Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στα Φάρσαλα ο «1ος Μυρμιδόνων Άθλος»

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή στα Φάρσαλα ο «1ος Μυρμιδόνων Άθλος» με τη συμμετοχή 150 αθλητών. Ήταν ο πρώτος «ορεινού δρόμου – trail» αγώνας που έλαβε χώρα στην περιοχή, με τους συμμετέχοντες να διανύουν 21 χιλιόμετρα με την υψομετρική διαφορά να φθάνει στα 850 μέτρα, μεταξύ σημαντικών ιστορικών μνημείων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διοργανώθηκε από τον Δήμο Φαρσάλων, τον Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. σε συνεργασία με την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, το Running Team Φάρσαλα και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ήταν ένας δυναμικός ορεινός αγώνας ο οποίος προσέλκυσε τόσο εξοικειωμένους αθλητές ορεινών αποστάσεων, αλλά και απλούς πολίτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα και να απολαύσουν τις μυρωδιές της φύσης σε ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο, όπου οι εικόνες  παραπέμπουν στην ομηρική εποχή του Βασιλείου των Μυρμιδόνων και του ξακουστού Αχιλλέα με θέα την πόλη, τον θεσσαλικό κάμπο, τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο.

Η διαδρομή περιελάμβανε μεταξύ άλλων τον Πύργο Καραμίχου, τα απομεινάρια του αρχαίου τείχους της περιοχής «Κατράνα», τις παραδοσιακές δεξαμενές Βαρουσίου, την Ακρόπολη και τα τείχη της αρχαίας – βυζαντινής περιόδου, το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία, την Αγία Κυριακή και πολλά άλλα αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα μείζονος σημασίας για την περιοχή των Φαρσάλων.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Χρήστο Μπασαγιάννη και ολοκληρώθηκε μετά από 4 ώρες.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, στη γενική κατηγορία πρώτος τερμάτισε ο Αριστείδης Γκιζλής (VASKOS TRAINING TEAM) με χρόνο 1:42:06, στη δεύτερη θέση ο Αχιλλέας Χρίστανας (Σ.Δ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ) 1:46:05 και στην τρίτη θέση ο Φιλάρετος Κυριακάκης (VMAX TRAINING – ΣΜΝΛ) 1:51:50.

Στην κατηγορία των γυναικών στην πρώτη θέση τερμάτισε η Κρυσταλία Κουτσιμάνη (ΣΜΝΛ) με χρόνο 2:15:41, στη δεύτερη θέση η Γεωργία Σιώζου (ΣΔΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – SKY WOMAN TEAM) 2:20:41 και τρίτη η Αθηνά Γουλάρα (POURLIA TRAIL ΑΟΣΚΟ) 2:23:19.

Τους πρώτους αθλητές της γενικής κατάταξης βράβευσε η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή.

Τις πρώτες αθλήτριες της γενικής κατάταξης βράβευσε η πρόεδρος της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Ντόρα Πρεκατέ.

Στην ηλικιακή κατηγορία ανδρών 18-35 τη βράβευση του πρώτου Δ. Βλιώρα, έκανε η αντιδήμαρχος κ. Ευαγγελία Χαμορούσου.

Στην ηλικιακή κατηγορία ανδρών 36-50 τη βράβευση του πρώτου Απ. Νικολάου, έκανε το μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Ντίνος Βαρακλιώτης.

Στην ηλικιακή κατηγορία ανδρών 51+ τη βράβευση του πρώτου Γ. Λάμπα, έκανε το μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Σάκης Γεροβασίλης.

Στην ηλικιακή κατηγορία γυναικών 18-40 τη βράβευση της πρώτης Ελ. Ζιφιγκαρίδου, έκανε το μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Φωτεινή Πιτσιάβα.

Στην ηλικιακή κατηγορία 41+ τη βράβευση της πρώτης Σ. Κρίκου, έκανε εκ μέρους της «Running team Farsala» ο κ. Άγγελος Καψιωχας.

Τη βράβευση του γηραιότερου αθλητή Στέργιου Λάππα, γεννηθέντα το 1949, έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων νομού Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας.

Τη βράβευση των γηραιότερων αθλητριών, Πανωραίας Ευθυμίου και Αναστασίας Σερίφη, γεννηθεισών το 1966, έκανε εκ μέρους της «Running team Farsala» ο κ. Βασίλης Ζαχαρής.

