ΚΟΣΜΟΣ
Μαϊμούδες θανατώθηκαν στο Μισισίπι μετά από λανθασμένες πληροφορίες ότι ήταν μολυσμένες
Αναστάτωση προκλήθηκε χθες (28/10) σε αυτοκινητόδρομο του Μισισίπι, όταν φορτηγό που μετέφερε μαϊμούδες ανετράπη, με αποτέλεσμα αρκετά από τα ζώα να διαφύγουν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Τζάσπερ ανακοίνωσε ότι όλες οι μαϊμούδες θανατώθηκαν εκτός από μια, καθώς δόθηκε εσφαλμένη πληροφορία ότι ήταν επικίνδυνες και μολυσμένες με επικίνδυνες ασθένειες, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στις αρχές και τους κατοίκους της περιοχής. Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τζάκσον, χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε την ανατροπή του οχήματος. Ο οδηγός ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι τα ζώα ήταν επιθετικά και ότι έφεραν ηπατίτιδα C, έρπη και κορονοϊό, ζητώντας να ληφθούν μέτρα προστασίας.
Όπως αναφέρει το CNN, το φορτηγό μετέφερε μακάκους ρέζους, οι οποίοι ζυγίζουν συνήθως γύρω στα 7 κιλά και αποτελούν ένα από τα πιο μελετημένα είδη στον χώρο της ιατρικής έρευνας. Τα ζώα προέρχονταν από το Εθνικό Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Τουλέιν στη Νέα Ορλεάνη, το οποίο προμηθεύει πρωτεύοντα θηλαστικά σε επιστημονικούς οργανισμούς. Δεν είναι γνωστό ποιος πραγματοποιούσε τη μεταφορά ούτε ποιος ήταν ο τελικός προορισμός.
Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο Τουλέιν διέψευσε τον ισχυρισμό, δηλώνοντας ότι τα ζώα «δεν είναι μολυσμένα». Ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Τουλέιν Μάικλ Στρέκερ, δήλωσε στο τοπικό μέσο NOLA ότι «οι συγκεκριμένες μαϊμούδες ανήκουν σε άλλο φορέα και δεν είναι μολυσμένες». Σε δήλωση στον ιστότοπο Futurism, το Πανεπιστήμιο Τουλέιν ξεκαθάρισε εκ νέου ότι «οι μαϊμούδες δεν έφεραν καμία μολυσματική ασθένεια και δεν είχαν εκτεθεί σε κανέναν παθογόνο παράγοντα».
Δεν είναι η πρώτη φορά που μαϊμούδες δραπετεύουν από ερευνητικές εγκαταστάσεις. Τον Νοέμβριο του 2024, πάνω από 40 μακάκοι ρέζους ξέφυγαν από μονάδα της εταιρείας Alpha Genesis στη Νότια Καρολίνα. Οι αρχές τότε είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρα. Περισσότερο από έναν μήνα αργότερα, τέσσερις μαϊμούδες παρέμεναν άφαντες. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2025, οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι και οι 43 είχαν εντοπιστεί και ανακτηθεί με ασφάλεια.
ΠΗΓΗ: CNN, Futurism
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
-
MEDIA23 ώρες agoΠοιοι “έλαμψαν” και ποιοι “έσβησαν” τη Δευτέρα;
-
ΚΟΣΜΟΣ15 ώρες agoΑιματοχυσία στη Γάζα εν μέσω εκεχειρίας – Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες agoΟδηγίες προς την ΕΛ.ΑΣ. για τις εκδηλώσεις μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΣτο πλευρό των δύο μοναδικών μαθητών του ακριτικού νησιού τα παιδιά από το 11ο Δημοτικό Περιστερίου (Βίντεο)
-
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ15 ώρες agoΠώς ένας Φωτογράφος Μετάτρεψε την Αγάπη του για τη Φύση σε Μια Εντυπωσιακή Καριέρα
-
ΚΟΣΜΟΣ15 ώρες agoΗ Χαμάς ισχυρίζεται ότι εντόπισε δύο σορούς ομήρων στη Γάζα
-
ΚΟΣΜΟΣ12 ώρες agoΙσλαμαμπάντ: Ναυάγησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες Πακιστάν-Αφγανιστάν στην Κωνσταντινούπολη
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ13 ώρες agoΑπόλυτη Τενερίφη, δεύτερη νίκη για Άλμπα




