Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Μαρόκο: Πέντε γυναίκες κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση τον αρχιεπίσκοπο του Ραμπάτ

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Τουλάχιστον πέντε γυναίκες κατηγορούν τον αρχιεπίσκοπο του Ραμπάτ Κριστομπάλ Λόπεθ Ρομέρο για σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με έρευνα του Γαλλικού Πρακτορείου, καταγγελίες που οδήγησαν σε έρευνα εκ μέρους του Βατικανού αλλά και στη συνταξιοδότηση, σήμερα, του καρδιναλίου.

Ο 74χρονος Ισπανός καρδινάλιος αρνείται κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μίλησε με μια συνταξιούχο, πρώην εργαζόμενη στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στο Μαρόκο, η οποία σε αυτό το στάδιο δεν της έδωσε την άδεια να αποκαλύψει το περιεχόμενο της κατάθεσή της, όμως έκανε λόγο για επαναλαμβανόμενες σεξουαλικές επιθέσεις.

Στη γραπτή μαρτυρία μιας άλλης γυναίκας, που απευθυνόταν στον αποστολικό νούντσιο, τον πρεσβευτή του Βατικανού στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, αναφερόταν ότι ο καρδινάλιος έκανε «χειρονομίες» τις οποίες η ίδια εξέλαβε ως «απρεπείς». Μεταξύ αυτών ήταν και μια «προσπάθεια να την πλησιάζει σωματικά, που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με απόπειρα» να την αγκαλιάσει.

Μια πηγή της επισκοπής είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ενημερώθηκε πως τουλάχιστον άλλες τρεις γυναίκες κατήγγειλαν παρόμοια περιστατικά, κυρίως στο πλαίσιο της εξομολόγησης.

Advertisement

Ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι έχει δώσει απαντήσεις στους ανωτέρους του στα εκκλησιαστικά κλιμάκια. «Θα συνεχίσω να συνεργάζομαι πλήρως μαζί τους στην έρευνα» που διεξάγεται, πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει διαπράξει «ούτε επίθεση, ούτε σεξουαλική παρενόχληση».

Σε ανακοίνωσή του προς τους πιστούς ανέφερε εξάλλου ότι «για να μην παρεμποδίσει την έρευνα» θα αποχωρήσει από το αξίωμα και δεν θα συμμετάσχει σε καμία ιερατική δραστηριότητα.

Οι καρδινάλιοι, που επιλέγονται από τον πάπα, αποτελούν τον κλειστό κύκλο των πλέον υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Εκκλησίας που συμμετέχουν στη διακυβέρνηση του Βατικανού. Όσοι είναι κάτω των 80 ετών συμμετέχουν επίσης στο Κονκλάβιο για την εκλογή του νέου ποντίφικα. Στο Κονκλάβιο του Μαΐου του 2025, μετά τον θάνατο του πάπα Φραγκίσκου, πολλά μέσα ενημέρωσης θεωρούσαν ότι ο Λόπεθ Ρομέρο είχε καλές πιθανότητες να εκλεγεί ποντίφικας.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Advertisement



Περισσότερα Εδω

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο