Οι ρίψεις των εμβολίων-δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν σε 17 Περιφερειακές Ενότητες

Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2022  αναμένεται να ξεκινήσει η ρίψη των εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας για τον εμβολιασμό των ζώων της άγριας πανίδας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Επιτήρησης και Καταπολέμησης της Λύσσας των ζώων στη χώρα.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα επανέκτησε το καθεστώς απαλλαγμένης από τη λύσσα χώρας. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει και τη δέσμευση της χώρας, σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο για τη διατήρησή του, μέσω της συνέχισης της εφαρμογής του προγράμματος εμβολιασμών της άγριας πανίδας, για τη διατήρηση της ανοσοποίησης έναντι του ιού της λύσσας, επισημαίνει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Κεντρικής Μακεδονίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι ρίψεις των εμβολίων-δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν σε 17 Περιφερειακές Ενότητες,  ενώ η εαρινή εμβολιαστική εκστρατεία του 2022 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου του 2022.

Όσον αφορά στα εμβόλια-δολώματα, που χρησιμοποιούνται για την ανοσοποίηση άγριας πανίδας και προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή με αυτά, οι πολίτες πρέπει να προσέξουν τα παρακάτω:

– Το εμβόλιο-δόλωμα περιέχει ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.

– Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές (μικροί κύβοι χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού) απαγορεύεται να τα ακουμπούν ή να τα πατούν. Απαγορεύεται να έρθουν σε οποιαδήποτε επαφή με αυτά, ενώ επιβάλλεται σχετική ενημέρωση των τοπικών κτηνιατρικών αρχών.

«Θα πεθάνουμε, αλλά δεν θα παραδοθούμε ποτέ» – Το μήνυμα του δημάρχου Κιέβου