«Μόνο ως ειρωνεία και εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί η σημερινή ομιλία και η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι ‘ο προσανατολισμός της κυβέρνησης αποδεικνύει στην πράξη ότι η μείωση των ανισοτήτων και οι ευκαιρίες στους πιο αδύναμους αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα’», τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην παρουσίαση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για το 2022.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για «ειρωνεία και εμπαιγμό μιας κυβέρνησης που κατήργησε τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, κατέλυσε το οκτάωρο και επέβαλε την απλήρωτη εργασία, κατέστησε ανεξέλεγκτες τις απολύσεις και προωθεί τη φθηνή και ελαστική εργασία».

Και προσέθεσε: «Μιας κυβέρνησης που συστηματικά υπονομεύει και ιδιωτικοποιεί το Κοινωνικό Κράτος, διευρύνει τις ανισότητες και πλήττει με τις επιλογές της την κοινωνική πλειοψηφία, ιδίως τους πιο αδύναμους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Μιας κυβέρνησης που προχώρησε στην ντροπιαστική αύξηση κατά 2% του κατώτατου μισθού και αρνείται να λάβει μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, την ώρα που η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων συνεχώς συρρικνώνεται και η χώρα μας βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις στην Ευρώπη, όσον αφορά τη δυνατότητα των νοικοκυριών να αντεπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες».

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζει με επικοινωνιακές εξαγγελίες το δραματικό πρόβλημα της ανεργίας, ενώ η χώρα μας βρίσκεται σήμερα στη δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη στην ανεργία και στη χειρότερη θέση στην ανεργία των νέων και των γυναικών», καθώς και ότι, σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, «εξαιρεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προβλέπει μόνο 541 εκατ. ευρώ για προγράμματα ενεργητικής πολιτικής απασχόλησης, με αποκλεισμό μάλιστα του δημοσίου, ενώ ο πακτωλός των προβλεπόμενων πόρων προσανατολίζεται στα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα».

«Η χώρα μας και η κοινωνική πλειοψηφία υφίστανται σήμερα με δραματικό τρόπο τις συνέπειες αυτών των πολιτικών. Μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή!», κατέληξε στη δήλωσή της η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr