Ο Ερυθρός Σταυρός καλεί Ρώσους και Ουκρανούς να σεβαστούν το ανθρωπιστικό δίκαιο και να συμφωνήσουν στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας

Ο Ερυθρός Σταυρός προέτρεψε τις αντιμαχόμενες πλευρές στον πόλεμο στην Ουκρανία να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανθρωπιστική βοήθεια, προειδοποιώντας ότι «ο χρόνος τελειώνει» στη Μαριούπολη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Καλούμε όλα τα μέρη που εμπλέκονται στις μάχες να θέσουν πρώτα τις ανθρωπιστικές επιταγές», δήλωσε ο Peter Maurer, πρόεδρος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

«Οι άνθρωποι στη Μαριούπολη έχουν υπομείνει έναν εφιάλτη ζωής και θανάτου εβδομάδων. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Η ασφάλειά τους και η πρόσβασή τους σε τροφή, νερό και στέγη πρέπει να είναι εγγυημένη.»

Ηλικιωμένοι και παιδιά, καθώς και το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού στεγάζονται σε μη θερμαινόμενα υπόγεια στη Μαριούπολη, όπου πτώματα κείτονται στο κέντρο της πόλης, ανέφερε ο ΔΕΣ – περιγράφοντας τον ανθρώπινο πόνο που επικρατεί στην πόλη.

Η Οργάνωση ζήτησε μια «συγκεκριμένη, ακριβή, εφαρμόσιμη συμφωνία» που θα εφαρμοστεί «χωρίς καθυστέρηση», ώστε οι άμαχοι να μπορούν να φτάσουν στην ασφάλεια – και προέτρεψε τις στρατιωτικές δυνάμεις να σεβαστούν την κατάπαυση του πυρός και να δώσουν στους κατοίκους χρόνο να φύγουν.

Έκανε έκκληση και στις δύο πλευρές «να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και να μην στοχοποιήσουν τις μη στρατιωτικές υποδομές, τα νοσοκομεία ή το ιατρικό προσωπικό.

«Η ιστορία θα ανατρέξει στο τι συμβαίνει τώρα στη Μαριούπολη με τρόμο, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία από τις δύο πλευρές το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Γυναίκα της έβαλε φωτιά, επειδή την ζήλευε αρρωστημένα – Η απίστευτη μεταμόρφωσή της μετά από 200 επεμβάσεις