Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μ. Βορίδης: Η κυβέρνηση ακολουθεί και υλοποιεί με συστηματικό τρόπο το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μοιράσου το άρθρο:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στη μεγάλη σημασία που δίδεται στη συζήτηση που «άνοιξε» για τους συνεταιρισμούς και το νέο νομοσχέδιο, αλλά και στις διεπαγγελματικές οργανώσεις και το καινούργιο θεσμικό πλαίσιο, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε από την Καρδίτσα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ.Βορίδης. Μίλησε παράλληλα για την αναγκαιότητα να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της γεωργίας, έκανε έναν απολογισμό των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ ερωτηθείς για το αγροτικό πετρέλαιο επεσήμανε ότι πρόκειται για μέτρο που θα υλοποιηθεί όταν θα υπάρξει δημοσιονομική δυνατότητα.

Ξεκίνησε επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, ακολουθεί με έναν πολύ συστηματικό και οργανωμένο τρόπο ένα πρόγραμμα το οποίο είχε εξαγγείλει, αναλυτικά, λεπτομερειακά προ των εκλογών.Η ανάλυση του προγράμματος, το γεγονός ότι όλα αυτά είχαν διατυπωθεί στους πολίτες με έναν απολύτως σαφή και ειλικρινή τρόπο, ώστε να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών και το γεγονός ότι αυτό το πρόγραμμα είχε εγκριθεί από τους πολίτες, αυτό είναι που διαμορφώνει ένα πρώτο πεδίο άσκησης πολιτικής. Η κυβέρνηση αυτό που κάνει είναι βήμα – βήμα, σημείο – σημείο, τομέα – τομέα της κυβερνητικής πολιτικής να υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα. «Ο,τι είπαμε για τους φόρους ακριβώς υλοποιούμαι. Μειώσαμε τους φόρους με το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο πολύ πιο γρήγορα απ’ότι προγραμματίζαμε να το κάνουμε. Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ είχαμε πει ότι θα τον μειώσουμε μέσα στη διετία, τον μειώσαμε κατά 22% τον πρώτο χρόνο και προχωράμε σε νέα μείωση μέσα στο 2020. Το ίδιο ισχύει για σειρά ζητημάτων, Για τα θέματα δημόσιας τάξης. Είχαμε πει ότι θα αναμετρηθούμε με το παρακράτος της άκρας αριστεράς, μ αυτήν την έκνομη κατάσταση που διαμορφώνεται και είναι προσβλητική για κάθε κράτος δικαιου. Το κάνουμε με συστηματικό τρόπο.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, τόσο σε επίπεδο απολογισμού επεσήμανε ότι έχει υλοποιηθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της ΝΔ. «Εμβληματικά στοιχεία αυτού του κομματιού ήταν η αξιοποίηση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, γιατί είναι και το βασικό εργαλείο στήριξης συγκεκριμένων πολιτικών που ‘εχουμε για τους παραγωγούς, καταφέραμε να απεμπλακούν τα σχέδια βελτίωσης που αποτελούν βασικό πυλώνα εκμηχάνισης της γεωργίας. Το μέτρο ήταν σταματημένο εδώ και 1,5 χρόνο και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους παραγωγούς. Ανοίξαμε τη συζήτηση για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Έχουμε πολύ χαμηλά συμμετοχής σαν χώρα μέσα στους συνεταιρισμούς, κάτι που έχει τεράστιες επιπτώσεις, Ο αγρότης για να διεκδικήσει εισόδημα πρέπει να είναι οργανωμένος, να έχει ισχυρή διαπραγματευτική φωνή. Κατανοούμε την επιφύλαξη που έχουν πολλοί παραγωγοί για ένα συνεταιριστικό κίνημα που έχει παθογένειες από το παρελθόν. Με το νέο νομοσχέδιο δίνουμε τη δυνατότητα στους παραγωγούς να επιλέξουν αν αυτοί το θέλουν, να ενισχύσουν τον συνεταιρισμό κεφαλαιακά, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει σε οικονομικές πραγματικότητες που διαμορφώνονται σήμερα στον πρωτογενή τομέα και που επιτρέπουν τη δραστηριότητα μεγάλων εταιρικών σχημάτων και ουσιαστικά παίρνουν και διεκδικούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της παραγωγής.
Πιστεύουμε πολύ στις διεπαγγελματικές οργανώσεις, νομοθετήσαμε, εκδοθηκε η υπουργική απόφαση και προχωράμε στη διαδικασία της οργάνωσης της αγοράς.
Θα ολοκληρώσουμε μια σειρά από παρεμβάσεις που στόχο έχουν και να ισχυροποιήσουν θεσμικά την εκπροσώπηση των αγροτών αλλά και την οργάνωση της αγοράς αλλά και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε βασικά ζητήματα στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν από το κράτος, που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας. Αναφέρθηκε στο σημείο αυτό στις παρεμβάσεις στη φορολογία και στο ζήτημα του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Η ταχύτητα με την οποία λειτουργεί η κυβέρνηση, ναι μεν επιβραβεύεται πολιτικά αλλά και ταυτόχρονα διευρύνει τις προσδοκίες και θα πρέπει να ανταποκριθούμε».

