Το Νυδρί θεωρείται το πλέον τουριστικό μέρος στη Λευκάδα και η έναρξη κατασκευής του νέου χώρου για τα τουριστικά σκάφη αναβαθμίζει τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους τουρίστες.

Ξεκίνησε στη Λευκάδα και συγκεκριμένα στο Νυδρί η κατασκευή του νέου καταφυγίου τουριστικών σκαφών. Η πρώτη μέρα εργασιών περιελάμβανε μετρήσεις και αποτύπωση του βυθού της θάλασσας με τη χρήση GPS ακριβείας και ορθοφωτογράφιση στην περιοχή χωροθέτησης. Ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του εργοταξιακού χώρου στη ξηρά.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το προς κατασκευή έργο περιλαμβάνει:

Την κατασκευή της λιμενικής εγκατάστασης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών, με την κατασκευή προσήνεμου μώλου (μόνιμου και πλωτού), την αξιοποίηση των υπαρχόντων κρηπιδωμάτων, και την πόντιση πλωτού προβλήτα.

Την κατασκευή κτιρίου διοίκησης και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, ώστε να εξυπηρετούνται συστηματικά και ουσιαστικά οι επισκέπτες, παρέχοντας όλες τις ανέσεις που επιβάλουν οι σύγχρονες τουριστικές απαιτήσεις.

Το έργο «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Νυδρίου Λευκάδας» υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και η χρηματοδότηση είναι από το διαπεριφερειακό στρατηγικό έργο AI SMART – Andriatic Ionian Small Port Network (Δίκτυο Μικρών Λιμένων Ανδριατικής-Ιονίου), συνολικού προϋπολογισμού για την Π.Ε. Λευκάδας 3.600.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020.

Με την αξιοποίηση ελληνικών και ευρωπαϊκών πόρων, προχωράμε στη διαμόρφωση των υποδομών και προϋποθέσεων για τη αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού ρεύματος στο νησί μας, την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας γύρω από τον τουρισμό σκαφών, την αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης, την τόνωση της τοπικής οικονομίας» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς και συμπλήρωσε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι για την αφετηρία κατασκευής ενός σπουδαίου αναπτυξιακού έργου τουριστικής υποδομής στο Νυδρί, που αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία και οικονομική ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. Το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ των μεγάλων έργων που έχουν προβλεφθεί για την ευρύτερη περιοχή, όπως η ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου που οδεύει προς ολοκλήρωση.

Το Νυδρί θα αποκτήσει ένα σύγχρονο τουριστικό καταφύγιο, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ελλιμενισμού με προφανή οφέλη για την τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη τη Λευκάδα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