ΕΛΛΑΔΑ
Λήστεψε, εξομολογήθηκε και επέστρεψε 700 ευρώ στο θύμα

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Μια υπόθεση ληστείας στο Αγρίνιο πήρε μια εντελώς απρόσμενη τροπή, καθώς ο 55χρονος που φέρεται να άρπαξε χρήματα από υπάλληλο βενζινάδικου υπό την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, δεν έμεινε μόνο στη φυγή μετά την πράξη του, αλλά επέστρεψε, μετάνιωσε και τελικά παραδόθηκε στις Αρχές. Όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του Live News, το περιστατικό ξέφυγε από τα συνηθισμένα αστυνομικά δεδομένα όταν ο δράστης, κυριευμένος από τύψεις, βρέθηκε στην εκκλησία, εξομολογήθηκε σε ιερέα και παραδέχθηκε όσα είχε κάνει. Από εκεί και πέρα, η υπόθεση άρχισε να παίρνει έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Ο ιερέας που τον άκουσε δεν έμεινε σε μια απλή συζήτηση, αλλά τον καθοδήγησε να επιστρέψει τα χρήματα και να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του.
Διαβάστε: Ιερέας μαθητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας στο ορατόριο για το Πάσχα (Βίντεο)
Αγρίνιο: Η εξομολόγηση που άλλαξε την πορεία της υπόθεσης
Κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη έπαιξε ο ιερέας στον οποίο ο 55χρονος εξομολογήθηκε την πράξη του. Ο ίδιος περιέγραψε έναν άνθρωπο βαθιά ταραγμένο, ψυχικά πιεσμένο και ουσιαστικά λυγισμένο από το βάρος όσων είχε κάνει. Όπως ανέφερε, δεν επρόκειτο για κάποιον που είχε τέτοια πορεία ή τέτοια συμπεριφορά στη ζωή του, αλλά για έναν άνθρωπο που οδηγήθηκε σε ένα σοβαρό λάθος μέσα σε συνθήκες απόγνωσης. Ο ιερέας σημείωσε: «Αυτό που έπρεπε να κάνουμε, το κάναμε, να του προτείνουμε να επιστραφούν τα χρήματα και να, από μόνος του να οδηγηθεί εκεί που οδηγήθηκε και νομίζω είναι σε πολύ καλύτερο δρόμο τώρα όλη η οικογένειά του. Υπάλληλος ήταν κι εκείνος. Στη φύση του γενικά, από μικρό παιδί δεν είχε τέτοια γραμμή. Ήταν ένα λάθος πάνω σε μία απόγνωση. Δόξα τω Θεώ όμως έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει». Η αναφορά αυτή φωτίζει και το πώς η υπόθεση αντιμετωπίστηκε από την τοπική κοινωνία, όχι μόνο ως μια ποινική πράξη, αλλά και ως μια ανθρώπινη κατάρρευση που οδήγησε σε ακραία συμπεριφορά. Ο ίδιος ο ιερέας περιέγραψε ότι ο 55χρονος ντρεπόταν να πάει ο ίδιος να επιστρέψει τα χρήματα, γι’ αυτό και του ζήτησε να το κάνει εκείνος για λογαριασμό του. «Μιλήσαμε, τον καθοδήγησα. Προσπάθησε. Μου ζήτησε να επιστρέψω εγώ, ντρεπόταν να πάει, πήγα εγώ τα χρήματα. Οπότε χάρη του Θεού πήγαν όλα καλά και ευλογημένα. Είναι ένας άνθρωπος, είναι στην κοινωνία μας. Μακάρι να μην οδηγούνται άνθρωποι σε απόγνωση», είπε χαρακτηριστικά.
Η μαρτυρία του θύματος και τα 5 ευρώ παραπάνω
Από την πλευρά του, το θύμα της ληστείας επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση εξελίχθηκε με τρόπο που ούτε ο ίδιος θα περίμενε. Μιλώντας στο Live News, περιέγραψε πώς ενημερώθηκε από τον ιερέα για την εξομολόγηση του δράστη, αλλά και για την πρόθεσή του να επιστρέψει τα χρήματα και να παραδοθεί. Όπως είπε: «Τυχαίνει να τον ξέρω τον ιερέα. Μου λέει ‘Δημήτρη, εσύ ήσουν προχθές που σε λήστεψαν;’ Του λέω ‘ναι’. Μου λέει ‘έλα λίγο να σου πω’. Μου λέει ‘ήρθε ο δράστης, εξομολογήθηκε εχθές και θέλει να επιστρέψει το ποσό και να παραδοθεί. Θα πάει σήμερα να παραδοθεί το πρωί’». Η πιο χαρακτηριστική λεπτομέρεια στην αφήγησή του ήταν ίσως το ποσό που του επιστράφηκε. Δεν ήταν απλώς τα χρήματα που είχαν κλαπεί, αλλά κάτι περισσότερο. «Είχε έναν φάκελο εκεί με 700 ευρώ. Βασικά ήταν 695 αυτά που έκλεψε, μας έδωσε και 5 ευρώ επιπλέον, 700. Έχω ηρεμήσει τώρα. Μου είπε ότι ήταν σε απόγνωση. Έχει έναν φούρνο αυτός τον οποίο τον έχουν βγάλει σε πλειστηριασμό, έχει χρέη και οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη του». Η αναφορά αυτή είναι καθοριστική, γιατί αποτυπώνει την οικονομική πίεση και το αδιέξοδο που, σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν, έσπρωξαν τον 55χρονο στη ληστεία. Δεν δικαιολογεί φυσικά την πράξη, αλλά φωτίζει το περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτή εκδηλώθηκε.
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΒΟΛΟΣ10 ώρες agoΒόλος: Συνελήφθη ο 57χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ7 ώρες agoPC builder και Zero-Cable Build: όταν η καθαρή εικόνα ξεκινά από τον σχεδιασμό
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΑυτά τα τρία ρήγματα στην Ελλάδα μπορούν να δώσουν σεισμό άνω των 7 Ρίχτερ, όπως της Βενεζουέλας
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες agoΛέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: “Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα”
ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες agoΠοιοι είναι οι μαθητές που συγκλόνισαν με τις βαθμολογίες τους που κατέγραψαν στη Μαγνησία
ΒΟΛΟΣ21 ώρες agoΥποδοχή της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» στη Νέα Ιωνία Βόλου
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες agoLive τρόμου στη Λάρισα: Έπιασε όμηρο την πρώην σύζυγό του σε ζωντανή μετάδοση 50χρονος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ17 ώρες agoΔιπλή «πράσινη» ενίσχυση για την Κηφισιά!









