Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λευτέρης Αυγενάκης: «Επαγγελματική η διαιτησία στην Ελλάδα, στηρίζουμε απολύτως τον Κλάτενμπεργκ»

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέλυσε τις θεσμικές παρεμβάσεις που ετοιμάζει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο».

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο κ. Αυγενάκης, σε συνεργασία με τον αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ, γνωστοποίησε ότι στοχεύει στην υιοθέτηση των καλών πρακτικών των προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επίσης παρουσίασε τον εκσυγχρονισμό αθλητικών εγκαταστάσεων που έμεναν αναξιοποίητες, ενώ εστίασε στην αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξεκινήσαμε από το κλειστό στα Λιόσια και την παραχώρηση στην ΚΑΕ ΑΕΚ και τις οκτώ ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων, συνεχίζουμε με το διαγωνισμό για το Ολυμπιακό Κέντρο Τένις στο ΟΑΚΑ, είμαστε στο τελικό στάδιο και σε άριστο κλίμα με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την αξιοποίηση του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, συμφωνήσαμε με τη Lamda Development για τα ανταποδοτικά της παραχώρησης του Αγίου Κοσμά και ήδη, μεταξύ άλλων, ολοκληρώνεται το Κέντρο Υγρού Στίβου (από τα καλύτερα της Ευρώπης πλέον) στο ΟΑΚΑ».

Τέλος, μίλησε για το Ράλι Ακρόπολις, επισημαίνοντας ότι ερχονται κι άλλες αθλητικές διοργανώσεις, βασισμένες στο ίδιο επιτυχημένο μοντέλο, που ενισχύουν την εξωστρέφεια της χώρας.

Αναλυτικά:

«-Κύριε Αυγενάκη, προ μηνός αναφερθήκατε σε «καταστάσεις ανωμαλίας» στην ΕΠΟ, με αφορμή την καταστροφή από αγνώστους του αυτοκινήτου του προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων και μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και την αυθημερόν παραίτησή του. Υπογραμμίσατε ότι «στο νοσηρό περιβάλλον θα μπει τέλος» και καλέσατε τη FIFA και την UEFA «να υπερασπιστούν την Ολιστική Μελέτη, να εγγυηθούν και να εφαρμοστούν τα αυτονόητα», τονίζοντας πως «η Πολιτεία δεν θα μείνει αμέτοχη». Τι εξελίξεις αναμένονται;

-O εκφοβισμός του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού, όπως είχα πει, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι στα όσα διαμείβονται στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα.

Αντί να έχουμε ήδη περάσει στη νέα εποχή σύγχρονης λειτουργίας της, με την ενσωμάτωση των προβλέψεων της Ολιστικής Μελέτης στο Καταστατικό της ΕΠΟ και την εφαρμογή του, όπως ομόφωνα ψηφίστηκε στη Γ.Σ. της 27ης Αυγούστου, κυλάνε οι μήνες, αλλάζει το έτος και το εκσυγχρονισμένο Καταστατικό αγνοείται!

Μαθαίνω, μάλιστα, από τις καθημερινές επαφές με τις διεθνείς συνομοσπονδίες ότι η FIFA, στην οποία υποβλήθηκε αργοπορημένα το νέο Καταστατικό, το επέστρεψε στην ΕΠΟ απαιτώντας άμεσα διορθώσεις που αφορούν σε έννοιες της Ολιστικής Μελέτης!

Θυμίζω ότι η Ολιστική Μελέτη προέκυψε από τις υπογραφές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ, και είναι απολύτως απαράδεκτο που η διοίκηση της ΕΠΟ κωλυσιεργεί.

Όπως απαράδεκτα είναι και τα αίτια για τις παραιτήσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου από τις θέσεις ηγεσίας (του κ. Ζαγοράκη και του κ. Μπουτσικάρη), αλλά και το ότι να κινδυνεύουν να εκπέσουν, λόγω παραβιάσεων του Καταστατικού τους, οι εναπομείναντες παράγοντες στο προεδρείο.

