Ο Δήμος Ελευσίνας πρόκειται να αποκτήσει την πρώτη στεγασμένη θεατρική σκηνή, με σκοπό τη φιλοξενία κλειστών θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και καλλιτεχνικών δράσεων, ενόψει μάλιστα, και της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, το 2023.

Στην αγορά του εμβληματικού και υψηλής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας, κινηματογράφου Ελευσίς προχωρά ο Δήμος Ελευσίνας, κατόπιν και της σχετικής έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες και προκειμένου να γίνουν όλα γρήγορα και να είναι έτοιμος και λειτουργικός ο χώρος αρχές του 2023, η πρώτη ανακατασκευή του θα γίνει με χορηγία -ες, που προσπαθεί να εξασφαλίσει ο Δήμος Ελευσίνας. Κατόπιν και σε δεύτερη φάση θα επιδιωχθούν επεμβάσεις στο χώρο προκειμένου να αποκτήσει την αρτιότητα που επιθυμεί η Δημοτική Αρχή.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε κατά αποκλειστικότητα την γνωμοδότηση στο ΔΣ του Δήμου Ελευσίνας για την αγορά του κινηματογράφου

Πρόκειται για έναν χώρο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την πολιτιστική ζωή της Ελευσίνας. Μία εστία πολιτισμού της Άνω Ελευσίνας, που πρόκειται να αποκτήσει ξανά ζωή.

Με το εν λόγω οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 1.015,16 τ.μ. και την επακόλουθη ανακατασκευή του κτηρίου, η Ελευσίνα πρόκειται να αποκτήσει την πρώτη στεγασμένη θεατρική σκηνή, με σκοπό τη φιλοξενία κλειστών θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και καλλιτεχνικών δράσεων, ενόψει μάλιστα, και της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, το 2023.

Συγκεκριμένα, ο χώρος αναμένεται να φιλοξενήσει θεάματα και πολιτιστικά γεγονότα της τάξεως των 200 περίπου ατόμων.

Η αγορά και αξιοποίηση του Ελευσίς θα σημάνει μία νέα εποχή για τον Δήμο Ελευσίνας. Μία εποχή αναβάθμισης τόσο στον πολιτισμό όσο και στις υποδομές αλλά και μία καθοριστική χρονική στιγμή στη διαδρομή της πόλης, δεδομένου και του διαχρονικού προβλήματος στέγασης κλειστών πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: «Η Άνω Ελευσίνα θα αποκτήσει επιτέλους, έναν πολυχώρο πολιτισμού. Η επικείμενη αγορά του Έλευσις αποτελεί σταθμό στα όσα πρόκειται να γίνουν στην πόλη. Ο Δήμος μας πλέον, προχωρά στοχευμένα σε αγορές ακινήτων που μέχρι χθες παρέμεναν ανεκπλήρωτες προσδοκίες. Σταδιακά και με σκληρή δουλειά, κάνουμε πράξη όλα όσα θέλουμε για την Ελευσίνα και τη Μαγούλα. Και αυτό που θέλουμε είναι η αναβάθμιση και ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γωνιάς του Δήμου, σε όλα τα επίπεδα. Ο χώρος αυτός αναμένεται να αποτελέσει τον πρώτο Δημοτικό Κινηματογράφο της Ελευσίνας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών της πόλης μας».

Ενώ, ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ο οποίος και εισηγήθηκε εκ μέρους της Δημοτικής αρχής το θέμα για την αγορά του ΕΛΕΥΣΙΣ, δήλωσε «Η απόφαση για την αγορά του ΕΛΕΥΣΙΣ αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για τον Δήμο μας. Πρόκειται για ένα εμβληματικό, ιστορικής αξίας χώρο πολιτισμού που θα διαμορφωθεί για να λειτουργήσει ως ένας πολυδύναμος πολιτιστικός χώρος. Ένα όραμα χρονων σήμερα γίνεται πραγματικότητα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Κορονοχρέη 1,5 δισ. ευρώ σε 72 δόσεις – Οδηγός για την ρύθμιση