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Υπάρχουν θέματα με το διεθνές περιβάλλον, είναι εξαιρετικά ασταθές, η Τουρκία εξελίσσεται σε ένα μεγάλο πρόβλημα για την ευρύτερη περιοχή και για την σταθερότητα και ενδεχομένως για την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο. Έχει υπάρξει μια διπλωματική κινητικότητα εξαιρετικά σημαντική που έχει ξαναβάλει την χώρα στο κέντρο της περιοχής ως μια δύναμη σταθερότητας, μια δύναμη ειρήνης, έναν αξιόπιστο σύμμαχο

Αγροτικές κινητοποιήσεις

Ερωτηθείς σχετικά με τα αιτήματα της ΕΟΑΣΚ, τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα που τίθενται ο κ. Βορίδης μιλώντας για τις ελάχιστες κατώτατες εγγυημένες τιμές, θέση την οποία απέδωσε στο ΚΚΕ, τη χαρακτήρισε εσφαλμένη. «Αυτό σημαίνει ότι πάντοτε θα πηγαίνουμε στις κατώτατες τιμές. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι βρισκόμαστε σε ανοιχτές κοινωνίες, είμαστε σε μια ενιαία αγορά, την ΕΕ, και βρισκόμαστε σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Κατώτατες εγγυημένες τιμές σημαίνει ή ότι θα είναι χαμηλότερες από αυτές που θα μπορούσαν κάποια στιγμή να πάρουν οι αγρότες ή θα είναι υψηλότερες και μη συμφέρουσες και επομένως θα άφηναν το προϊόν αδιάθετο. Είναι μια καταστροφική πολιτική σε μια ανοιχτή οικονομία για τους παραγωγούς,
Για το αγροτικό πετρέλαιο ανέφερε ότι εξετάζεται, και ότι η κυβέρνηση κατανοεί ότι πρέπει να γίνει. Το αγροτικό πετρέλαιο καταργήθηκε με νόμο που ψηφίστηκε το 2015 και εφαρμόστηκε το 2016. Μας ενδιαφέρει να ξαναφέρουμε το αγροτικό πετρέλαιο, έχουμε όμως πει ότι αυτό θα γίνει όταν θα υπάρξει συνολική δυνατότητα στο πλαίσιο του δημοσιονομικού κόστους. Μόλις δοθεί δημοσιονομικός χώρος μόνιμος, κάτι που σημαίνει συνολική βελτίωση, γιατί και το μέτρο θα είναι μόνιμο, δε θα έχει χαρακτήρα επιδοματικής πολιτικής, θα το υλοποιήσουμε. Αλλά για να υλοποιηθεί πρέπει να συνοδευτεί από μια συνολική βελτίωση των δημόσιων οικονομικών. Είναι θέμα που έχει συζητηθεί με τον πρωθυπουργό, κατανοεί την αναγκαιότητα και μόλις δοθεί η δημοσιονομική δυνατότητα θα υλοποιηθεί.
Μίλησε για την ΚΑΠ, σημειώνοντας ότι αυτή φέρνει τις ενισχύσεις και είναι αυτή που έχει το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις ανέφερε ότι δε θα υποδείξει σε οποιαδήποτε τάξη, κοινωνική ομάδα, παραγωγική ομάδα το πώς θα επιλέξει να διεκδικήσει τα θέματα που την αφορούν. Ο καθένας όμως παίρνει τις ευθύνες του. Δεν έχω μαγικό ραβδί. Πρέπει να χτίσουμε συνθήκες ανταγωνιστικής γεωργίας, που σημαίνει καλύτερο προϊόν, υψηλής ποιότητας, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.Για να αποκτήσουν αξία τα προϊόντα της Ελλάδας θέλουν υψηλή ποιότητα. Με καλές καλλιεργητικές πρακτικές και περιορίζοντας το παραγωγικό κόστος να δημιουργήσουμε χώρο ώστε να υπάρξει εισόδημα για τους αγρότες. Πρόκειται για μια στρατηγική που πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Το κράτος, οι παραγωγοι, οι συνεταιρισμοί».

Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου ο κ. Βορίδης είχε διαδοχικές κλειστές συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2020/01/11/m-voridis-i-kyvernisi-akoloythei-kai-ylopoiei-me-systimatiko-tropo-to-programma-poy-eiche-exaggeilei/

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Οι Θρακιώτες φυλάττουν Θερμοπύλες σε ταραγμένους καιρούς –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Η πόλη του Διδυμοτείχου, όπως και αυτές της Ορεστιάδος, του Σουφλίου και της Αλεξανδρούπολης συνιστούν ένα ζωντανό και απόρθητο φρούριο της πατρίδας μας. Οι Θρακιώτες σε αυτές τις περιοχές, δίπλα από το ποταμό του Έβρου φυλάττουν Θερμοπύλες, σε ταραγμένους καιρούς. Σε εποχές που από την γείτονα χώρα έχει ξεδιπλωθεί μια άκρως αναθεωρητική πολιτική, με απειλές που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία, αλλά και με πρακτικές που προσπαθούν να την υπονομεύσουν με διαφόρους τρόπους. Και εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έγιναν την άνοιξη του 2020».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του Τόμου «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της Αγίας του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», που πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας Ελευθερώτριας, στο Διδυμότειχο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, τον Δήμο Διδυμοτείχου και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που έδωσαν τη δυνατότητα να παρουσιαστεί στο Διδυμότειχο ο τόμος για τους Ναούς της Αγίας Σοφίας, επισήμανε ότι η «χαρά μας σκιάζεται από τη θλίψη για την καταστροφή που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο του δάσους της Δαδιάς, που είχα την τύχη να επισκεφθώ μαζί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνάδελφο Σταύρο Κελέτση ως νεοεκλεγέντες βουλευτές μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της βουλής, στην περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. Είμαι βεβαίως ότι με την προτροπή της τοπικής κοινωνίας θα γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την αποκατάσταση του πάρκου όσος χρόνος και όση προσπάθεια κι αν χρειαστούν».

Στη συνέχεια της ομιλίας του σημείωσε ότι η επιλογή της πόλης δεν έγινε τυχαία, και στάθηκε ιδιαίτερα στη «στενή σχέση της περιοχής της Θράκης και ιδιαίτερα της καστροπολιτείας του Διδυμοτείχου με τον “ένδοξό μας βυζαντινισμό”, κατά την έκφραση του Αλεξανδρινού ποιητή, καθώς για αιώνες αποτέλεσε λαμπρό διοικητικό και στρατιωτικό κέντρο του Βυζαντίου. Η σημασία του Διδυμοτείχου αναδεικνύεται από το γεγονός ότι κατέστη τρεις φορές πρωτεύουσα της βυζαντινής αυτοκρατορίας, αποδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο που είχε διαχρονικά η Θράκη στην ιστορική διαδρομή του ελληνισμού, ως γέφυρα μεταξύ του ευρωπαϊκού και του ασιατικού χώρου, αλλά και του Αιγαίου με την βαλκανική ενδοχώρα».

Δεν αφήνουμε στην λήθη την βαρβαρότητα κατά της Αγίας Σοφίας

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στις διάφορες δράσεις της ΔΣΟ, όπως «η «προστασία των χριστιανικών μνημείων, τα οποία υφίστανται αλλοίωση της λειτουργίας τους ή ακόμη και την καταστροφή τους. Κι αυτό είναι ένα πολύ διαδεδομένο φαινόμενο στην Συρία, στην Κύπρο, στο Κοσσυφοπέδιο, στο Αζερμπαϊτζάν και στην ίδια την Τουρκία. Ανάμεσα σε όλες αυτές τις παρεμβάσεις, η σπουδαιότερη είναι αναμφίβολα η αυθαίρετη, βάρβαρη και βέβηλη απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά, το διαχρονικό αυτό σύμβολο της οικουμενικής χριστιανοσύνης, έναν φάρο πίστης και ελπίδας για τους απανταχού Ορθοδόξους, σε μουσουλμανικό τέμενος. Πράξη η οποία εδράζεται σε μια μισαλλόδοξη και αναχρονιστική πεποίθηση, η οποία θεωρεί ότι το δίκαιο της ισχύος, της βίας, της κατάκτησης είναι ανώτερο από την ισχύ του δικαίου και της αληθείας».

Υπογράμμισε ότι «από πλευράς μας θελήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε και να αφυπνίσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη και κυρίως τα κέντρα των αποφάσεων. Και το κάνουμε ποικιλοτρόπως. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και η έκδοση αυτού του τόμου, στον οποίο περιλαμβάνονται 37 Ναοί, αφιερωμένοι στην Αγία του Θεού Σοφία. Ναοί εμβληματικοί, που απλώνονται σε μια τεράστια ακτίνα, με το ένα άκρο στις βρετανικές νήσους και τον Ατλαντικό Ωκεανό και το άλλο στην μακρινή Κίνα». Ο επικεφαλής της ΔΣΟ κατέληξε λέγοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης, ει δυνατόν και στις πέντε ηπείρους. Δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθεί στην λήθη αυτή η πράξη βαρβαρότητας της Τουρκίας. Θα συνεχίσουμε, γιατί το χρωστούμε στην ιστορία μας και στην αλήθεια».

