Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Με δέκα απορριμματοφόρα ενισχύεται ο στόλος του Δήμου Καρδίτσας

Published

on

Στην ενίσχυση του στόλου καθαριότητας με νέα απορριμματοφόρα και στις προσπάθειες που καταβάλλονται στον συγκεκριμένο τομέα αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Αντωνίου.

Μάλιστα ο Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους δημότες να συμβάλουν με τις καθημερινές τους συνήθειες ώστε να διατηρηθεί η πόλη καθαρή.

Ο κ. Τσιάκος
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε βρήκαμε ένα Δήμο και μια πόλη με μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα. Οι πολίτες ήταν απογοητευμένοι. Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να εκσυγχρονίσουμε το στόλο για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που αξίζουν οι Δημότες.
Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία που τσάκισε την παγκόσμια οικονομία και τον ΙΑΝΟ όπου εκεί η αρμόδια υπηρεσία και οι υπάλληλοι επιτέλεσαν ένα θαύμα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και στα όρια του εφικτού, σήκωσαν δεκάδες χιλιάδες τόνους λάσπης, σκουπιδιών και φερτών υλικών επαναφέροντας την κανονικότητα στην πόλη.
Το καλοκαίρι περιμένουμε τέσσερα απορριμματοφόρα καινούρια, φτιάξαμε τρία απορριμματοφόρα και το πλυντήριο και μέσω ενός προγράμματος leasing θα πάρουμε άλλα τρία. Συνολικά ο Δήμος θα ενισχυθεί με 10 απορριμματοφόρα.
Προμηθευτήκαμε ένα νέο σάρωθρο και ένα καινούριο πλυστικό που βοηθούν στο να έχει η πόλη μια ευπρεπή εικόνα.
Δίνουμε καθημερινά αγώνα διότι οι πολίτες της Καρδίτσας δικαιούνται το καλύτερο.
Ευχαριστώ τους υπαλλήλους και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και θέλω να απευθύνω έκκληση προς τους πολίτες: Το να διατηρούμε μια πόλη καθαρή είναι ζήτημα όλων μας. Ζήτημα φιλοσοφίας, κουλτούρας και πολιτισμού. Καλώ τους συμπολίτες να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια του Δήμου. Να κρατήσουν την πόλη καθαρή, γιατί η πόλη είναι το σπίτι μας.

Τοποθέτηση Σωτήρη Αντωνίου
Για να έχουμε μια ανθρώπινη πόλη, όμορφη και καθαρή οφείλουμε όλοι οι δημότες να είμαστε ευαισθητοποιημένοι, ενεργοί και να τηρούμε τα απαραίτητα, για να βελτιώνουμε συνεχώς την εικόνα της.
Ως Δήμος Καρδίτσας, είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και προσπαθούμε να συμβάλλουμε σ΄αυτή την κατεύθυνση. Από την αρχή της θητείας μας και σε όλη την περίοδο της πανδημίας, η υπηρεσία καθαριότητας με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε απόλυτα στο έργο της και συνεχίζει να το πράττει.
Οι κοινόχρηστοι χώροι, τα πάρκα και οι πλατείες, που λόγω της πανδημίας έγιναν πόλος έλξης όλων των δημοτών, ήταν και συνεχίζουν να είναι η προτεραιότητά μας, με την παρουσία εργαζομένων σχεδόν σε όλες τις γειτονιές και συνοικίες. Στο κέντρο της πόλης, η παρουσία εργαζομένων με καρότσι, πρωί – απόγευμα είναι ιδιαίτερα αισθητή.
Παρά τα συνεχή προβλήματα, που προκαλούνται λόγω του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων που διαθέτουμε, η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κανονικά. Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται το φαινόμενο ένα κάδος να ξεχειλίζει και γύρω απ΄αυτόν να εναποτίθενται σακούλες απορριμμάτων, ενώ ο διπλανός του κάδος είναι άδειος. Σε άλλες περιπτώσεις οι πράσινοι κάδοι είναι γεμάτοι με κλαδιά , γκαζόν ακόμα και μπάζα, τα οποία πληρώνουμε για απορρίμματα και μάλιστα ακριβά, εκτός του ότι προκαλούν φθορές στους κάδους και στα απορριμματοφόρα. Αντικαταστήσαμε μέχρι τώρα, με καινούργιους, περίπου χίλιους(1000) κάδους πράσινους και μπλε, ενώ έχουμε προγραμματίσει για τη συνέχεια, την υπογειοποίηση των κάδων σε δώδεκα πλατείες της πόλης μας.
Επίσης, τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, παρακαλούνται οι συμπολίτες να βγάζουν τα απορρίμματά τους στους κάδους όσο πιο κοντά γίνεται στην ώρα αποκομιδής. Από την προσεχή Κυριακή το βράδυ, το ανακατασκευασμένο πλυντήριο, που παραλάβαμε πριν λίγες μέρες, θ΄ αρχίσει το πλύσιμο των κάδων στο κέντρο της πόλης και θα συνεχίσει σε όλες τις συνοικίες και στα χωριά. Τα δύο απορριμματοφόρα που κι αυτά ανακατασκευάστηκαν, έχουν μπει ήδη σε πλήρη λειτουργία. Ευελπιστούμε πως μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η πάντα γραφειοκρατική διαδικασία, για την απόκτηση τεσσάρων νέων απορριμματοφόρων, τα οποία σαφώς και θα συμβάλλουν στην πιο καθαρή εικόνα της πόλης μας, καθώς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αυτό επιδιώκουμε ως υπηρεσία καθαριότητας.
Την προσπάθειά μας αυτή, θα ενισχύσει προσεχώς η απόκτηση τριών νέων απορριμματοφόρων με λίζινγκ και ως δημοτική αρχή θα είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για την πολύ σημαντική ανανέωση του στόλου που, εκτός όλων των άλλων, θα μειώσει σημαντικά τα έξοδα της υπηρεσίας για τα ανταλλακτικά και τη συντήρηση του «γερασμένου» μας στόλου.
Το σάρωθρο, που βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, αποτελεί νέα προσθήκη και σημαντικό εργαλείο για την καθαριότητα της πόλης. Για πρώτη φορά λειτουργεί με εβδομαδιαίο πρόγραμμα που ανακοινώνεται, για να το γνωρίζουν οι συμπολίτες μας και να βοηθούν με τη μετακίνηση των αυτοκινήτων τους από τους δρόμους.
Καθημερινά, συλλέγουμε ογκώδη αντικείμενα και μικροαντικείμενα που εναποτίθενται έξω από τους κάδους, σε πάρκα και πλατείες. Επειδή οι περισσότεροι τα «ξεφορτώνονται» από Παρασκευή απόγευμα έως την Κυριακή και η εικόνα που δημιουργείται είναι το λιγότερο αντιαισθητική, θα παρακαλούσαμε τους συμπολίτες μας, όταν θέλουν να τα πετάξουν, να μην τα παρατούν οπουδήποτε αλλά να τηλεφωνούν στο 2441076000 ή 2441350851, για να συνεννοηθούν με την υπηρεσία για τη μέρα και την ώρα που θα περάσει το αγροτικό ή το φορτηγό, για να παραλάβει τα αντικείμενα μπροστά από το σπίτι τους.

Εγκαταλελειμμένα αυτοκινήτα
Η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων συνεχίζεται κανονικά. Μέχρι τώρα τοποθετήσαμε περίπου εκατόν πέντε(105) αυτοκόλλητα με τη σήμανση ”ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ” και σηκώσαμε περίπου δέκα(10), συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και στην καλύτερη εικόνα της πόλης.
Οι δυο υδροφόρες που διαθέτουμε, καθώς και το νέο πλυστικό μηχάνημα, πλένουν πολύ συχνά, δρόμους και πλατείες της πόλης και των χωριών.

Ανακύκλωση
Η ανακύκλωση είναι ένα σοβαρό ζήτημα, με το οποίο ασχολούμαστε και προσπαθούμε νε διευρύνουμε.
Παρά το ότι, όπως διαπιστώνεται, έχει ατονήσει η διάθεση των πολιτών να κάνουν διαλογή στην πηγή και να ξεχωρίζουν τα οικιακά από τα ανακυκλώσιμα υλικά, παραμένουμε ως δήμος πάνω από τον μέσο όρο σε πανελλήνιο επίπεδο. Εφαρμόζουμε σχεδόν όλες τις μορφές ανακύκλωσης και σύντομα θα έχουμε περισσότερες γωνιές ανταποδοτικής ανακύκλωσης με τη διάθεση τεσσάρων ρευμάτων, για διαλογή στην πηγή σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και σε χωριά. Με τον τρόπο αυτό στοχεύουμε στη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων, στην αύξηση των υλικών που θα ανακυκλώνονται και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Κάδοι οικιακής κομποστοποίησης
Την επόμενη εβδομάδα θα προμηθευτούμε από το πρόγραμμα «ΥΜΕΠΕΡΑΑ» πεντακόσιους (500) κάδους οικιακής κομποστοποίησης, τους οποίους θα δώσουμε στους συμπολίτες μας κατόπιν αιτήσεώς τους και θα αυξήσουμε τον πληθυσμό που ήδη εφαρμόζει, από το 2009, το πρόγραμμα αυτό. Έτσι, θα μειώσουμε ακόμα περισσότερο τα απορρίμματα που θα καταλήγουν για θάψιμο στον ΧΥΤΑ , για τα οποία επιβαρυνόμαστε με σημαντικό ,οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.

Ιδιόκτητα οικόπεδα
Τέλος, να υπενθυμίσουμε την υποχρέωση των ιδιοκτητών οικοπέδων, εντός και εκτός σχεδίου πόλης, για την καθαριότητά τους. Έχουμε ξεκινήσει ήδη την αποστολή ειδοποιήσεων και θα παρακαλούσαμε για τη συντομότερη δυνατή καθαριότητα των οικοπέδων, για να μη βρεθούμε στη δύσκολη θέση της επιβολής προστίμων.
Να διευκρινίσουμε, πως αν κάποιος ιδιοκτήτης οικοπέδου λάβει την ειδοποίηση, ενώ το έχει καθαρίσει, να την αγνοήσει.

«Επιχείρηση» στις Καμινάδες
Αύριο, στη συνοικία Καμινάδων και ξεκινώντας από το ύψος του θερινού κινηματογράφου, θα στηθεί επιχείρηση καθαρισμού και ευπρεπισμού από τρεις υπηρεσίες. Καθαριότητα, Πράσινο και τεχνική υπηρεσία θα δράσουν στην προαναφερόμενη περιοχή.
Η καθαριότητα της Καρδίτσας είναι υπόθεση όλων μας. Ας προσπαθήσουμε να τη διατηρήσουμε καθαρή, όμορφη και ανθρώπινη!

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement <
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me