Το απόγευμα της Πέμπτης (11/06) η Τουρκία ανακοίνωσε την προεπιλογή των παικτών ενόψει των δύο τελευταίων αναμετρήσεων για τον πρώτο γύρο των προκριματικών του Μουντομπάσκετ 2027.
Ανάμεσα στις κλήσεις του Εργκίν Αταμάν συμπεριλήφθηκε ο Τσέντι Όσμαν του Παναθηναϊκού, αλλά και ο άλλοτε σέντερ των «πράσινων», Ομέρ Γιούρτσεβεν.
Παράλληλα, στην 18άδα των παικτών βρίσκονται τα ονόματα των ΝΒΑερς της χώρας, Άλπερεν Σενγκούν και Άντεμ Μπόνα.
Να σημειωθεί πως η Τουρκία βρίσκεται στην κορυφή του τρίτου ομίλου με ρεκόρ 4-0, έχοντας να δώσει ακόμη δύο ματς στα «παράθυρα» του Ιουλίου. Συγκεκριμένα, στις 2 του μήνα θα φιλοξενηθεί από τη Βοσνία, ενώ, τέσσερις ημέρες αργότερα θα υποδεχθεί την Ελβετία.
?? A Erkek Milli Tak?m?m?z?n, FIBA 2027 Basketbol Dunya Kupas? Elemeleri C Grubu’nda Bosna Hersek ve Isvicre ile oynayacag? maclar icin belirlenen 18 kisilik aday kadrosu belli oldu! pic.twitter.com/d8wA5gk4fB
— Basket Merkezi™ (@BasketMerkez) June 11, 2026






