Γενικότερα, είναι απαράδεκτη η απαξίωση που εντείνεται με γεωμετρική πρόοδο και για όλα αυτά τα απαράδεκτα υπάρχει μόνο ένας δρόμος, μονόδρομος:

Η άμεση και πιστή εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, σε πλήρη συνεργασία με FIFA και UEFA, από άφθαρτα πρόσωπα που μπορούν να την υλοποιήσουν και που πραγματικά πιστεύουν στη δυναμική του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Να σας δώσω και μία είδηση: Τις προάλλες συναντήθηκα με τον αρχιδιαιτητή, τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ακριβώς πάνω στα όσα προβλέπει η Ολιστική Μελέτη για τη διαιτησία, ο εξαιρετικός επικεφαλής της ΚΕΔ, που επιθυμεί να παραμείνει μια ακόμα διετία για να ολοκληρώσει το στρατηγικό πλάνο του, πρότεινε έναν συγκεκριμένο «οδικό χάρτη»:

Να θεσμοθετήσουμε άμεσα την «επαγγελματική διαιτησία», να υιοθετήσουμε τις καλές πρακτικές άλλων προηγμένων ποδοσφαιρικών χωρών, να εκπαιδεύσουμε και να εμφυσήσουμε εμπιστοσύνη στον Ελληνα διαιτητή, να τον ανεξαρτητοποιήσουμε από τον σφικτό εναγκαλισμό και τα συμπαρομαρτούντα των ΕΠΣ, να επεκτείνουμε το VAR και στη Super League 2 και μια σειρά άλλων θεσμικών παρεμβάσεων.

Συμφώνησα 100% με τον κ. Κλάτενμπεργκ!

Στηρίζουμε απολύτως το έργο του και τον ίδιο προσωπικά και ήδη συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για να συνεργαστούμε στενότερα και να προκύψουν αποτελέσματα τους αμέσως προσεχείς μήνες.

-Πρόσφατα ήσασταν στα Ιωάννινα για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, λίγο νωρίτερα είχατε παρουσιάσει το «νέο Ολυμπιακό Χωριό», προ μηνών μαζί με τον πρωθυπουργό το «ΟΑΚΑ 2.0». Παρατηρούμε, για πρώτη φορά έπειτα από το 2004, έναν «οργασμό» στον εκσυγχρονισμό αθλητικών εγκαταστάσεων…

-Σας διακόπτω, αλλά τα παραδείγματα που φέρατε είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της δουλειάς που κάνουμε 29 μήνες τώρα στον τομέα της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών, κομμάτι απαραίτητο για την αθλητική μεταρρύθμιση και την ανάπτυξη.

Ο στόχος είναι να αξιοποιηθούν -επιτέλους- οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που πληρώθηκαν από το υστέρημα των πολιτών και δεν δικαιούται κανένας να τις αφήνει αναξιοποίητες να μαραζώνουν αντί να ωφελείται η αθλητική οικογένεια και γενικά η κοινωνία.

Ξεκινήσαμε από το κλειστό στα Λιόσια και την παραχώρηση στην ΚΑΕ ΑΕΚ και τις οκτώ ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων, συνεχίζουμε με το διαγωνισμό για το Ολυμπιακό Κέντρο Τένις στο ΟΑΚΑ, είμαστε στο τελικό στάδιο και σε άριστο κλίμα με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την αξιοποίηση του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, συμφωνήσαμε με τη Lamda Development για τα ανταποδοτικά της παραχώρησης του Αγίου Κοσμά και ήδη, μεταξύ άλλων, ολοκληρώνεται το Κέντρο Υγρού Στίβου (από τα καλύτερα της Ευρώπης πλέον) στο ΟΑΚΑ.

Επιπλέον, αφότου ως Αθλητικό Κέντρο καταφέραμε να περάσει στην κυριότητά μας από τον ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών και το υπουργείο Περιβάλλοντος, που μας παραχώρησαν εκτάσεις, το Ολυμπιακό Χωριό διαμορφώνεται σε υπερτοπικό αθλητικό πόλο 160 στρεμμάτων. Ακόμη, μεταφέρουμε την πολυαίθουσα της ξιφασκίας από το Ελληνικό στα Ιωάννινα και τόσα άλλα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ καταγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Πέλοπας», που δημιουργήσαμε, οι υποδομές όλων των δήμων στη χώρα, για να ξέρουμε τι διαθέτουμε και σε τι κατάσταση βρίσκονται, ώστε να προτεραιοποιήσουμε τις ανάγκες σε κάθε περιοχή.