Τη βράβευση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων και του διευθυντή του κ. Γιώργο Νεχωρίτη, έκανε ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Νίκος Γκατζόγιας.

Τη βράβευση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων νομού Λάρισας και του προέδρου του κ. Απόστολου Γούλα, έκανε η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή.

Παραβρέθηκαν και τιμήθηκαν και δύο καταξιωμένοι σπαρταθλητές οι κ.κ. Κόντης και Σπυρόπουλος από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπης του αγώνα κ. Χρήστο Μπασαγιάννη.

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η οργάνωση του αγώνα, στην οποία συνέβαλαν εκτός από τους υπαλλήλους του δήμου και πλήθος εθελοντών, οι οποίοι σε όλα τα σημεία βοηθούσαν τους αθλητές.

Εκ μέρους του δήμου Φαρσάλων εκφράζονται θερμές ευχαριστίες για την άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση, διεξαγωγή και ολοκλήρωση του αγώνα στους εξής:

Στο Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και στον πρόεδρό του κ. Γούλα και στην «Running team Farsala» που υπήρξαν συνδιοργανωτές.

Στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, στην Ελληνική Αστυνομία και στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φαρσάλων, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, στην Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών, στον ΟΠΑΚΠΑ, στη ΔΗΚΕΦΑ και σε όλες τις αντιδημαρχίες, στο διοικητικό προσωπικό και τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δήμου.

Στην εθελοντική προσφορά των Συλλόγων Τριτέκνων, Ηπειρωτών Φαρσάλων, Γυνακών Βαμβακούς και Μικρασιατών, στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Φαρσάλων, στους Ενεργούς Πολίτες Φαρσάλων και στην «Biker team farsala».

Στους γιατρούς του αγώνα Στέφανο Λαζαρίδη και Άλκηστη Μαξιμιάδου, στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων Γιώργο Νεχωρίτη και στον φυσικοθεραπευτή Βασίλειο Καραδήμα και στην ομάδα του.

Επίσης στην ομάδα ΑΘΛΗΤΩΝ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΑΚΗ (σκούπα) που ανέλαβε την ευθύνη ολοκλήρωσης του αγώνα και στους Αλέξανδρο Ζαχαρή, Μιχάλη Γκαραγκάνη και Απόστολο Μπρακατσούλα.

Στους μαθητές και τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου και 3ουΔημοτικών Σχολείων Φαρσάλων καθώς και των δημοτικών σχολείων Βαμβακούς και Ευϋδρίου – Λόφου.

Στην Οργανωτική Επιτροπή του «1ου Μυρμιδόνων Αγώνα» που αποτελείται από τον πρόεδρο και δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Μπασαγιάννη και τα μέλη Νίκο Γκατζόγια – Πρόεδρο ΟΠΑΚΠΑ, Πρεκατέ Δώρα – Πρόεδρο Κοινότητας Φαρσάλων, Βαρακλιώτη Ντίνο – Μέλος Δ.Σ. Κοινότητας Φαρσάλων, Φωτεινή Πιτσιάβα – Μέλος Δ.Σ. Κοινότητας Φαρσάλων, Γεροβασίλη Σάκη – Μέλος Δ.Σ. Κοινότητας Φαρσάλων, Γούλα Απόστολο – Πρόεδρο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Αγγελόπουλο Νικόλαο – Running team Φάρσαλα, Αρμανίδη Χρήστο – Running team Φάρσαλα, Ζαχαρή Βασίλειο – Running team Φάρσαλα, Καψιώχα Άγγελο – Running team Φάρσαλα και Άννα Φλωρά – Ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Φαρσάλων.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες σε όλους τους μεμονωμένους εθελοντές, σε έναν – έναν ξεχωριστά, για την πολύτιμη συνδρομή τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού για τον 2ο Μυρμιδόνων Άθλο το 2023!

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα:

Σημείωση: Εντός των επόμενων ημερών θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Φαρσάλων (farsala.gr) το σύνολο των φωτογραφιών όλων αθλητών καθώς και πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Χρήσιμες και σωτήριες οδηγίες διάσωσης από το ΕΚΑΒ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Συκουρίου

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Την Παρασκευή 27 Μαϊου στο Γυμνάσιο Συκουρίου παραβρέθηκε το ΕΚΑΒ Εκπαίδευσης Τρικάλων ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου. Οι διασώστες Μπάτζιου Ιφιγένεια, Οικονόμου Γιώργος και Λάζος Δημήτρης παρουσίασαν στους μαθητές, ΚΑΡΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΎ ΑΥΤΌΜΑΤΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ -ΠΝΙΓΜΟΝΗ ΑΠΌ ΞΈΝΟ ΣΏΜΑ-ΠΛΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ρεαλιστική παρουσίαση διαφόρων σεναρίων διασώσεις.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων χαρακτήρισαν πολύ χρήσιμες και σωτήριες τις οδηγίες διάσωσης, ευχαριστώντας παράλληλα θερμά την ομάδα διάσωσης του ΕΚΑΒ Μπατζιου Ιφιγένεια, Οικονόμου Γιώργος και Λάζο Δημήτρη που με προθυμία και παραστατικότητα έδωσαν οδηγίες μπροστά στα μάτια τους ζωντανές αναπαραστάσεις διάσωσης και εδωσαν ραντεβού για μια μελλοντική συνάντηση.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί επίσης, τον διευθυντή του Γυμνασίου Ζαχο Μιχαήλ για την άριστη συνεργασία στην φετινή σχολική χρονιά και εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή εξεταστική περίοδο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δωρεά απινιδωτή τελευταίου τύπου στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Απινιδωτή τελευταίου τύπου διαθέτει από την Τετάρτη 25 Μαϊου το Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας. Ο απινιδωτής παραδόθηκε στη Διευθύντρια Κατερίνα Ζιαζιά προκειμένου να συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση περιστατικών καρδιοαναπνευστικής ανακοπής.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο φορητός απινιδωτής είναι δωρεά της εταιρείας ναυτιλιακών επικοινωνιών Navarino Α.Ε. , μιας εταιρίας που αν και εδρεύει μακριά από την Λάρισα, αφουγκράστηκε τις ανάγκες μας  και στέκεται δίπλα στο γηροκομείο προσφέροντας και ενισχύοντας το έργο του. Η ευαισθησία για την ζωή των γερόντων και η στήριξή τουςμας συγκινείγια ακόμα μια φορά,αποδεικνύοντας έμπρακτα την ανθρωπιστική δράσητηςεταιρείας. Μας θυμίζειότι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο εξυψώνει και ότι η ανθρωπιά εξακολουθεί να υπάρχει.

Κάθε χρόνο χιλιάδες συνάνθρωποί μας καταρρέουν και πεθαίνουν από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Ο θάνατος όμως μετά από κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να αποφευχθεί και πολλές ζωές θα μπορούσαν να σωθούν, εφαρμόζονταςαποτελεσματική Καρδιοπνευμονική Ανάνηψη και Απινίδωση.

Ο χώρος του Γηροκομείου είναι επικίνδυνος, λόγωτης προχωρημένης ηλικίας των φιλοξενούμενων αλλά και των υποκείμενων νοσημάτων τους. Έτσι με αυτή την σημαντική απόκτηση του απινιδωτή θωρακίζουμε με ένα ακόμη μέσο την υγειονομική φροντίδα των φιλοξενούμενών μας,δημιουργώντας ταυτόχροναένα ισχυρό αίσθημα ασφάλειας.

Το σύνολο του προσωπικούεκπαιδεύτηκε σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, από ειδικούς σε προπλάσματα,τόσο στη χρήση και εφαρμογή του εξοπλισμού, όσο και στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση – ΚΑΡ.Π.Α. και σε πρακτικές πρώτων βοηθειών.

Επισημαίνουμε ότι ο απινιδωτής πέρα από την κάλυψη του ιδρύματος είναι διαθέσιμος στις ανάγκες των περιοίκων συμπολιτών μας και της ευρύτερης περιοχής, εάν χρειαστεί για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ19 ώρες ago

Βόλος: Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης – Πως θα ονομάζεται και ποιες θα είναι οι παροχές του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago

Οι Σεξουαλικές πόζες στο Tik tok από την 17χρονη από Αλμυρό που είχε καταγγείλει ασέλγεια από τον πατέρα της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

πάρτι
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

αυτοκίνητο
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Πέθανε 50χρονος

Δημοφιλή