

LIFESTYLE
Μαρίκα Κλαμπατσέα – EROS: Μια μουσική performance για τα διαφορετικά πρόσωπα του έρωτα
Μια ωδή στον έρωτα. Που ορμητικά μπαίνει στις ζωές μας. Που ανακουφίζει, γλυκαίνει τις καρδιές μας, που παθιάζει, κλείνει πληγές κι ανοίγει άλλες τόσες. Που μας ωθεί στα ουράνια και μας στέλνει βίαια σ’ αδιέξοδα. Που νοηματοδοτεί τη ζωή μας και ας πηγαίνει χέρι-χέρι με τον θάνατο.
Στον έρωτα που μουσικοί και ποιητές επένδυσαν χιλιάδες λέξεις κι εκατομμύρια νότες. Σ’ αυτόν είναι αφιερωμένη η performance “EROS” που παρουσιάζει για τη Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου η βραβευμένη σοπράνο, συνθέτρια και πιανίστα Μαρίκα Κλαμπατσέα.
“EROS”-Μουσική performance
Φωνή-πιάνο: Μαρίκα Κλαμπατσέα
Ανάγνωση ποιημάτων: Aliki Peterson
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου & Σάββατο 15 Φεβρουαρίου
Χώρος Τέχνης Ασωμάτων
Μ’ έκταση φωνής τεσσάρων οκτάβων, ιδιαίτερη χροιά, ευελιξία κι ερμηνευτική ικανότητα που ακροβατεί από την όπερα στη ροκ και από το μιούζικαλ στα blues, η avantgarde σοπράνο, Μαρίκα Κλαμπατσέα συνδέει το χθες με το σήμερα μέσα από τα τραύματα και τις χαρές της ζωής, όπου το μίσος, η απόγνωση, ακόμη και η βία συναντούν το πάθος, το παράφορο αίσθημα, τον Έρωτα, το EROS!
Μας ταξιδεύει μέσα από τους τολμηρούς φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς της, ολοκληρώνοντας τη μουσική ιδέα της performance “EROS”.
Η καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει στο πιάνο δικές της συνθέσεις, αποσπάσματα από γνωστές άριες των Giacomo Puccini, Georges Bijet, Camille Saint-Saëns, αλλά και διαχρονικές μελωδίες που έμειναν στην ιστορία από τις ερμηνείες των Judy Garland, Billie Holiday,Elvis Presley, Yves Montand και Tom Waits.
Ποιήματα των πρωτοπόρων ποιητριών Hilda “HD” Doolittle, Sylvia Plath, Sarah Kane και Μαρίας Πολυδούρη θα δώσουν δυναμικά το τελικό στίγμα της παράστασης, σε μελοποίηση από τη συνθέτρια και ανάγνωση από τη σκηνοθέτιδα Aliki Peterson, ολοκληρώνοντας τη συγκινησιακή performance του “EROS”.
Ταυτότητα εκδήλωσης
- Eros-Mουσική performance
- Πιάνο-Φωνή: Μαρίκα Κλαμπατσέα
- Ανάγνωση ποιημάτων: Aliki Peterson
- Πού: Χώρος Τέχνης Ασωμάτων, Ασωμάτων 6, Θησείο
- Πότε: Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 21:00
- Είσοδος: 15 € (γενική είσοδος), 10 € (φοιτητικό)
- Προπώληση εισιτηρίων: Ticketservices
- Πληροφορίες και κρατήσεις στο: 6939238611 & 211 8009838

-
ΒΟΛΟΣ9 ώρες ago
Θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο Βολιώτη..
-
ΒΟΛΟΣ24 ώρες ago
Βόλος- Θλίψη για τον άτυχο άνδρα που βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα στο σπίτι του..
-
VIDEO18 ώρες ago
ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΕΜΕΝΕ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ – ΑΓΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ – ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες ago
Ερωτικό παιχνίδι με τραγική κατάληξη; Τι εξετάζουν οι Αρχές για τον νεκρό στην Ομόνοια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ9 ώρες ago
Μαγνησία- 18χρονη επί χρόνια βιαζόταν από τον θείο της- Στο πλευρό του δράστη η οικογένεια του
-
VIDEO17 ώρες ago
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 17ΧΡΟΝΗ ΜΕ ΓΡΙΠΗ Α – ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟ
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ώρες ago
Ανασχηματισμός: Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ24 ώρες ago
Μαγνησία- Γυναίκα ενώ οδηγούσε αισθάνθηκε αδιαθεσία και συγκρούστηκε με ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο