Connect with us
banner epikhirisis

LIFESTYLE

Λουκίλα Καρρέρ: Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο του Μίμη Πλέσσα – “Έγινες αστέρι που έκανε τον ουρανό μας πιο φωτεινό” (Εικόνα)

Published

on

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την ημέρα που ο Μίμης Πλέσσας άφησε πίσω του τον κόσμο αυτό, στις 5 Οκτωβρίου 2024, μόλις λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής. Ο σπουδαίος δημιουργός, που σφράγισε την ελληνική μουσική με τις μελωδίες και τις συνεργασίες του, έφυγε ήσυχα, αφήνοντας πίσω του ένα ανεξίτηλο πολιτιστικό αποτύπωμα.

Διαβάστε: Μίμης Πλέσσας: Οι μοναδικές διατροφικές συνήθειες πίσω από τα 100 χρόνια ζωής του – Όσα αποκάλυψε η Λουκίλα Καρρέρ (Βίντεο)

Ένας χρόνος χωρίς τον Μίμη Πλέσσα

Ο Μίμης Πλέσσας υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες της Ελλάδας. Με τραγούδια που έγραψαν ιστορία και αγγίζουν ακόμα τις ψυχές του κοινού, δημιούργησε ένα έργο που παραμένει ζωντανό μέσα από τις ερμηνείες, τους στίχους και τις αναμνήσεις που χάρισε γενιές ολόκληρες. Με το έργο του γεφύρωσε το έντεχνο, το λαϊκό και το κινηματογραφικό τραγούδι. Δημιουργίες όπως τα «Το αγόρι μου», «Θα πιω απόψε το φεγγάρι»,  παραμένουν αληθινά διαμάντια της ελληνικής δισκογραφίας. Με τη χαρακτηριστική του μελωδική ευαισθησία και τη συνεργασία του με κορυφαίους στιχουργούς όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ο Πλέσσας συνέδεσε τη μουσική του με τη μνήμη, τη νοσταλγία και την αγάπη.

Η Λουκίλα Καρρέρ τιμά τη μνήμη του συντρόφου της

Με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο, η γυναίκα που στάθηκε στο πλευρό του για 38 ολόκληρα χρόνια, η Λουκίλα Καρρέρ, θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνοδεύοντας μια φωτογραφία από το μνημόσυνο, έγραψε:

Advertisement

«Μακριά σου ένα χρόνο αγάπη μου….»

Και συνέχισε με λόγια που αποτυπώνουν τη βαθιά αγάπη, τον πόνο και την τρυφερότητα μιας σχέσης ζωής:

«Ήταν 4 Οκτωβρίου 2024, 10.35μμ όταν “Σταμάτησαν του ρολογιού οι δείχτες” κι “Έπεσε βαθιά σιωπή….”

Κι άλλαξες διάσταση…..
Κι έγινες αστέρι που έκανε τον “Ουρανό μας ακόμα πιο φωτεινό”…..για πάντα…..
Γιατί το Έργο σου – όπως και η αληθινή Αγάπη – δεν έχουν ημερομηνία λήξης…….»



Advertisement

Τα λόγια της Καρρέρ που συγκίνησαν το κοινό

Η ανάρτηση της Λουκίλας Καρρέρ προκάλεσε συγκίνηση στους διαδικτυακούς της φίλους, που έσπευσαν να αφήσουν λόγια παρηγοριάς και αγάπης. Οι αναφορές στον μεγάλο συνθέτη και στην αληθινή τους σχέση γέμισαν τα σχόλια με συγκίνηση, ευγνωμοσύνη και σεβασμό. Πολλοί από όσους γνώρισαν το ζευγάρι μίλησαν για μια σχέση βαθιάς αγάπης και αλληλοσεβασμού, που κράτησε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο Μίμης Πλέσσας ζει μέσα από τη μουσική του

Αν και η φυσική του παρουσία λείπει, το έργο του Μίμη Πλέσσα συνεχίζει να φωτίζει. Οι μελωδίες του ακούγονται ακόμη σε συναυλίες, ταινίες και θεατρικές σκηνές, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη είναι ο πιο δυνατός τρόπος να μείνει κάποιος αληθινά αθάνατος. Η μουσική του εξακολουθεί να εμπνέει νέους καλλιτέχνες, ενώ τα τραγούδια του αποτελούν παρακαταθήκη ελληνικής ευαισθησίας και ψυχής.

Η αιώνια αγάπη που δεν έχει τέλος

Με τη δημόσια αυτή εξομολόγηση, η Λουκίλα Καρρέρ επιβεβαίωσε πως ο δεσμός τους δεν τελειώνει με τον χρόνο. Η αγάπη τους συνεχίζει να υπάρχει μέσα από τις αναμνήσεις, τη μουσική και το φως που άφησε πίσω του ο Μίμης Πλέσσας.

Περισσότερα στο parapolitika.gr

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο