Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρινάκης: Υπάρχει επιθυμία αγροτών της Θεσσαλίας για συνάντηση με Τσιάρα μέσα στην εβδομάδα

Published

on

Νέο μήνυμα διαλόγου με την πλευρά των αγροτών έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέροντας πως «υπάρχει επιθυμία» για συνάντηση αγροτών της Θεσσαλίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με ορίζοντα την εβδομάδα αυτή. «Δεν είναι ακόμα κάτι οριστικό, αντιλαμβάνομαι από αυτά που ακούω από τη δική τους πλευρά ότι υπάρχει επιθυμία για συνάντηση. Είναι δεδομένο και από την πλευρά του υπουργείου ότι η συνάντηση αυτή, εφόσον γίνει σχετικό αίτημα, θα γίνει αποδεκτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου.

«Είναι μονόδρομος η εφαρμογή του νόμου. Εδώ δεν μιλάμε για διαμαρτυρία και διεκδίκηση, αλλά για παραβατικές συμπεριφορές, λεκτικές και σωματικές επιθέσεις», ήταν αρχικά το σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη, για τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ αγροτών και δυνάμεων της Αστυνομίας στο αεροδρόμιο Μακεδονία. «Οι αστυνομικοί δεν είναι εχθροί των Ελλήνων πολιτών. Η ΕΛΑΣ είναι οπουδήποτε για να είμαστε ασφαλείς, δεν έχει κανέναν σκοπό να επιτεθεί σε κανέναν, ούτε είναι αντίπαλη κανενός αγρότη και κανενός κτηνοτρόφου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να μείνει η κυβέρνηση με σταυρωμένα χέρια. «Αυτοί οι οποίοι διέπραξαν ό,τι διέπραξαν θα ταυτοποιηθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν είναι δυνατόν να βλέπει ο κόσμος αυτές τις εικόνες και να είναι απαθής η Αστυνομία».



Μαρινάκης: Στόχος μας να συνεχιστεί ο διάλογος με τους αγρότες

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το κλείσιμο λιμανιών και παρακαμπτηρίων οδών από τα αγροτικά μπλόκα, ο κ. Μαρινάκης παρέπεμψε στις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πως δεν πρόκειται να γίνει επιτρεπτό και θα γίνει επέμβαση από την Αστυνομία. «Εμάς στόχος μας είναι να μην φτάσουμε εκεί, αλλά να συνεχιστεί ο διάλογος. Όποιος επιθυμεί με μια οργανωμένη αντιπροσωπεία και χωρίς να δημιουργούνται συνθήκες χάβρας να δει είτε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είτε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης είτε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος, η πόρτα μας είναι ανοιχτή, όπως ήταν πάντα», αναφερόμενος, όπως επισημάνθηκε ανωτέρω, στην προοπτική συνάντησης αγροτών από τη Θεσσαλία με τον αρμόδιο υπουργό.

Advertisement

Μαρινάκης: “Κάποιοι δεν έκαναν δηλώσεις φέτος που περνάει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ” – Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ρεύματος

Ως προς τις αγροτικές ενισχύσεις, σημείωσε το εξής;

«Δίνουμε όσα παραπάνω αντέχει η οικονομία, τα λεφτά δεν είναι ατελείωτα. Φέτος θα δοθούν περισσότερα χρήματα στους αγρότες ως προς τις επιδοτήσεις από πέρσι. Είναι 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ήδη έχουν καταβληθεί μέχρι 1η Δεκεμβρίου 2,48 δισ. και επίκειται καταβολή 1, 2 δισ. Πέρσι ήταν 3,1 δισ., άρα μιλάμε για 600 εκατομμύρια παραπάνω και σε λιγότερους δικαιούχους. Υπάρχει μια κατηγορία που φέτος είτε δεν θα πάρει καθόλου χρήματα, είτε θα πάρει λιγότερα. Έγιναν λιγότερες αιτήσεις, κάποιοι δεν έκαναν καν δηλώσεις φέτος που περνάει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ. Αυτό δεν νομίζω να βαραίνει την κυβέρνηση, διότι πολύ απλά αυτό που γινόταν για δεκαετίες δεν θα συμβαίνει πια. Οι υγιώς λειτουργούντες αγρότες από εδώ και στο εξής και φέτος στο τέλος του χρόνου θα πάρουν περισσότερα χρήματα».

«Επίσης, έχουμε νομοθετήσει την επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο σε μόνιμη βάση. Πόσες δεκαετίες το ζητούσαν αυτό; Έχουμε δώσει λύση για δεκαετές φτηνότερο ρεύμα. Εφόσον βρεθεί ο τρόπος, είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο της μείωσης του ρεύματος. Είμαστε εδώ να το συζητήσουμε για όσους έχουν αυξημένα προβλήματα», υπογράμμισε.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο