Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λειτουργική και ασφαλής μετά τις εργασίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας η γέφυρα στο Κουτσόχερο

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Την αποκατάσταση των προσβάσεων στη γέφυρα Κουτσοχέρου στην Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μετά τη σεισμική ακολουθία του Μαρτίου απαιτήθηκαν εργασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου των καθιζήσεων που παρατηρήθηκαν στο οδόστρωμα της γέφυρας. Οι εν λόγω εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις καθώς το φαινόμενο εξελισσόταν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήδη έχει στο στάδιο της ωρίμανσης και της δημοπράτησης, έργο που αφορά το σύνολο των γεφυρών που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στη γέφυρα Κουτσοχέρου χρηματοδοτήθηκαν από το έργο «Αποκατάσταση βελτίωση οδικού δικτύου Π.Ε. Λάρισας 2020- 2021», με το οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας επεμβαίνει όπου παρίσταται άμεση ανάγκη για αποκατάσταση της ασφαλούς κυκλοφορίας.

«Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες αντιμετωπίσαμε τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν από τη σεισμική ακολουθία του Μαρτίου στη γέφυρα του Κουτσόχερου που ενώνει την πόλη της Λάρισας με τα Τρίκαλα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με σχέδιο, προγραμματισμό και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 15,7 εκατομμυρίων ευρώ συντηρούμε το επόμενο διάστημα γέφυρες που εμφανίζουν προβλήματα από το σεισμό σε περιοχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Λάρισας ενισχύοντας την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και τη προσβασιμότητα τους» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο στην Ιταλία-Saronno

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+ εκπαιδευτικοί του σχολείου μας από τις 8 μέχρι τις 14 Μαΐου 2022 μαζί με εκπαιδευτικούς του 28ου Δ Σχ Τρικάλων  που έχει και τον συντονισμό του συγκεκριμένου προγράμματος, συμμετείχαν σε δραστηριότητες της πέμπτης διακρατικής συνάντησης, μαζί με συναδέλφους από σχολεία της Ισπανίας και της Ιταλίας. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα παίρνουν μέρος έξι εκπαιδευτικοί οργανισμοί.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μας υποδέχτηκε το σχολείο  Ignoto Militi στην πόλη Saronno της βόρειας Ιταλίας. Η επίσκεψη μας ήταν ελκυστική. Πραγματοποιήθηκαν τέσσερεις δραστηριότητες στα πλαίσια του προγράμματος SEL. PE.DE. Οι δράσεις είχαν θεματική την εξέλιξη  της συμπεριφοράς των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, μέσα στην καθημερινότητα του σχολείου. Ειδικότερα σε περιπτώσεις κρίσεων στην τάξη αναπτύχθηκαν όχι μόνο θεωρητικά πλαίσια , αλλά και πρακτικά με φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Την ανάλυση και ενημέρωση των δραστηριοτήτων έκανε ο Διευθυντής του 28ου Δ Σχ Τρικάλων κος Αχιλλέας Κουτελίδας , εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Η επίσκεψη εκτός των δραστηριοτήτων εντός των σχολείων, είχε και επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής, όπως η λίμνη Como και η πόλη του Μιλάνο. Ιδιαίτερα μέρη με φυσική ομορφιά αλλά και παρουσία.

Στο Saronno μας υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης και μαθητές του σχολείου μας ξενάγησαν στην ιστορία του τόπου τους, μέσα από θεατρικά δρώμενα.

Να αναφέρουμε ό,τι γιορτάσαμε με μια όμορφη μουσική εκδήλωση που οργανώθηκε από τους μαθητές και την Ημέρα της Ευρώπης. Στο σχολείο συναντήσαμε και μικρά προσφυγόπουλα από την Ουκρανία. Στην ουσία τα σχολεία της περιοχής είναι μεγάλα πολυπολιτισμικά κέντρα με μαθητές και μαθήτριες από διάφορα μέρη του πλανήτη μας. Συνυπάρχουν με τον καλύτερο τρόπο, γιατί το σχολείο είναι χώρος σύνθεσης, δημιουργίας και συνύπαρξης.

Αναχωρήσαμε γεμάτοι με εικόνες, ιδέες, δημιουργικότητα από το όμορφο Saronno.

Η τελευταία μας συνάντηση είναι σε λίγες μέρες εδώ στα Τρίκαλα και σηματοδοτεί την λήξη του επιτυχημένου αυτού έργου SEL.PE.DE., ενός έργου που θέτει τις βάσεις για την ενσυναίσθηση των μαθητών μέσα στη σχολική τάξη κι όχι μόνο.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ομάδα του 13ου Δ ΣΧ Τρικάλων.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ενεργή συμμετοχή του δήμου Μετεώρων στην επανεκκίνηση του τουρισμού (φωτό)

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με το πέρας των εργασιών της διεθνούς έκθεσης τουρισμού «WORLD TOURISM EXPO», η αποστολή του δήμου Μετεώρων ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το έργο της.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων, καταγράφεται με σαφήνεια η ροή των ενεργειών έτσι όπως αυτές αρμόζουν σε ένα δήμο του οποίου οι απαιτήσεις για την προσέγγιση της διεθνούς τουριστικής αγοράς και της συνύπαρξης της εκπαίδευσης με στόχο την καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης και παιδείας, είναι επιτακτική ανάγκη.

