Connect with us
Commerzbank 1 612x350.jpg Commerzbank 1 612x350.jpg

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαζικές απολύσεις σχεδιάζει η Commerzbank

Published

on

Περισσότερο αποτελεσματική θέλει να γίνει η Commerzbank στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής, και για να το πετύχει αυτό προετοιμάζεται να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η CEO Μπετίνα Ορλοπ είχε ήδη δηλώσει από τον περασμένο Νοέμβριο ότι η τράπεζα θα περικόψει θέσεις εργασίας ως μέρος της νέας στρατηγικής. Υπάρχουν «σίγουρα μέτρα κόστους» που σχεδιάζονται «για τη βελτίωση της αναλογίας κόστους προς έσοδα και της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων μας», είπε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η τράπεζα να καταστήσει πιο οικονομικό το επιχειρηματικό της μοντέλο.

Όπως αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η Μπετίνα Όρλοπ μιλώντας σε συνέδριο στα τέλη του 2024 είχε εξήγησε ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) παίζει σημαντικό ρόλο και ότι μπορεί «αυξήσει την αποτελεσματικότητα» και κάποιες εργασίας «να γίνονται πιο γρήγορα».

Τα σχέδια αυτά δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, ενώ αναμένεται να παρουσιαστούν στο συμβούλιο των εργαζομένων τις επόμενες εβδομάδες, προσθέτει σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times.

Η προειδοποίηση των συνδικάτων της Commerzbank

Τα συνδικάτα της Commerzbank έχουν προειδοποιήσει ότι η εξαγορά από την UniCredit θα μπορούσε να οδηγήσειθ σε απώλεια έως και 15.000 θέσεων εργασίας – ένα ζήτημα που έχει λάβει μια επιπλέον διάσταση πολιτικής ευαισθησίας ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία, που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα.

Advertisement

Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Commerzbank, Γιενς Βάιντμαν, δήλωσε ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες για μια φιλική συγχώνευση με την UniCredit μετά την αιφνιδιαστική αγορά από την ιταλική τράπεζα ενός μεγάλου μεριδίου της γερμανικής τράπεζας, ανέφερε η εφημερίδα Handelsblatt νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική τράπεζα UniCredit αγόρασε τον Σεπτέμβριο πακέτο μετοχών 9% της Commerzbank και μέσω κινήσεων στο Χρηματιστήριο, άρχισε να διευρύνει το μερίδιό της για να φτάσει στο 21% στα τέλη Σεπτεμβρίου και στο 28% το Δεκέμβριο.

Στην υπόθεση είχε παρέμβει τότε ακόμα και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κάνοντας λόγο για “μη φιλική επίθεση” των Ιταλών. Την ίδια στιγμή ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ άφηνε να εννοηθεί ότι το Βερολίνο δεν μπορούσε να εμποδίσει μία ενδεχόμενη εξαγορά, παρεμβαίνοντας σε διαδικασίες της ελεύθερης αγοράς.

Η UniCredit ελέγχει πλέον περίπου το 28% των μετοχών της Commerzbank, κατέχοντας άμεσα το 9,5% των μετοχών και εξασφαλίζοντας πρόσβαση στο υπόλοιπο 18,5% μέσω χρηματοπιστωτικών μέσων.

Πηγή: ΟΤ

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο