Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mαρία Σπυράκη: Δεν είναι δυνατόν στελέχη της ΝΔ να αντιτίθενται στις ΑΠΕ

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να αντιτίθενται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συμμετέχοντας στη θεματική ενότητα «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», η Μαρία Σπυράκη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της δημόσιας αποδοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Δεν είναι δυνατόν δήμοι που ελέγχονται από πλειοψηφίες του κόμματός μας, δήμοι που ελέγχονται από την προοδευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, να βγάζουν αποφάσεις εναντίον αδειοδοτημένων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Δεν είναι δυνατόν να προχωρούμε στη νέα εποχή με τη συμβολή του υπουργείου, με προοδευτικά νομοθετήματα, και αυτά να έχουν κενό εφαρμογής, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι άνθρωποί μας, στελέχη μας, ακούνε τις φωνές του λαϊκισμού και όχι τις φωνές της επιστήμης».

Η κ. Σπυράκη επισήμανε ότι είναι ανάγκη να γίνει στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας η αύξηση των εγκαταστάσεων των ΑΠΕ, με σύνθημα ότι το φθηνό ρεύμα είναι το πολύ και το πράσινο ρεύμα.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Μαρίας Σπυράκη στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια τριπλή κρίση. Μια κρίση που αφορά τις επιπτώσεις και ενδεχομένως τη συνέχεια της πανδημίας του covid, μια κρίση που αφορά πολλαπλώς το πρόβλημα της ενέργειας που δημιούργησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και βεβαίως η κλιματική κρίση, η οποία είναι πάνω απ’ όλες. Σ΄αυτή την κρίση οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες και κυρίως δεν μπορούν να έχουν καταφύγιο το λαϊκισμό και τα λεφτόδεντρα. Για το λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει προηγηθεί της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει καθυστερήσει και αναμένεται να δώσει δύο πακέτα μέτρων στις 18 Μαΐου και στις 30 Μαΐου με δύο πολύ σημαντικές κινήσεις. Και δεν είναι σημαντικότερη η αποζημίωση όσο κι αν μετράει στο πορτοφόλι του καθενός από μας και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Είναι πολύ σημαντικό κ. υπουργέ, φίλε Κώστα, το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση προηγήθηκε όλης της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης και προχώρησε στην αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τιμή του ηλεκτρισμού για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της κρίσης. Ως εκ τούτου εκεί πρωτοπορούμε και το ότι πρωτοπορούμε αποτυπώνεται και θα αποτυπωθεί πολύ γρήγορα στο πορτοφόλι του καθενός και της καθεμιάς από μας.

Ελπίζω οι δύο προτάσεις που θα έρθουν από την Κομισιόν 18 και 30 Μαΐου να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, ούτως ώστε να δούμε την ελάφρυνση και τις τιμές του ηλεκτρισμού στις αρχές του Οκτωβρίου να είναι ίδιες με τις τιμές προ κρίσης.

Θέλω, όμως να πω δύο πράγματα και για το κομμάτι της κλιματικής κρίσης που πιστεύω ότι είναι εξίσου σημαντικό. Η Ελλάδα πρωτοπορεί και στο πεδίο της απολιγνιτοποίησης, της απανθρακοποίησης του ενεργειακού μείγματος έχοντας δεσμευτεί το 2028 κανένα ηλεκτρικό εργοστάσιο, κανένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να μη λειτουργεί με λιγνίτη.

Εδώ, ο υφυπουργός τα παρουσίασε πολύ καλά. Εγώ όμως, θέλω να δώσω έναν αριθμό, για κάθε μεγαβατώρα ηλεκτρισμού που παράγουμε από λιγνίτη προστίθεται στο κόστος του 94 ευρώ το μετρικό τόνο από την εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό σημαίνει ότι ο λιγνίτης εκτός από ανθυγιεινός είναι ακριβός και δημιουργεί εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και στο να ανταπεξέλθουν τα νοικοκυριά. Βεβαίως, στην απολιγνιτοποίηση υπουργέ μου, πρέπει να σπεύσουμε. Και μαζί με το σχέδιο πρέπει οι πολίτες να δουν στη Δυτική Μακεδονία απτά αποτελέσματα.

Θα καταλήξω με το εξής: το είπε ο κ. Σκρέκας, εγώ θα το πω από την ευρωπαϊκή πλευρά γιατί βλέπω πολύ γρήγορα την επιτάχυνση που θα ζητήσουμε για τις Ανανεώσιμες και που ήδη κάνει το υπουργείο με νομοθετήματα.

Κοιτάξτε, το φθηνό ρεύμα είναι το πολύ ρεύμα και το πολύ ρεύμα είναι το πράσινο ρεύμα. Και για να έχουμε πράσινο ρεύμα χρειάζεται εκτός από τις αδειοδοτήσεις, οι οποίες θα επιταχυνθούν να έχουμε και αποδοχή στην εγκατάσταση.

Θεωρώ και σας παρακαλώ πολύ να το ακούσετε αυτό, ότι είναι δικό μας στοίχημα, στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας να αυξήσουμε πλέον τη δημόσια αποδοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Να εργαστούμε με τους τοπικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους αρμόδιους. Να εξηγήσουμε κάθε φορά ότι στην Ελλάδα εφαρμόζεται η αυστηρότερη νομοθεσία που υπάρχει στον κόσμο, ότι ο σεβασμός του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας είναι κορωνίδα, αλλά ταυτόχρονα χρειαζόμαστε εγκαταστάσεις Ανανεώσιμες.

Δεν είναι δυνατόν δήμοι που ελέγχονται από πλειοψηφίες του κόμματος μας, δήμοι που ελέγχονται από την προοδευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας να βγάζουν αποφάσεις εναντίον αδειοδοτημένων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Δεν είναι δυνατόν να προχωρούμε στη νέα εποχή με τη συμβολή του υπουργείου, με προοδευτικά νομοθετήματα και αυτά να έχουν κενό εφαρμογής, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι άνθρωποι μας, στελέχη μας ακούνε τις φωνές του λαϊκισμού και όχι τις φωνές της επιστήμης.

Ξαναλέω, το φθηνό ρεύμα είναι το πολύ ρεύμα και το πράσινο ρεύμα. Ας κάνουμε δικό μας σκοπό να υλοποιήσουμε την πολιτική αυτής της κυβέρνησης που χαράσσεται με πολύ κόπο».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για ΑΠΘ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στήνει σκηνικά έντασης και στοχοποιεί τη νεολαία

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη, όχι μόνο για την κοινωνική πλειοψηφία αλλά και για την κοινωνική ειρήνη»

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ και τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή από την επίθεση των ΜΑΤ. Συνέχεια στην πολιτική κόντρα έδωσε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο που κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλέξει -όπως ανέφερε- αν είναι «με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επικίνδυνη χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Κουμουνδούρου κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι στήνει σκηνικά ένταση και στοχοποιεί τη νέα γενιά επειδή αντιδρά στον πολιτικό του σχεδιασμό για την παράδοση της παιδείας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τα αδιέξοδα των πολιτών πίσω από στημένα σκηνικά έντασης. Αφού έχει φέρει σε τρομακτικά αδιέξοδα την κοινωνία προσπαθεί να αλλάξει ατζέντα από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που ο ίδιος με τις επιλογές του πολλαπλασίασε.

»Προσπαθεί να πείσει πως το πρόβλημα δεν είναι η ανέχεια και ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα, αλλά ότι φοιτητές, τους οποίους επίτηδες «μπερδεύει» με προβοκάτορες που τον εξυπηρετούν, διαμαρτύρονται για τις καταστροφικές πολιτικές παράδοσης της Παιδείας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

»Στήνει σκηνικά έντασης, σε κάθε ευκαιρία, και στοχοποιεί για ακόμα μία φορά τη νέα γενιά, γιατί ακριβώς είναι αυτή που αντιδρά πρώτη στον πολιτικό του σχεδιασμό.

»Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι απλά σε αποδρομή. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη, όχι μόνο για την κοινωνική πλειοψηφία αλλά και για την κοινωνική ειρήνη».

Νωρίτερα κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει:

«Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: Ή με τη γνώση και την ελευθερία, ή με τις κουκούλες και τη βία. Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα; Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας παιδείας, της τριτοβάθμιας παιδείας. Χθες μερικοί νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.Όσοι θέλουν να ξαναμπούν με βαριοπούλες και να τα κάνουν τα γυαλιά – καρφιά η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει γι’ αυτό, γιατί όσοι αναζητούν αίμα και ήρωες δεν θα το βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα «ανομία»».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης για ΑΠΘ: Ο πρωθυπουργός καταργεί τις βιβλιοθήκες και εισάγει τη βία των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Η κα Κεραμέως ήρθε να προσθέσει ένα μοτίβο που παραπέμπει στις πρακτικές της Χούντας» τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης

Την αντίδραση του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για τα επεισόδια στο ΑΠΘ και τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή από την επίθεση των ΜΑΤ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Να το έβαζε κάποιος άλλος το δίλημμα αυτό ίσως να είχε ενδιαφέρον. Είναι κωμικό να το βάζει ο πρωθυπουργός που (Α) καταργεί στην πράξη πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες και συγγράμματα και (Β) εισάγει την απροκάλυπτη βία των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια» σχολίασε ο Γιάννης Βαρουφάκης αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Μητσοτάκη που μεταξύ άλλων κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλέξει «ή με τη γνώση και την ελευθερία, ή με τις κουκούλες και τη βία. Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;».

Νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «η έξαρση της βίας στα πανεπιστήμια έχει εμπνευστή: τον κ. Μητσοτάκη».

Αναλυτικά η δήλωση Γραμματέα ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη έχει ως εξής:

«Το πρώτο νομοσχέδιο που επέλεξε να φέρει στη Βουλή ήταν η κατάργηση του ασύλου – το πρώτο βήμα της ανακάμπτουσας Ακροδεξιάς πριν την εισβολή των ΜΑΤ και της γενικευμένης αστυνομοκρατίας. Στόχος της «Μητσοτάκης ΑΕ» ήταν, και παραμένει, η «κανονικοποίηση» ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στα οποία τα παιδιά των μετόχων της δεν σπουδάζουν αλλά τα οποία η «Μητσοτάκης ΑΕ» θέλει να μετατρέψει σε εκπαιδευτήρια πειθήνιων ημι-αγράμματων υπαλλήλων της ολιγαρχίας. Το αίμα κάποιων φοιτητών που αντιστέκονται είναι μέσα στο πρόγραμμα πόλωσης και τρομοκράτησης της κοινωνίας ώστε να μην στηρίξει το Νέο Φοιτητικό Κίνημα που δημιουργείται αυθόρμητα ως υγιής αντίδραση στο πλάνο της «Μητσοτάκης ΑΕ».

»Στο πλαίσιο του προγράμματος υποβάθμισης, «κανονικοποίησης» και μετατροπής των πανεπιστημίων σε πειθαρχημένο βραχίονα της ολιγαρχίας, η κα Κεραμέως ήρθε να προσθέσει ένα μοτίβο που παραπέμπει στις πρακτικές της Χούντας: Με ένα «Αποφασίζομεν και Διατάζομεν» ανακοίνωσε ότι αλλάζει το πλαίσιο των φοιτητικών εκλογών. Μόνο χουντική νοοτροπία μπορεί να οδηγήσει Υπουργό στην πεποίθηση ότι της, ή του, πέφτει λόγος για το πως θα διεξάγονται οι εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους.

»Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει τον δρόμο της βίας που επέλεξε συνειδητά ο κ. Μητσοτάκης. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Αυτόνομο, Ακηδεμόνευτο Νέο Φοιτητικό Κίνημα που διαμορφώνεται σήμερα ως υγιής αντίδραση, από τη μια,  στον εκφυλισμένο κομματικό-γραφειοκρατικό-παρεοκρατικό φοιτητοπατερισμό όσο, από την άλλη, στην καλά σχεδιασμένη εισβολή της αστυνομοκρατίας και της «αγοράς» στα πανεπιστήμια».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ19 ώρες ago

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

πάρτι
ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες ago

Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

Δημοφιλή