Connect with us
banner epikhirisis

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Χριστοδουλίδης στο Πρώτο: Αυξημένο το ρεύμα και τον Αύγουστο – Πάνω από 19 λεπτά η μέση τιμή στα πράσινα τιμολόγια (audio)

Published

on

revma laba1.jpg

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι τιμές του ρεύματος τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ενεργειακός επιθεωρητής-μηχανολόγος μηχανικός στο ΑΠΘ Μιχάλης Χριστοδουλίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου, καθώς σήμερα έκλεισε ο Ιούλιος με μία αύξηση της χονδρεμπορικής αγοράς του ρεύματος γύρω στο 20%.

«Τον προηγούμενο μήνα η μέση τιμή της χονδρεμπορικής αγοράς του ρεύματος, αυτό που λέμε η τιμή εκκαθάρισης για τον Ιούνιο ήταν γύρω στα 85 ευρώ και τώρα έχει ξεπεράσει τα 100. Αυτή η ποσοστιαία αύξηση σίγουρα θα επηρεάσει και τα τιμολόγια του Αυγούστου της λιανικής, κυρίως στα πράσινα τιμολόγια. Αν σκεφτείτε ότι η μέση τιμής τα πράσινα τιμολόγια τον Ιούλιο ήταν στα 17,33 λεπτά, με αυτή την αύξηση της χονδρεμπορικής αγοράς του ρεύματος που κλείνει ο Ιούλιος, καταλαβαίνετε ότι ακόμα και αν δεν ενσωματώσουν όλο αυτό το ποσοστό της αύξησης, αλλά εγώ σας λέω το 50%, πάνω από 19 λεπτά θα κλείσει η μέση τιμή στα πράσινα τιμολόγια για τον Αύγουστο» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Πάντα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ανεξάρτητα από γεωπολιτικές αναφλέξεις και αλλαγές στις τιμές στις διεθνείς τιμές ενέργειας, επειδή έχουμε αυξημένη ζήτηση λόγω της χρήσης των κλιματιστικών, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης και λόγω του ότι έχουμε παρατεταμένες ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όλα αυτά συντελούν στο να έχουμε αυξημένη ζήτηση και άρα αυξημένη ζήτηση σημαίνει και αυξημένη χρέωση της κιλοβατώρας, εξήγησε ο κ. Χριστοδουλίδης. «Σκεφτείτε ότι μόνο σε μία εβδομάδα η μέση αύξηση της κατανάλωσης κινήθηκε πάνω από 10%. Απλά να σας πω ότι η μέση κατανάλωση το Μάιο ήταν κάτω από 4500 γιγαβατώρες. Τώρα έχει ξεπεράσει τα 7.500» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Advertisement



Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο