρων και του παγκρέατος (τα δυο στα αγγλικά σε διεθνή εκδοτικό οίκο) που έχουν πάρει εξαιρετικές κριτικές σε διεθνή περιοδικά.

Έχει διατελέσει στα διοικητικά συμβούλια πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών επιτροπών, και τώρα είναι πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας Ήπατος – Χοληφόρων – Παγκρέατος όπως επίσης Πρόεδρος της European – African Hepatico-Biliary-Pancreatic Association (Ευρωπαϊκή και Αφρικανική Εταιρία Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος) και ενεργό μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Διεθνούς Εταιρίας Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος (IHPBA: International Hepatico-Biliary-Pancreatic Association).

Το ιδιαίτερο επιστημονικό και κλινικό ενδιαφέρον του κ. Δερβένη είναι η Χειρουργική Ογκολογία του Πεπτικού και η χειρουργική του Ήπατος, των Χοληφόρων και του Παγκρέατος. Στη διάρκεια της θητείας του στην Αγία Όλγα είχε πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο αριθμό επεμβάσεων Πανελλαδικά στην αντίστοιχη μονάδα που είχε οργανώσει με αποτελέσματα αντίστοιχα των μεγαλύτερων αντίστοιχων κέντρων του εξωτερικού και με διεθνή αναγνώριση ως εξειδικευμένη μονάδα ογκολογικής χειρουργικής. (περισσότερες από 750 παγκρεατεκτομές, 650 ηπατεκτομές και πάνω από 800 κολεκτομές)

Ταυτόχρονα, ο κ. Δερβένης έχει εκπαιδευτεί στην οργάνωση και διοίκηση υπηρεσιών υγείας έχοντας υπηρετήσει σε διάφορες διοικητικές θέσεις στην υγεία και συμμετάσχει σε πολλές επιτροπές σχεδιασμού υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή