ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με 5 άμεσα έργα η νέα, σύγχρονη εικόνα των Τρικάλων


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ειδική αναφορά στα 5 έργα που αλλάζουν τον Δήμο Τρικκαίων και δη τα Τρίκαλα, και τα οποία ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα, έκανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022. Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στα 5 αυτά έργα, που όχι μόνο ξεκινούν σύντομα (το πρώτο, αμέσως μετά τις γιορτές) αλλά και αποτελούν σημείο αναφοράς για όλη την πόλη. Εξάλλου ο Δήμαρχος Τρικκαίων, αναφερόμενος στους στόχους για την επόμενη χρονιά, είχε περιγράψει τον «σύγχρονο Δήμο» ως έναν από τους στόχους αυτούς. Και σύγχρονος είναι ο Δήμος που αλλάζει , τόσο στο πλαίσιο της βελτίωσης της κινητικότητας για τους πολίτες, όσο και στο πλαίσιο της διαμόρφωσης νέας εικόνας.
Τα έργα αυτά είναι:

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
- Ανάπλαση παραποτάμιας ζώνης του Ληθαίου με παράλληλη δημιουργία ποδηλατοδρόμου. Προϋπολογισμός 3.100.000 € (Ιανουάριος 2022)
- Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας και Πλατείας Εθν. Αντίστασης. Προϋπολογισμός 3.000.000 € (Φεβρουάριος 2022)
- Ανάπλαση οδού Καρδίτσης. Προϋπολογισμός 1.295.719 €
- Συμβασιοποιήθηκαν οι κόμβοι στην οδό Ελευθερίας και τα πεζοδρόμια σε κεντρικούς δρόμους. Προϋπολογισμός 1.238.508 €
- Εντάχθηκε στο «Αντώνης Τρίτσης» η μελέτη για το κτίριο της Νομαρχίας. Προϋπολογισμός 620.000 €
Τα τέσσερα πρώτα έργα μάλιστα, βελτιώνουν τις συνθήκες για πεζούς και ποδηλάτες, διαμορφώνουν νέα κυκλοφοριακά δεδομένα, φροντίζουν για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και εισάγουν τα Τρίκαλα σε μια εποχή εκσυγχρονισμού.
Αυτή η εποχή σηματοδοτήθηκε από τη λειτουργία της Νέας Λαϊκής Αγοράς, που ήδη άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα στο κέντρο της πόλης και δημιούργησε νέα δεδομένα για την αγορά στο σύνολό της.
Από το γραφείο Τύπου

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παραμένουν υψηλά τα νούμερα των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λάρισα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αυξημένα παραμένουν και σήμερα Πέμπτη τα κρούσματα κορωνοϊού στην ΠΕ Λάρισας, με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει στην περιοχή μας 692 νέα σε σχέση με χθες που εντοπίστηκαν 611. Στην γενικότερη εικόνα της χώρας εντοπίστηκαν 18.297 νέα κρούσματα, ενώ 28 είναι οι θάνατοι και 98 οι διασωληνωμένοι.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες
24 ώρες ήταν 18.297. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.792.674 (ημερήσια
μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 48.5% άνδρες.
Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.812 ενώ
από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 195.075 (4.9% του συνολικού
αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.400 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 98 (62.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 έτη. To 91.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 38 (38.78%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 60 (61.22%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.741 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 333 (ημερήσια μεταβολή +18.09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 296 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παρηγορητική αγγειοχειρουργική επέμβαση σε ογκολογικό ασθενή στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ασθενής 66 ετών με ιστορικό νεοπλασίας προσήλθε στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με έντονο πόνο και οίδημα στα δύο άνω άκρα, τον τράχηλο και την κεφαλή. Παρελήφθη άμεσα από την Α΄ Αγγειοχειρουργική Κλινική και του διενεργήθηκε αξονική φλεβογραφία, η οποία έδειξε πλήρη απόφραξη της δεξιάς ανώνυμης φλέβας, νηματοειδή ροή στην αριστερή ανώνυμη φλέβα – λόγω πιεστικών φαινομένων από νεοπλασματικό ιστό – καθώς και εκτεταμένο παράπλευρο δίκτυο στον ανώτερο θώρακα (σύνδρομο άνω κοίλης φλέβας). Εξαιτίας της προχωρημένης κλινικής εικόνας τέθηκε η ένδειξη για ενδοαυλική αποκατάσταση.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η ομάδα της Α´ Αγγειοχειρουργικής κλινικής υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή Αγγειοχειρουργού Νεκτάριου Γαλάνη και την πολύτιμη συνδρομή του Ακτινολόγου Βασίλειου Δημαρέλου και του Αναισθησιολόγου Δημήτριου Ζωσιμίδη, προχώρησε σε αγγειοπλαστική των πλέον στενωτικών σημείων των ανώνυμων φλεβών και της άνω κοίλης φλέβας υπό ακτινοσκοπική καθοδήγηση. Η προσπέλαση ήταν διπλή με παρακέντηση των μασχαλιαίων φλεβών αμφότερων των άνω άκρων και τοποθέτηση δίδυμων στεντ εύρους 12χλστ και μήκους 80χλστ στη δεξιά και αριστερή ανώνυμη φλέβα και την άνω κοίλη φλέβα, που αποκατέστησαν τη βατότητα των ανωτέρω αγγείων.
Παρά την εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία, ο ασθενής έλαβε εξιτήριο τις επόμενες ώρες, με ήδη σημαντική βελτίωση του οιδήματος σε κεφαλή- τράχηλο και τα άνω άκρα, προς περαιτέρω ογκολογική θεραπεία.
Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας αποδεικνύεται καθημερινά ότι το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας, οι πλέον καταρτισμένοι ιατροί και οι δυνατότητες που παρέχει ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, αποτελούν εγγύηση ότι και τα πιο απαιτητικά ιατρικά περιστατικά, μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, εδώ, στη Θεσσαλία, δίπλα σας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
COVER STORY4 ημέρες ago
Στην παραλία Κεχρια Σκιαθου ο Σακης Ρουβάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Βόλος-Πέθανε ο Δημήτρης Πανανός σε ηλικία 72 ετών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ο Αντωνης Ρεμος στην Σκιαθο απολαμβάνει τις διακοπές του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο Αντωνης Ρέμος απόλαυσε το μπάνιο του στην Μηλινα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Τραυματίστηκε 19χρονος στην Μπούφα τροχαίο ατύχημα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εκοιμήθη ο ιερέας Ευστάθιος Μήτρου στο Ξουρίχτι Πηλίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
΄΄Ψέματα λένε το κορίτσι δεν είχε ούτε γρατζουνιές ούτε τίποτα΄΄-Ξεσπούν οι παππούδες της 14χρονης στο Βόλο- Ο εισαγγελέας Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σκιάθος: Χειροθεσία και περιφορά της Παναγίας της Εικονίστριας