Πλην της φυσικής παρουσίας του δήμου Μετεώρων με το τουριστικό περίπτερο στο οποίο σταμάτησε η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών όπως και πολλοί εκθέτες άλλων περιπτέρων, ο δήμος Μετεώρων καλλιέργησε μία αμφίδρομη σχέση με άλλους δήμους μεταφέροντας τεχνογνωσία σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη ενός προορισμού.

Στο επίπεδο των διά ζώσης συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες διαφόρων χωρών κατόπιν στοχευμένων επιλογών, ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε διψήφιο αριθμό επαφών. Εκπρόσωποι αγορών από τη Γερμανόφωνες χώρες, τη Σκανδιναβία, τις κάτω χώρες, την Ιταλία, την Ιβηρική χερσόνησο, την Τουρκία, την Κύπρο και την Ελλάδα που είτε γνώριζαν το brand των Μετεώρων, είτε όχι, έλαβαν πλήρη και κατάλληλη ενημέρωση από τους ανθρώπους του δήμου Μετεώρων, ανοίγοντας έναν δίαυλο επικοινωνίας με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ο δήμος μας παρέχει.

Στόχευση σε αγορές με υψηλό οικονομικό υπόβαθρο μέσω συναντήσεων (επιπέδου btob) για τις οποίες προσδοκία μας είναι η προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού με έμφαση στις αρετές και τις αξίες που ο δήμος Μετεώρων, σε όλο το φάσμα και όλη τη γεωγραφική έκταση, έχει να προσφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα εργασίας του δήμου είναι ήδη στην  ευχάριστη θέση να διαχειριστεί προτάσεις και έκδηλο ενδιαφέρον των tour operators καθώς, πριν καν επιστρέψει, άρχισε να δέχεται e-mails ως follow up των επαφών που υλοποίησε.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στις καταρτιζόμενες – μέλη του Δ.ΙΕΚ Τρικάλων (Παράρτημα Καλαμπάκας) οι οποίες επέδειξαν συνέπεια, επαγγελματισμό και ήθος πιστοποιώντας το τόσο σημαντικό έργο που επιτελείται και υπογράφοντας την άριστη και πρωτόγνωρη συνεργασία της νυν δημοτικής αρχής με τις εκπαιδευτικές δομές στον κλάδο του τουρισμού.

Με «άγρυπνο μάτι», ο δήμος Μετεώρων αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς, ασπάζεται το ρόλο της εξειδικευμένης γνώσης και πιστοποίησης και καινοτομεί, χτίζοντας με ιδιωτικά κριτήρια μια άλλη σελίδα στον τουρισμό, ως πρότυπη δημοτική αρχή.

Από το Γραφείο του Δημάρχου

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ28 δευτερόλεπτα ago

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα χαιρετίζει την ιστορική απόφαση Φινλανδίας και Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

ΕΛΛΑΔΑ1 λεπτό ago

Επιστροφή Γλυπτών του Παρθενώνα: «Ναι» σε διάλογο με… αμετακίνητες θέσεις

γραβάτα
ΕΛΛΑΔΑ7 λεπτά ago

Η Ελληνική γραβάτα που… έφτασε στο Λευκό Οίκο

OIKONOMIA9 λεπτά ago

e-ΕΦΚΑ: Εκτός λειτουργίας προσωρινά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες λόγω αναβάθμισης

ΚΟΣΜΟΣ10 λεπτά ago

Φλωρεντία: Όταν είδε πόσο του χρέωσαν τον εσπρέσο και… κάλεσε την αστυνομία

ΕΛΛΑΔΑ21 λεπτά ago

Φοιτητικές εκλογές 2022: Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική – Δεν δέχεται το αποτέλεσμα η ΔΑΠ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ27 λεπτά ago

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο στην Ιταλία-Saronno

OIKONOMIA28 λεπτά ago

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Νέα παράταση δύο μηνών για την αποπληρωμή

ΚΟΣΜΟΣ29 λεπτά ago

Αφήνοντας τον Λευκό Οίκο για τον… ιδιωτικό τομέα

43χρονος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ37 λεπτά ago

Αθώος ο 43χρονος από τον Αλμυρό που κατηγορείτο ότι χτύπησε την έγκυο γυναίκα του

Δημοφιλή