Connect with us

OIKONOMIA

Μασκ: Ποιοι διάσημοι επενδυτές «μπαίνουν» στο Twitter – Συγκέντρωσε ήδη 7 δις δολάρια

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τη συγκέντρωση επιπλέον 7,1 δισ. δολαρίων από ιδιώτες επενδυτές για την συγκέντρωση των κονδυλίων που χρειάζεται για να προχωρήσει την εξαγορά του Twitter αποκάλυψε ο Έλον Μασκ. Η είδηση προκάλεσε αίσθηση στην αγορά ωθώντας άμεσα ανοδικά την τιμή της μετοχής της τεχνολογικής εταιρείας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανάμεσα στους επενδυτές περιλαμβάνονται επιφανή ονόματα της αγοράς, όπως ο συνιδρυτής της Oracle Λάρι Έλισον, τα μεγάλα fund διαχείρισης κεφαλαίων της Fidelity, της Sequoia Capital και της Brookfield, όπως και το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance.

Θυμίζουμε πως ο Μάσκ έχει αναλάβει να καλύψει ο ίδιος ή μέσω επενδυτών περίπου 21 δισ. δολάρια από το συνολικό τίμημα των 44 δισ. δολαρίων που έχει προσφέρει για την εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας social media. Και προφανώς η σημερινή εξέλιξη δίνει ώθηση στην προσπάθεια του επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως μεγάλα ονόματα της αγοράς ποντάρουν στο επιχειρηματικό του δαιμόνιο για την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας.

Εξάλλου, όσους περισσότερους νέους επενδυτές «ανεβάσει» στο άρμα του, τόσο λιγότερα χρήματα θα πρέπει να δαπανήσει από την προσωπική (αν και μυθική) περιουσία του για να υλοποιήσει το deal. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό για τους μετόχους της Tesla που ανησυχούσαν για την αξία των μετοχών της βιομηχανίας αυτοκινήτου, που θα χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση από τον Μασκ, κάτι που έχει αποτυπωθεί στους τριγμούς της μετοχής τις τελευταίες εβδομάδες.

Πραγματικά, με την διασφάλιση των νέων κονδυλίων εκτιμάται πως ο Μασκ θα μπορέσει να περιορίσει το δανεισμό που είχε διασφαλίσει από την Morgan Stanley για την χρηματοδότηση της συμφωνίας, από τα 12,5 στα 6,25 δισ. δολάρια.

Η ελίτ των νέων επενδυτών

Ο κυριότερος από τους νέους επενδυτές είναι ο οραματιστής συνιδρυτής της Oracle, Λάρι Έλισον, ο οποίος «έκοψε» μια επιταγή της τάξεως του 1 δισ. δολαρίων. O Έλισον συνεργάζεται ήδη με τον Μασκ, αφού συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla. Άλλα 800 εκατ. δολάρια θα προσφέρει η Sequoia, 700 εκατ. δολάρια η τεχνολογική VyCapital με έδρα το Ντουμπάι, ενώ η Binance θα «μπει» στο project με 500 εκατ. δολάρια.

Ανανεωμένη εμπιστοσύνη προς το μέλλον της πλατφόρμας δείχνει, πάντως, και ο ζάμπλουτος ανιψιός του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και γνωστός στις αγορές για την έντονη δραστηριοποίηση του σε μεγάλες επενδύσεις διεθνώς. Ο πρίγκιπας Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ ήταν ήδη μέτοχος στο Twitter και μάλιστα είχε εκφράσει αρχικά έντονες επιφυλάξεις για την εξαγορά από τον Μασκ. Όμως, πείστηκε τελικά να σταθεί στο πλευρό του αφεντικού της Tesla μέσω των 34,95 εκατ. μετοχών του, αξίας 1,9 δισ. δολαρίων, δίδοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην εξαγορά.

Σημειωτέον πως ο Μασκ αποκάλυψε επίσης πως συνεχίζει την προσπάθεια για την προσέλκυση επιπλέον επενδυτών, συμπεριλαμβανομένου και του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, δίδοντας στους νυν μετόχους την επιλογή να συνεισφέρουν τις μετοχές στην εξαγορά. Κάτι δηλαδή που πέτυχε ήδη με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα.

Η μετοχή

Η είδηση, όπως ήταν φυσικό, έδωσε νέα ώθηση στην μετοχή της πλατφόρμας, η οποία πλέον κινείται στα 49 δολάρια πλησιάζοντας έτσι συνεχώς τα 54,20 δολάρια ανά μετοχή που έχει προσφέρει ο Μασκ στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς. Όπως σχολιάζουν αναλυτές, όσο πιο κοντά πηγαίνει η τιμή της μετοχής στα επίπεδα της προφοράς, τόσο πιο πιθανό είναι το σύνολο των μετόχων της τεχνολογικής εταιρείας να εγκρίνουν το deal.

Πηγή: ot.gr

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Έκθεση ΓΣΕΕ: «Σε παραγωγικό μαρασμό η χώρα»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ηχηρά σήματα κινδύνου για την κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα, αλλά και για την παραγωγική και δημογραφική γήρανση όπως και την παρωχημένη παραγωγικότητα, εκπέμπει η έκθεση του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ με θέμα «Εκπαίδευση και απασχόληση: Μεγέθη, τάσεις και εξελίξεις».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η έκθεση διαπιστώνει ότι η χώρα μαστίζεται από παραγωγικό μαρασμό (καθώς βασικά τμήματα της πρωτογενούς παραγωγής παρουσιάζουν εξαιρετικά χαμηλή απόδοση) αλλά και από τον παρωχημένο χαρακτήρα της επιχειρηματικότητας.

Οι εγχώριοι επιχειρηματίες δεν ενδιαφέρονται για την κατάρτιση των εργαζόμενων, δεν επενδύουν στην έρευνα και στην καινοτομία, δεν συμμετέχουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της νέας εποχής.

H παρωχημένη επιχειρηματικότητα, επιπλέον, δεν επιτρέπει την απορρόφηση του εξαιρετικά ποιοτικού δυναμικού που παράγει το εκπαιδευτικό σύστημα, με αποτέλεσμα το brain waste και, τελικά, το brain drain.

Ως εκ τούτου, η χώρα δείχνει αδύναμη και ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες, παγκόσμιες προκλήσεις, όπως για παράδειγμα μια ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση. Η έκθεση σημειώνει πως απαιτείται άμεσα ο μετασχηματισμός του παραγωγικού της μοντέλου και η αναβάθμιση του συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Τα κύρια ευρήματα της έκθεσης

Ειδικότερα, τα κύρια ευρήματα της έκθεσης είναι τα εξής:

Πρώτον, ο πρωτογενής τομέας παραγωγής και ειδικότερα ο κλάδο της γεωργίας, καταρρέει, γεγονός που εντείνει το φόβο πως η Ελλάδα είναι ανοχύρωτη σε μια ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση. Η χώρα βρίσκεται στην 26η θέση στην ΕΕ-28 σε απόδοση παραγωγής, γεγονός που συνδέεται άμεσα με το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης-κατάρτισης των απασχολούμενων στον κλάδο αυτό (στην πλειονότητά τους διαθέτουν μόνο πρακτική γεωργική εμπειρία).

Δεύτερον, στους 15 πιο δυναμικούς κλάδους οικονομικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε ένας της κατηγορίας Έρευνα και Ανάπτυξη (Research and Development). Επίσης, η πλειονότητα των επιχειρήσεων είναι χαμηλής ψηφιακής έντασης, με τη χώρα να κατατάσσεται στις χαμηλότερες θέσεις στην ΕΕ-28 στον σχετικό δείκτη (Δείκτης ψηφιακής έντασης – DII) τόσο ως προς το σύνολο των επιχειρήσεων (27η θέση) όσο και ως προς τη διαβάθμισή τους σε μικρές (28η θέση), μεσαίες (21η θέση) ή μεγάλες (26η θέση).

Τρίτον, η Ελλάδα βρίσκεται στην αρνητική 2η θέση στην ΕΕ-28 σε ό,τι αφορά τον «δείκτη επιχειρήσεων χωρίς στρατηγικό σχέδιο και δραστηριότητες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (CVT)», γεγονός που είναι ενδεικτικό της διαχρονικής έλλειψης κουλτούρας των επιχειρήσεων στην Ελλάδα στο να επενδύουν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού τους μέσω της αναβάθμισης των δεξιοτήτων του.

Τέταρτον, η χώρα βρίσκεται στην 3η υψηλότερη θέση στην ΕΕ-28 στην κάθετη αναντιστοιχία δεξιοτήτων, με ένα 32,3% ατόμων ηλικίας 15-34 ετών και με μορφωτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να απασχολούνται σε επαγγέλματα που απαιτούν χαμηλότερο επίπεδο γνώσεων-δεξιοτήτων (brain waste). Αυτή είναι και η κύρια αιτία για τη διαφυγή του πιο δυναμικού και ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού μας στο εξωτερικό (brain drain).

Πέμπτον, τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα (περίπου 67%) είναι έντασης εργασίας, χαμηλών αμοιβών (φθηνή εργασία) και υψηλών ρίσκων (στον πρωτογενή κυρίως τομέα) και μόνο το 1/3 είναι έντασης γνώσης. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και στη χαμηλή προστιθέμενη αξία που παρουσιάζει η πλειονότητα της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Γεωργαντάς: Μεταφορά πόρων από την ΚΑΠ για την κάλυψη τουκόστους παραγωγής

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από την ΚΑΠ για τη στήριξη αγροτών, ιδιαίτερα κτηνοτρόφων, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης διασφαλίσθηκε από την ΕΕ, ύστερα και από τις παρεμβάσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στις παρεμβάσεις του ο κ. Γεωργαντάς περιέγραψε το ασφυκτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί για τους αγρότες λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία, κι επισήμανε ότι «η γενικευμένη κρίση στα νοικοκυριά και η πίεση που δέχεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης».

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της Επιτροπής για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών από την Ουκρανία για τη διασφάλιση του σταθερού εφοδιασμού της αγοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργαντάς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες οινοπαραγωγοί, ιδιαίτερα σε αυτό της έλλειψης γυάλινων φιαλών, καθώς το βασικό εργοστάσιο κατασκευής τους βρίσκεται στην Ουκρανία.

Παράλληλα έθεσε και το πρόβλημα της εξαγωγής μεταποιημένων οπωροκηπευτικών προς Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία, οι οποίες παρουσιάζουν σημαντική μείωση.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ1 λεπτό ago

Πάτρα: Βασανιστικές ώρες για την Πισπιρίγκου – Οι καταθέσεις για Μαλένα και Ίριδα και νέες ποινικές διώξεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 λεπτά ago

Νέο μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

OIKONOMIA8 λεπτά ago

Έκθεση ΓΣΕΕ: «Σε παραγωγικό μαρασμό η χώρα»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ9 λεπτά ago

Δήμος Βόλου: Εβδομάδα αφιερωμένη στην επέτειο μνήμης των Χαμένων Πατρίδων

ΚΟΣΜΟΣ10 λεπτά ago

Η Τουρκία «πουλάει» τη Μουσουλμανική Αδελφότητα για να τα βρει ξανά με την Αίγυπτο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 λεπτά ago

Τουρκία: Στο θαλάσσιο χώρο νότια της Λέσβου το ερευνητικό Yunus

ΕΛΛΑΔΑ21 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα περιστατικά κλοπής βενζίνης – «Φουλάρουν» και εξαφανίζονται

OIKONOMIA28 λεπτά ago

Γεωργαντάς: Μεταφορά πόρων από την ΚΑΠ για την κάλυψη τουκόστους παραγωγής

ΚΟΣΜΟΣ29 λεπτά ago

Μακελειό στο Τέξας: Ο 18χρονος δράστης «δεχόταν bullying στο σχολείο», λέει πρώην συμμαθητής του

ΘΕΣΣΑΛΙΑ30 λεπτά ago

Χωρίς περίφραξη, με σπασμένα παιχνίδια και προπαντός χωρίς αδειοδότηση! (φωτό) –

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ60 λεπτά ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

Δημοφιλή