Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Μάχη χωρίς όπλα δίνουν οι δομές υγείας στα παράλια του νομού» –

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τα Κέντρα Υγείας Σωτηρίτσας και Αγιάς επισκέφθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, συνοδευόμενη από το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, στο πλαίσιο της περιοδείας της στα παράλια του νομού, όπου άκουσε, κατέγραψε και διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» τα πολυποίκιλα προβλήματα των κατοίκων, αλλά και συγκεκριμένα των εργαζομένων στις δομές Α’βάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, μέσα στο καλοκαίρι, η Λαρισαία βουλευτής στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προέβη και σε σχετικές παρεμβάσεις, σε σχέση με το κρίσιμο ζήτημα της απρόσκοπτης παροχής Πρωτοβάθμιας Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, μέσω της καθημερινής λειτουργίας των Κέντρων Υγείας των παραλίων του ν. Λάρισας, αλλά και την διασφάλιση πληρωμάτων ΕΚΑΒ στην περιοχή, όπως έχει αιτηθεί και ο δήμος Αγιάς, αλλά δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση η βουλευτής, ιδίως κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο Υγείας Σωτηρίτσας, όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε και με τον διευθυντή του κέντρου, τους ιατρούς και νοσηλευτές, έγινε αποδέκτης παραπόνων των ελάχιστων στελεχών υγείας που εργάζονται εκεί σε δύσκολες συνθήκες, με εξοντωτικά ωράρια και απανωτές διπλοβάρδιες σε Κ.Υ. άλλων περιοχών ή νοσοκομεία της Λάρισας, χωρίς πολλές φορές να προλαβαίνουν να πάρουν ακόμη και την προβλεπόμενη βάσει της νομοθεσίας άδειά τους.

Επιπροσθέτως, το Κ.Υ. Σωτηρίτσας, ακόμη και κατά την περίοδο του καλοκαιριού, όπου η περιοχή σφύζει κυριολεκτικά από επισκέπτες, λειτουργεί καθημερινά μόνο μέχρι τις 14:00, παραμένοντας περισσότερες ώρες ανοιχτό, μόνο κατά τα Σαββατοκύριακα.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί πως και ο ίδιος ο χώρος του Κ.Υ. Σωτηρίτσας αντενδείκνυται, αφού ελάχιστες υποδομές αντιμετώπισης σοβαρών νοσημάτων, όπως καρδιακά ή εγκεφαλικά επεισόδια, έχει, με αποτέλεσμα να απαιτείται η διακομιδή των ασθενών, με κίνδυνο πολλές φορές της ζωής τους.

Αμέσως μετά την περιοδεία της στα Κ.Υ. της περιοχής, η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε:

«Είναι πραγματικά ανησυχητικό να διαπιστώνει κανείς πως σε υγειονομικό επίπεδο στα παράλια του δ. Αγιάς όλα, κυριολεκτικά, ‘’κρέμονται από μία κλωστή’’ και πως η επίσημη Πολιτεία οδηγεί λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και συντονισμού, τόσο τους γιατρούς, όσο και τους νοσηλευτές των περιφερειακών Κέντρων Υγείας στην εργασιακή εξάντληση, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Το φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτών είναι δεδομένο από πλευράς τους, αλλά ως μόνη συνθήκη, δεν επαρκεί. Από την κεντρική διοίκηση απαιτείται άμεσα πρόνοια και συγκεκριμένες αποφάσεις, για σύγχρονες υγειονομικές δομές, αλλά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Τα πληροφορήθηκα όλα αυτά από τον κ. Ευθυμίου, διευθυντή του Κ.Υ. Αγιάς, καθώς και από τους πραγματικά ‘’ήρωες’-εργαζομένους’’ των δύο Κέντρων. Με γιατρούς και νοσηλευτές ‘’ακορντεόν’’, όμως, κατάσταση που αφορά και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, τα περιφερειακά Κ.Υ. δε μπορούν να λειτουργήσουν. Μπορεί η κυβέρνηση να καλείται να αντιμετωπίσει το δυστοπικό 4ο κύμα της πανδημίας, ωστόσο, οι επισκέπτες της περιοχής δε σταματούν στις 20 Αυγούστου, όπου το Κ.Υ. Σωτηρίτσας αναμένεται να σταματήσει να υποδέχεται ασθενείς κατά τα Σαββατοκύριακα… Πρέπει τόσο η 5η ΥΠΕ, όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και να πάψουν να λειτουργούν ‘’στον αυτόματο πιλότο’’, με ωράριο …ούτε καν εμπορικού καταστήματος , καθώς τα απογεύματα το ΚΥ Σωτηρίτσας , είναι κλειστό!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας επισημαίνει στους κατόχους κυνηγετικών όπλων, των οποίων οι άδειες κατοχής (Α.Κ.Κ.Ο.) έχουν λήξει, ότι οφείλουν να μεριμνήσουν άμεσα για την ανανέωσή τους. 