Να σας δώσω ακόμα μια είδηση: Μεθαύριο Δευτέρα, στην Παιανία, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της άριστης συνεργασίας μας με τον δήμο και την Περιφέρεια Αττικής, με τον δήμαρχο κ. Μάδη και τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη, τον οποίο ευχαριστώ θερμά, για να «αναστηθούν» τα «Σπίτια» του κλειστού στίβου και του βόλεϊ, που ρήμαξαν παραμελημένα. Οι Μελέτες Αποκατάστασής τους και τα Τεύχη Δημοπράτησής τους είναι έτοιμα και, μάλιστα, από χορηγία ιδιώτη! Διότι, όταν ο ιδιωτικός τομέας βλέπει όραμα, διαφάνεια και διάθεση για νοικοκυροσύνη και τάξη, ενεργοποιείται κι εκείνος.

-Να υποθέσω, κ. υπουργέ ,ότι αυτό για τον ιδιωτικό τομέα το λέτε και με αφορμή τον πρόσφατο απολογισμό του Ράλλυ Ακρόπολις, που επέστρεψε στο WRC απόλυτα επιτυχημένα, έπειτα από οκτώ χρόνια;

Σωστά υποθέτετε! Το «απόλυτα επιτυχημένα» δεν είναι σχήμα λόγου, είναι απεικόνιση στοιχείων, συμπεράσματα απολογισμού και λογοδοσίας, διαδικασιών διαφάνειας, τα οποία παρουσιάσαμε τις προάλλες στο Συνέδριο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Το αποτύπωμα της διοργάνωσης, οικονομικό και κοινωνικό, μετρήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την ΚΑΠΑ Research. Δύο έρευνες που κατέδειξαν τα τεράστια οφέλη της χώρας και τη δυναμική της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

Στα 35 εκατ. αποτιμήθηκε το όφελος για την εθνική μας οικονομία, ενώ το 70% του κόστους των 3 εκατ., για τη διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το κάλυψε η αγορά!

Κι ήταν υπερευχαριστημένοι οι χορηγοί από την ανταπόδοση, εντός κι εκτός συνόρων. Και του χρόνου φιλοδοξούμε να καλυφθεί το 100% του κόστους από χορηγίες, πέραν της παγκόσμιας διαφήμισης που απολαμβάνει η χώρα μας ως διοργανώτρια.

Σε αυτό το επιτυχημένο μοντέλο βασιζόμαστε για να διοργανώσουμε κι άλλα σπουδαία αθλητικά γεγονότα και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια.

Όπως ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας, που θα αναβιώσει έπειτα από 10 χρόνια στα τέλη του προσεχούς Απριλίου, απολύτως αναβαθμισμένος και ενταγμένος στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Όπως οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες το 2023 στο Ηράκλειο κι άλλα πολλά Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που αναλαμβάνουμε σε άριστη συνεργασία με τις ομοσπονδίες για την προσεχή διετία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

«Ο γιος μου έπαθε σοκ, αηδίασε»: Οργισμένη η μητέρα του 12χρονου που έλαβε άσεμνο βίντεο από ιερέα

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Άκρως αποκαλυπτική η Ματίνα Παγώνη: «Θα σας πω κάτι που δεν το ξέρει κανείς»

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Αυτοκτονία στη Λάρισα: Άφησε λεφτά για την κηδεία του, ζήτησε συγγνώμη και έβαλε τέλος στη ζωή του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ευχάριστες μουσικές Βραδιές με Saxophone στο Restaurant Carnayo της Σκιάθου Ανταπόκριση :Γιάννης Αποστολίδης

LIFESTYLE5 ημέρες ago

«Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν»: Η Δέσποινα Βανδή δηλώνει προδομένη και καθηλώνει με την εξομολόγησή της

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Θρίλερ δίχως τέλος με το θάνατο της 68χρονης στην Καβάλα – Τι αποκάλυψε ο αδελφός της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Θλίψη για την 37χρονη ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου από Βόλο

TOP3 ημέρες ago

Ο κοσμηματοπώλης Φώτης Πονηρός απεβίωσε -Θλίψη σε Αθήνα -Μύκονο -Σαντορίνη -Συντετριμμένος ο αδελφός του Γιώργος και οι οικείοι του με το ξαφνικό θάνατο του -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Σοκαριστικό περιστατικό σε λεωφορείο στον Βόλο: Αυνανιζόταν μπροστά σε 26χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Δεν είχε όρια το θράσος νεαρού κλέφτη- Γ. Καρτάλη και Κοραή «ξάφρισε» σε ιδιωτικό παρκινγκ ό,τι βρήκε μπροστά του

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή