ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με 16 βραβεία επέστρεψε η Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Tourism Awards 2025

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναδείχθηκε ως tιμώμενη περιοχή στα Tourism Awards 2025, σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, κ. A. Καραμανλή και της Προέδρου του ΕΟΤ κ. A. Γκερέκου, η εκδήλωση που παρουσίασε η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, συγκέντρωσε το σύνολο του ελληνικού τουριστικού οικοσυστήματος, επιβεβαιώνοντας τον θεσμικό χαρακτήρα των βραβείων.
Η επιλογή της Θεσσαλίας ως Τιμώμενης Περιοχής αποτελεί αναγνώριση της ανθεκτικότητας και της δυναμικής επαναφοράς της στον τουριστικό χάρτη, μετά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε.
Μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, η Θεσσαλία έχει καταφέρει να ενισχύσει την τουριστική της ταυτότητα και παρουσία, προβάλλοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Εκ μέρους της Περιφέρειας, στην τελετή απονομής, παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού, Νατάσα Αδαμοπούλου, Πρωτογενούς Τομέα, Δημήτρης Τσέτσιλας, και Πολιτισμού, Σωτήρης Σουλούκος. Επίσης, παρούσα ήταν η Σύμβουλος Τουρισμού της Θεσσαλίας, Μάγια Τσόκλη.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας τόνισε στον χαιρετισμό του: «Η βραδιά είναι πολύ τιμητική για τη Θεσσαλία και είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ, ως αναγνώριση της προσπάθειας να μετατρέψουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. Η ‘ανθεκτικότητα’ είναι η λέξη που χαρακτηρίζει όλα όσα γίνονται με πολύ καλό προγραμματισμό στη Θεσσαλία».
Η Θεσσαλία, με τον πλούτο των τοπικών της προϊόντων και τη βαθιά γαστρονομική της παράδοση, αποτέλεσε τον γευστικό πυρήνα της βραδιάς των Tourism Awards 2025.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα από τη Θεσσαλία, κάποια από τα οποία αναδείχθηκαν μέσα από ευφάνταστα κοκτέιλ, της bartender Άννας Μαρίας Σαμουλαδά του «Λολίτα Cocktail Bar» στη Λάρισα.
Οι εταιρίες που υποστήριξαν τη βραδιά ήταν η οικογένεια Τσιλιλή με απστάγματα και κρασιά από το Κτήμα Θεόπετρα, το Κτήμα Δ. Μίγας, το Purο του Θάνου Καραθάνου, ο Αγροτικός Οινοποιητικός συνεταιρισμός Τυρνάβου, το Κτήμα Ζαφειράκη, το Κτήμα Κατσαρού, τα αποστάγματα Καρδάση.
Το γαστρονομικό ταξίδι συνεχίστηκε με τον πλούσιο μπουφέ, επιμελημένο από τη Θεσσαλή μαγείρισσα Τασσούλα Κουφοπούλου του εστιατορίου «Απόμενο» στη Καρδίτσα, που ανέδειξε με τις προτάσεις της την τοπική κουζίνα.


Η παρουσίαση των θεσσαλικών γεύσεων στην εκδήλωση υπογράμμισε τη σημασία της γαστρονομίας ως βασικού πυλώνα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, ενισχύοντας τη θέση της Θεσσαλίας στον χάρτη των γαστρονομικών προορισμών της Ελλάδας.

Συνολικά η Θεσσαλία «επέστρεψε» με 16 βραβεία σε επιχειρήσεις, φορείς και πρωτοβουλίες και 2 τιμητικά σε προσωπικότητες της Περιφέρειας. Τιμητικά βραβεία πήραν ο γνωστός αγγειοπλάστης του Βόλου Βαγγέλης Ανετόπουλος και η Βασιλική Κοϊμτζίδου, από το Πετρίλο Αργιθέας δημιουργός -μεταξύ άλλων- της ΑΜΚΕ Agrafa Heritage.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

LIFESTYLE20 ώρες agoΚαίτη Φίνου για Γωγώ Μαστροκώστα: “Δεν έφυγε από καρκίνο, τον ξεπέρασε – Έζησε τόσα χρόνια μετά τη μάχη της” (Βίντεο)
Uncategorized24 ώρες agoΞεκίνησε η πορεία για τον Γεράσιμο τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού στην τραγωδία των Τεμπών (εικόνες)
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες agoΤουριστικό λεωφορείο που μετέφερε επιβάτες κρουαζιέρας συγκρούστηκε με μπετονιέρα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ8 ώρες agoΓεωργάτος για Άντζα: «Ευγνώμων που τον γνώρισα-Ξέραμε το θέμα του, δεν ήθελε να τον δούμε έτσι…»
LIFESTYLE9 ώρες agoΑλεξάνδρα Παναγιώταρου για την Ιωάννα Τούνη στις Κάννες: “Αφού μπορεί να πληρώσει, ας πάει, εμένα θα μου άρεσε να με έχουν προσκαλέσει” (Βίντεο)
LIFESTYLE23 ώρες agoΣοφία Μαριόλα για τον Στράτο Τζώρτζογλου: “Δεν θέλαμε να φτάσουμε στο διαζύγιο, αλλά κάποιοι κύκλοι ολοκληρώνονται” (Βίντεο)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ10 ώρες agoΤσάπαλος στο ΕΡΤnews: Ρυθμίσεις «ανάσα» για τα παλιά χρέη – 72 δόσεις και χαμηλότερο όριο ένταξης στον εξωδικαστικό
ΒΟΛΟΣ23 ώρες agoΑπό το Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, ο Αχ. Μπέος αθωώθηκε για το Πανθεσσαλικό