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σημειώνεται ότι για τους κατόχους κυνηγετικών όπλων, των οποίων οι άδειες κατοχής έχουν λήξει, προβλέπονται ποινικές κυρώσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί, επίσης, από τους νόμιμους κληρονόμους θανόντων που ήταν κάτοχοι κυνηγετικών όπλων και η κυριότητά τους έχει περιέλθει σε αυτούς, ώστε να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Παρακαλούνται οι υπόχρεοι να αποταθούν στις κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη απορία/διευκρίνιση αναφορικά με το εν λόγω θέμα.  

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημιουργώντας με ένα φωτογραφικό «κλικ»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το συμπολίτη Αλ. Αλεξανδρή βράβευσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τον συμπολίτη ερασιτέχνη φωτογράφο Αλέξη Αλεξανδρή βράβευσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τον φωτογράφο στο γραφείο του για να τον συγχαρεί για τις πολλές διακρίσεις που έχει φέρει σε διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Τελευταία διάκριση με δυο φωτογραφίες όπου αποτυπώνονται εξαιρετικά η Ιερά Μονή της Παναγιάς Κορώνης και η Ιερά Μονή της Παναγίας Πελεκητής.  Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον ερασιτέχνη φωτογράφο να συνεχίσει την εξαιρετική δουλειά που κάνει προβάλλοντας την περιοχή μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη μέσω των υπέροχων φωτογραφιών του. Μάλιστα πρόσθεσε ότι είναι τιμή για την περιοχή μας να αναδεικνύει ταλέντα σε κάθε πτυχή και ιδιαίτερα στους τομείς της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού. Από την πλευρά του ο Αλέξης Αλεξανδρής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμή της βράβευσης και υπογράμμισε ότι το βασικό του κίνητρο είναι η αγάπη για τη φωτογραφία και τον τόπο μας. Στη συνέχεια συζήτησε με τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Στεφ. Θεολόγη που παρίστατο στην βράβευση, την  πιθανότητα έκδοσης λευκώματος με φωτογραφίες της περιοχής μας.

Ποιος είναι ο Αλέξης Αλεξανδρής

Γεννήθηκε στη πόλη της Καρδίτσας με καταγωγή από το Γεωργικό. Σπούδασε Τέχνη Φωτογραφίας στο ΙΕΚ Καρδίτσας.  Φυσιολάτρης, δραστήριος και συλλέκτης παλαιών αντικειμένων. Αγαπημένο θέμα φωτογράφησης: άγρια ζωή, φύση, τοπίο. Ξεκίνησε τη φωτογραφία πριν 10 περίπου χρόνια. Στα ράφια του βιβλιοπωλείου της Καρδίτσας όπου εργάζεται ο Αλέξης Αλεξανδρής φιλοξενούνται πολλά φωτογραφικά λευκώματα εμβληματικών μορφών όπως ο Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν, Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, ο Τάκης Τλούπας, τα οποία έχει περάσει ώρες ξεφυλλίζοντας. «Στα ταξίδια μου κυνηγάω νέες εικόνες. Σε μια φωτογραφία με εντυπωσιάζει η αφήγηση της ιστορίας που αποτυπώνει. Με ενδιαφέρει η ουσία και το νόημα που κρύβει μια φωτογραφία και ότι με κάνει να αισθάνομαι ελεύθερος» έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA3 λεπτά ago

ΔΝΤ: Το κλείσιμο των σχολείων λόγω κοροναϊού μπορεί να έχει διαρκή οικονομική επίπτωση

ΚΟΣΜΟΣ4 λεπτά ago

Γερμανία: Φυλάκιση 5 ετών προτείνει η εισαγγελία για τον γηραιότερο πρώην αξιωματικό των Ες Ες

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 λεπτά ago

Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων

VIDEO13 λεπτά ago

Παρουσιάστηκαν τα προγράμματα του ΕΠΑΛ Βελεστίνου σε ειδική εκδήλωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 λεπτά ago

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Η αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το θερμό χειροκρότημα

ΕΛΛΑΔΑ15 λεπτά ago

Χανιά: Αποκολλήθηκε τμήμα μπαλκονιού και έπεσε στο κεφάλι 27χρονης

OIKONOMIA22 λεπτά ago

Πίτερ Νίκολας: Τελευταίο αντίο στον διακεκριμένο Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία – Το success story της Boston Scientific

ΚΟΣΜΟΣ23 λεπτά ago

Δεκάδες ερευνητές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα βρεθούν άμεσα στην Ουκρανία

ΘΕΣΣΑΛΙΑ25 λεπτά ago

Δημιουργώντας με ένα φωτογραφικό «κλικ»

VIDEO32 λεπτά ago

Ο καθ. Πνευμονολογίας Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Κων. Γουργουλιάνης στο “Συμβαίνει Τώρα” 17/05/2022

Δημοφιλή