Τα διέλυσε όλα η κακοκαιρία

Δεν λένε να κοπάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα με χιόνια και παγετό στα ορεινά του νομού Λασιθίου αλλά και ισχυρή θαλασσοταραχή στα βόρεια παράλια του Κόλπου του Μεραμβέλου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Καταστροφές σε καταστήματα και εγκαταστάσεις στο παραλιακό μέτωπο της πόλης στην οδό Θεμιστοκλέους, όπου το νερό μπήκε με ορμή μέσα σε κατάστημα προκαλώντας ζημιές.

Αγώνας δρόμου από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης προκειμένου να προστατέψουν όσο μπορούν τις εγκαταστάσεις από την ορμή των κυμάτων που έσπασαν τις πόρτες στην καφετέρια του ξενοδοχείου ορμώντας στο εσωτερικό.

Η ζημιά είναι μεγάλη σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ξύλινα πατώματα και επίπλωση ενώ οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να κάνουν πολλά αφού το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Είναι η έκτη φορά που στο συγκεκριμένο κατάστημα σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Νίκο Κοκκίνη η θάλασσα σπάει τις πόρτες καταστρέφοντας επίπλωση και υποδομές.

Ο δρόμος σε αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα στενός όποτε είναι αδύνατη η συγκράτηση της ορμής των κυμάτων.

Την αγανάκτηση του εκφράζει ο ιδιοκτήτης γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποιο έργο προστασίας της ακτής.

Επίσης παρά την καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας λόγω «ερμηνείας του νόμου» ποτέ δεν αποζημιώθηκε η επιχείρηση αλλά ούτε και κάποια άλλη στην ίδια περιοχή για μικρές ή μεγάλες ζημιές από θεομηνία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για ακραίο σεισμό» λένε οι επιστήμονες – Τα ρήγματα που φοβίζουν