Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Ληστεία σε Γαλλικό μουσείο: Κλάπηκαν πορσελάνες εθνικού θησαυρού αξίας 9,5 εκατ. ευρώ

Published

on

gz oscnwsaazu1y.jpg

Κλέφτες άρπαξαν τρία πορσελάνινα έργα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θεωρούνται εθνικοί θησαυροί, σε μια ληστεία σε γαλλική συλλογή τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ανακοίνωσε το μουσείο.

Οι ληστές ενεργοποίησαν τον συναγερμό περίπου στις 03:15 π.μ. (01:15 GMT) στο Εθνικό Μουσείο Adrien Dubouche στην κεντρική πόλη Limoges, όπου έσπασαν ένα παράθυρο για να εισέλθουν, σύμφωνα με πηγή κοντά στην υπόθεση που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι ύποπτοι μπήκαν στην ιστορική γκαλερί, όπου άρπαξαν «δύο ιδιαίτερα σημαντικά πιάτα κινέζικης πορσελάνης… από τον 14ο και 15ο αιώνα» και ένα κινεζικό βάζο του 18ου αιώνα, όλα χαρακτηριζόμενα ως «εθνικοί θησαυροί», όπως δήλωσε το μουσείο.

Το μουσείο εκτίμησε την αξία των κλεμμένων αντικειμένων σε περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ (11 εκατ. δολάρια) σε αρχική εκτίμηση προς την αστυνομία.

Οι εισαγγελικές αρχές άνοιξαν έρευνα για «επιβαρυμένη κλοπή πολιτιστικής περιουσίας εκτεθειμένη σε γαλλικό μουσείο, τελεσθείσα από ομάδα και με ζημιά σε περιουσία».

Οι φύλακες ενεργοποίησαν τον συναγερμό και η αστυνομία έφτασε γρήγορα στον τόπο, αλλά οι ύποπτοι είχαν ήδη διαφύγει, ανέφερε η εισαγγελέας της Limoges, Emilie Abrantes.

«Το σύστημα ασφαλείας λειτούργησε, αλλά ίσως χρειάζεται αναθεώρηση,» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Emile Roger Lombertie.

«Όλα τα μεγάλα μουσεία του κόσμου έχουν υποστεί κλοπές κάποια στιγμή,» πρόσθεσε ο Lombertie, πριν προτείνει μια θεωρία για τη ληστεία.

«Είναι πιθανό ότι συλλέκτες δίνουν εντολές για την κλοπή αυτών των αντικειμένων και στρέφονται σε εγκληματίες υψηλού επιπέδου,» είπε.

Advertisement

Το μουσείο φιλοξενεί περίπου 18.000 έργα, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης δημόσιας συλλογής πορσελάνης Limoges, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Υπήρξαν δύο μεγάλες κλοπές σε γαλλικά μουσεία τον Νοέμβριο του 2024: μία στο Μουσείο Cognacq-Jay στο Παρίσι, όπου τέσσερα άτομα έσπασαν μια βιτρίνα με τσεκούρια και ρόπαλα κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ οι επισκέπτες παρακολουθούσαν, πριν αρπάξουν ταμπακιέρες και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Την επόμενη μέρα, κοσμήματα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ κλάπηκαν σε ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Hieron στη ανατολική Γαλλία.

Πηγή: AFP / Μετάφραση: Πάντος Νικόλαος

Advertisement
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
web banner
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο