«Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να μιλήσουν με ανοιχτά χαρτιά. Τέσσερα δισ. ευρώ το χρόνο, για τις Νατοϊκές ανάγκες πληρώνει ο ελληνικός λαός» είπε ο κ. Μαρίνος

Τη «στρατηγική σύμπλευση ανάμεσα στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου με τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο ουκρανικό ζήτημα τονίζοντας ότι κανείς Έλληνας στρατιώτης δεν πρέπει να βγει εκτός συνόρων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Τα μέσα που χρησιμοποίησαν και ο κ. Μητσοτάκης, και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κατρίνης, απέβλεπαν να καλυφθεί η ουσία των εξελίξεων και η στάση που κρατούν τα τρία αυτά κόμματα, απέναντι στο θεμελιώδες ζήτημα, το ΝΑΤΟ, αυτό το εργαλείο πολέμου και των επεμβάσεων, κατά των λαών. Αυτό το ΝΑΤΟ που οργάνωσε τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, το καλύπτουν και τα τρία κόμματα. Αυτό το ΝΑΤΟ το ψήφισαν στις συνόδους κορυφής για να μπορεί να παρεμβαίνει σε όλη την υδρόγειο, μέσα σε λιγότερο από 30 ώρες για να σκοτώνει τους λαούς», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να μιλήσουν με ανοιχτά χαρτιά. Τέσσερα δισ. ευρώ το χρόνο, για τις Νατοϊκές ανάγκες πληρώνει ο ελληνικός λαός» είπε ο κ. Μαρίνος καλώντας τον ελληνικό λαό να διεκδικήσει την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα λέγοντας ότι το ΚΚΕ θα είναι μπροστάρης σε αυτόν τον αγώνα.

«Καυγαδίζετε και αποκρύπτετε ότι μαζί στηρίξατε την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις», είπε ο Γιώργος Μαρίνος και παρατήρησε ότι ο κ. Τσίπρας δείχνει να έχει αδύνατη μνήμη και αποκρύπτει ότι και εκείνος στήριξε την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης, προχώρησε σε στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ. Είναι τότε που είπε το αχαρακτήριστο, αποκαλώντας ο κ. Τσίπρας, «διαβολικά καλό» τον κ. Τραμπ. Και αποφασίστηκε τότε να προχωρήσει η συμφωνία αναβάθμισης της βάσης της Σούδας, βάση στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και τη Λάρισα. Αυτό έγινε. Δεν το θυμάται ο κ. Τσίπρας;», είπε ο Γιώργος Μαρίνος και πρόσθεσε ότι τώρα η ΝΔ φέρνει τη νέα συμφωνία που είναι «plus και εσαεί» και «μετατρέπει τον ελληνικό στρατό, στο σύνολό του, σε Νατοϊκό στρατό».

Ιδίως για τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι «έχει γίνει κέντρο μεταφοράς Νατοϊκών δυνάμεων, για την περικύκλωση της Ρωσίας και έχει αποτελέσει ένα επιπρόσθετο στοιχείο στοχοποίησης της Ελλάδας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Πανδημία: Η εμβολιαστική… αντεπίθεση της Αφρικής