Παράλληλα, ο κ. Λέων εξηγεί γιατί δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί ο ασφυκτικός θάνατος…

Για την υπόθεση θρίλερ με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο ίδιος, εξήγησε μεταξύ άλλων γιατί είναι δύσκολο να αποδειχθεί εάν ο θάνατος των παιδιών προήλθε από ασφυξία, ενώ ανέφερε ότι είναι θέμα ημερών να υπάρξει πλήρης εικόνα για το τι συνέβη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση έχει ολόσωστα ευρήματα. Η δεύτερη έκθεση έχει ευρήματα τα οποία είναι σχεδόν ολόσωστα με ένα ερωτηματικό για την καρδιά. Η τρίτη έκθεση αναμένεται. Υπάρχει πλούσιο ιατρικό υλικό από τους θεράποντες ιατρούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων στον ΑΝΤ1.

Όπως υπογράμμισε, «όλο αυτό το υλικό μαζί, θα δώσει ασφαλή συμπεράσματα, αλλά και τη δυνατότητα στους ιατροδικαστές να συντάξουν πορίσματα και θα είναι ξεκάθαροι».

Γιατί δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί ο ασφυκτικός θάνατος

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι στα παιδιά δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί ο ασφυκτικός θάνατος για δύο λόγους: Αφενός «λόγω της μεγάλης αδυναμίας από τη φύση της σωματικής διάπλασης ενός παιδιού απέναντι σε έναν δράστη ενήλικα και αφετέρου, επειδή τα παιδιά όταν δέχονται καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όπως έγινε στις περιπτώσεις του πρώτου και του τρίτου παιδιού, η πιθανότητα να βρεθούν, για παράδειγμα, πετέχειες, που είναι ένα χαρακτηριστικό εύρημα για την ασφυξία, είναι 34% να βρεθούν και 76% να μην βρεθούν».

Για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα ο κ. Λέων είπε πως «δεν πρέπει να περιμένουμε χαρακτηριστικά ευρήματα. Όμως έχουμε ευρήματα για τον ασφυκτικό θάνατο τα οποία σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό άλλων αιτιών μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλές συμπέρασμα».

Όπως είπε, τέλος, είναι «θέμα ημερών να υπάρξει πλήρης εικόνα για την υπόθεση καθώς «χρονικά έχει ωριμάσει».

Δείτε τις δηλώσεις του

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
«Θα πεθάνουμε, αλλά δεν θα παραδοθούμε ποτέ» – Το μήνυμα του δημάρχου Κιέβου