Ένα παλαιό δημοτικό σχολείο, θα μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκάδα. Το παλιό Δημοτικό Σχολείο Νυδριού που κατά καιρούς αξιοποιήθηκε ως ιατρείο,χώρος συνεδριάσεων θα αναβαθμιστεί σε κάτι νέο. Αναρωτιέται κανείς όμως, πως τόσα χρόνια η κατάσταση που βρίσκεται, γίνονταν ανεκτή, αφού θα μπορούσε ο Δήμος τουλάχιστον να το καλλωπίσει εξωτερικά.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λευκάδας, την Τρίτη 15/3/2022, εγκρίθηκαν η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου: «Επανάχρηση Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Νυδριού & Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Νυδριού-Πολυχώρος Νταίρπφελντ», π/υ 291.000,00€.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η κάλυψη του προϋπολογισμού θα γίνει από ιδίους πόρους κατά το ποσό των 112.657,60€, ενώ το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί από την πρόσκληση «Αστική αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου υποβλήθηκε η πρόταση.

Το παλιό Δημοτικό Σχολείο Νυδριού, που χτίστηκε κατά τον μεσοπόλεμο, και χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς ως ιατρείο, χώρος συνεδριάσεων, αλλά φιλοξένησε και τοπικούς συλλόγους, διαφοροποιείται κατά χρήση για ακόμη μια φορά.

Η επανάχρηση του κτιρίου, και ο σχεδιασμός του ως πολιτιστικό κέντρο – χώρος, έχει σαν στόχο να προσφέρει σημαντικό πεδίο έρευνας της αρχαιολογικής κληρονομιάς της Λευκάδας και όχι μόνο.

Ο νέος μουσειακός και εκθεσιακός χώρος θα φιλοξενεί δράσεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις και εργασίες, που θα αφορούν του κατοίκους αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο επισκέπτη. Επίσης θα υποστηρίξει στεγαστικά πολιτιστικές δραστηριότητες  της ευρύτερης περιοχής.

Προβλέπεται ολική ανακαίνιση η οποία θα αναδείξει τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, ειδικότερα την αποκάλυψη της πέτρινης δομής του ισογείου. Στο πλαίσιο το γενικότερου εκσυγχρονισμού του κτιρίου, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην προσβασιμότητα του κτιρίου για ΑμεΑ, στην ηλεκτρομηχανική αναβάθμιση (κλιματισμός, συστήματα ασφαλείας, περιφερειακό και εσωτερικό φωτισμό κά), καθώς και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις για σχετικές προβολές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Τραγωδία στην Κρήτη: Τον βρήκε νεκρό στο πάτωμα, δίπλα από το κρεβάτι του