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, και ο βουλευτής Έβρου και ταμίας της ΔΣΟ κ. Σταύρος Κελέτσης, ο βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, η Βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης κ. Μαριέττα Καραμανλή, ο Αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής κ. Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος, ενώ για τον Τόμο μίλησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) Καθηγητής Γεώργιος Τσιγάρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Στρατηγός Διοικητής της XVI Μεραρχίας Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παρουσιάζει τον μνημειώδη Τόμο της ΔΣΟ για τους εμβληματικούς ναούς της Αγίας Σοφίας ανά τον κόσμο.

Φιλίστορες και πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρουσίαση του Τόμου στα προπύλαια του καθεδρικού ναού του Διδυμότειχου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι θρησκευτικές, πολιτικές, στρατιωτικές και ακαδημαϊκές αρχές του τόπου.

Ο οικοδεσπότης μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός καλωσορίζει τους συμμετέχοντες.

Ο βουλευτής Έβρου και ταμίας της ΔΣΟ, Σταύρος Κελέτσης, χαιρετίζει την παρουσίαση του Τόμου.

Η βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Μαριέττα Καραμανλή απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Πριν την παρουσίαση αποδόθηκαν τραγούδια για την Αγιά Σοφιά και θρήνοι της Αλώσεως.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου απονέμει τιμητική πλακέτα στον Γ.Γ. της ΔΣΟ Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Ο αντιπρύτανης του ΔΠΘ Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος συγχαίρει τον Μάξιμο Χαρακόπουλο για την έκδοση του Τόμου της ΔΣΟ.

Ο πολυτελής Τόμος της ΔΣΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

Οι ομιλητές και όσοι απηύθηναν χαιρετισμό στην παρουσίαση του τόμου της ΔΣΟ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Οι Χαλκιάδες, μέσα από την Παράδοση, μας ενώνουν με τη Μάνα Γη» –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην 14η Γιορτή Πλιγουριού στις Χαλκιάδες, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών των Χαλκιάδων, σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων, παραβρέθηκε, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε τα εξής:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Με ιδιαίτερη χαρά, βρίσκομαι στην όμορφη πλατεία των Χαλκιάδων. Φέτος, η γιορτή Πλιγουριού, συμπληρώνει 14 χρόνια επιτυχών διοργανώσεων και μας ενώνει όλους, μετά από την απουσία κάθε κοινωνικής εκδήλωσης τα τελευταία 2,5 χρόνια, λόγω των αποκλεισμών της πανδημίας, αποτελεί δε καταξιωμένο πλέον θεσμό-ορόσημο, για τα θερινά πολιτιστικά «δρώμενα» του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών του χωριού.

Πολύ μεγάλη συγκίνηση μας πρόσφεραν τα Χορευτικά τμήματα του Συλλόγου των Ποντίων Λάρισας, με την υπέροχη ζωντανή ορχήστρα του, που κάθε φορά μας συγκλονίζουν, με τον ήχο της Ποντιακής λύρας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε, με αφορμή της Γιορτής Πλιγουρίου των Χαλκιάδων, ότι το πλιγούρι δεν είναι μόνο ένα παραδοσιακό τοπικό προϊόν, που θέλουμε να διατηρήσουμε και στις επόμενες γενιές. Φτιάχνεται εξολοκλήρου από την επεξεργασία του σιταριού και αυτός είναι ο υψηλός συμβολισμός του , ότι η παράδοσή μας συνδέεται με τη Μάνα Γη.

Έτσι, το παραδοσιακό πλιγούρι, μας ενώνει ξανά με τη Γη και τον Τόπο μας. Έναν Τόπο που οφείλουμε να τον σεβόμαστε και να τον προστατεύουμε. Όπως πρέπει να προστατεύουμε κάθε αγαθό αυτής της Γης, τα δάση μας, τα ποτάμια μας, τα ρέματα και όλα όσα δεν σεβαστήκαμε , με αποτέλεσμα τις ολέθριες συνέπειες που τώρα έχουμε

Και εδώ, το χωριό των Χαλκιάδων και ο ευρύτερος Δήμος, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει καταστροφή από πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, ως απόρροια της κλιματικής κρίσης, αφού δέχτηκε τα πλήγματα του Ιανού, με ορατές τις πληγές του ένα χρόνο μετά…

Σήμερα από τους Χαλκιάδες Φαρσάλων, στέλνουμε μήνυμα ενότητας, δύναμης και προοπτικής: τα Φάρσαλα είναι δυνατά, οι Χαλκιάδες είναι δυνατοί, έχουν δυνατούς ανθρώπους και δυνατούς παραγωγούς. Πρώτα ο Τόπος μας και οι Άνθρωποί μας!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή