Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Με σταθερά βήματα προς την επίτευξη των στόχων της προχωράει η Διοίκηση του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Προσηλωμένη στους στόχους της ,μετά την επανεκκίνηση του Οργανισμού, με σταθερά βήματα χωρίς φανφάρες και κωδωνοκρουσίες προχωράει η Διοίκηση του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ για τον εκσυγχρονισμό , τη βελτίωση  των συνθηκών παραγωγής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του αγροτικού πληθυσμού.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, στις 20/2/2022, που φέτος λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης πραγματοποιήθηκε ως επί το πλείστον με ηλεκτρονικά μέσα , ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βασίλειος Γιαννάκος ανέλυσε στους Αντιπροσώπους τον απολογισμό της προηγούμενης χρήσης, τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού  καθώς και τον προϋπολογισμό του έτους 2022.

Ειδικότερα αναφέρθηκε ,

  • στη χρηματοδότηση του Οργανισμού από το ΥΠΑΑΤ, η οποία έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά του Οργανισμού, μετά από εκπόνηση τεχνικών μελετών , για την αποκατάσταση των ζημιών του ΙΑΝΟΥ.
  • στη συνετή και νομότυπη διαχείριση της χρηματοδότησης του ΥΠΑΑΤ, η οποία θα ελεγχθεί από ορκωτό λογιστή .
  • στη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα των μηχανημάτων έργου που απέκτησε τα τελευταία χρόνια ο Οργανισμός και στο έργο που παράγουν το οποίο επιτυγχάνεται με πολύ χαμηλότερο κόστος.
  • στην επίλυση του προβλήματος των οφειλών της ΔΕΗ, το οποίο ταλαιπώρησε τους παραγωγούς και τη διοίκηση η οποία κληρονόμησε χρέος που αυξανόταν με τόκους υπερημερίας και παρότι κάθε χρόνο καταβάλλονταν τα τρέχοντα ποσά το χρέος ανέβαινε. Το 2021 το πρόβλημα λύθηκε οριστικά μετά από βιώσιμη ρύθμιση και εξασφαλίστηκε η ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων.
  • στη σταθεροποίηση του κόστους άρδευσης της αρδευτικής περιόδου 2021 σύμφωνα με τις προϋπολογισθείσες τιμές , καλύπτοντας την ρήτρα αναπροσαρμογής από κεφάλαια του Οργανισμού , χωρίς άλλη επιβάρυνση στους παραγωγούς.
  • στην προσπάθεια της Διοίκησης που με τη συνεργασία των Αντιπροσώπων άλλαξε την εικόνα του Οργανισμού.
  • στην εμπιστοσύνη που δημιουργήθηκε μεταξύ της Διοίκησης , των Αντιπροσώπων και των μελών, η οποία βοηθάει στην τελειοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού.
  • στους στόχους της χρήσης του 2022 οι οποίοι αφορούν :

α) στην ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ζημιών του ΙΑΝΟΥ

β) στον εκσυγχρονισμό των γεωτρήσεων και δικτύων άρδευσης ο οποίος θα πραγματοποιηθεί με εκπόνηση μελετών και προώθηση τους για ένταξη σε προγράμματα χρηματοδότησης, προκειμένου να επιτευχθεί μηδενική απώλεια νερού – υψηλή αποδοτικότητα – χαμηλό κόστος συντήρησης- χαμηλή κατανάλωση ενέργειας – χαμηλό κόστος άρδευσης για τους παραγωγούς.

γ) στην μέγιστη υλοποίηση των αιτημάτων των μελών του Οργανισμού για παρεμβάσεις βελτίωσης του αποστραγγιστικού  και αγροτικού οδικού δικτύου

δ) στη παροχή άρδευσης με το δυνατό χαμηλότερο κόστος

ε) στην ολοσχερή εξόφληση του υπολοίπου της ΔΕΗ, το οποίο αφορά

εκκρεμότητες παρελθόντων ετών.

      Τόνισε ότι η επίτευξη των παραπάνω στόχων προϋποθέτει την ανταπόκριση των μελών ως προς την τακτοποίηση των εισφορών , την τήρηση των κανονισμών λειτουργίας του Οργανισμού και ειδικότερα του κανονισμού άρδευσης και τη συνεργασία μεταξύ παραγωγών-οργάνων διοίκησης και λοιπών φορέων.

Κλείνοντας, ο κ. Πρόεδρος επισήμανε ότι η νέα διοίκηση του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός και δίπλα στους παραγωγούς μέλη του Οργανισμού που προσπαθούν και αγωνίζονται καθημερινά για την παραγωγή τους απέναντι στις δυσκολίες της κλιματικής αλλαγής και ενεργειακής κρίσης.

Με την ευκαιρία ο Πρόεδρος και η Διοίκηση  του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ευχαριστείτον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστο Τριαντόπουλο,τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιο, τον πρώηνΑντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Λαδόπουλο καιόσους συνέδραμαν από την θέση τους στο ΥΠΑΑΤ , για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών του ΙΑΝΟΥ . 

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ακόμη ένας δωρεάν χώρος στάθμευσης στα Τρίκαλα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Δήμος Τρικκαίων αναβάθμισε έναν δωρεάν χώρο στάθμευσης στο κέντρο των Τρικάλων. Στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Φλέμινγκ, ο χώρος αναμορφώθηκε πλήρως από τη αρμόδια δημοτική εταιρεία «Αστική Ανάπτυξη»: οριοθετήθηκαν οι 24 θέσεις στάθμευσης με κολωνάκια και αλυσίδα, φωταγωγήθηκε για λόγους ασφαλείας, δημιουργήθηκε διαφορετική είσοδος, τοποθετήθηκαν πινακίδες ενημέρωσης και κατεύθυνσης των οχημάτων.
Ο χώρος στάθμευσης
– είναι δωρεάν
– λειτουργεί όλο το 24ωρο
– έχει είσοδο από την οδό Θεμιστοκλέους και έξοδο από την οδό Φλέμινγκ

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η «Αστική Ανάπτυξη» καταβάλλει αντίτιμο, προκειμένου να διασφαλίσει τον συγκεκριμένο χώρο δωρεάν για τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου, ισχύουν τα εξής:

– Μέγιστος χρόνος παραμονής οχημάτων 7 ημέρες

– Δεν επιτρέπεται η εγκατάλειψη οχημάτων (με ή χωρίς πινακίδες) ή παρελκομένων. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, τα εγκαταλειμμένα οχήματα ή παρελκόμενα θα απομακρύνονται

– Μέγιστο ύψος εξυπηρετούμενων οχημάτων 3 μέτρα

– Δεν επιτρέπεται η χρήση του χώρου σε βαρέα οχήματα.

Με αυτόν τον χώρο, συνολικά παρέχονται  219 δωρεάν θέσεις στάθμευσης:
– 82 θέσεις στο πρ. στρατόπεδο Παπαστάθη
– 80 θέσεις στην περιοχή ΔΕΗ
– 33 θέσεις στο Φρούριο
– 24 θέσεις στην οδό Θεμιστοκλέους.

Ο πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας «Αστική Ανάπτυξη» Γ. Ζιώγας επεσήμανε ότι με το «συγκεκριμένο πάρκινγκ προσφέρουμε ακόμη μία επιλογή και μάλιστα ανακαινισμένη, στους τρικαλινούς οδηγούς και στους επισκέπτες. Εργαζόμαστε για να παρέχουμε συνεχώς καλύτερες υπηρεσίες στα θέματα της στάθμευσης».

Από το γραφείο Τύπου

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τα κρούσματα σε Τρίκαλα και την υπόλοιπη χώρα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Επιστροφή μετά από μια μέρα σε διψήφια νούμερα κρουσμάτων για την Περιφερειακή Ενότητα Τρίκαλων. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για τις τελευταίες 24 ώρες 29 νέες μολύνσεις στα Τρίκαλα.
Βέβαια κάτι τέτοια θεωρείται μάλλον φυσιολογικό, αφού Δευτέρα – Τρίτη γίνονται πάντα αυξημένα τεστ.
Έτσι και στην υπόλοιπη Θεσσαλία είχαμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα. Στην Λάρισα ανακοινώθηκαν 117 κρούσματα. Ενώ και στην Μαγνησία ο αριθμός ήταν υψηλός, με 72 μολύνσεις.
Πιο χαμηλά απ’ όλους κινήθηκε η Καρδίτσα με 23 κρούσματα.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 11 θανάτους από κορωνοϊό, ενώ 149 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Παράλληλα εντοπίστηκαν 6.194 κρούσματα (5.588 νέα και 606 επαναλοιμώξεις) έπειτα από 147.951 τεστ, ενώ έγιναν 67 εισαγωγές.
Αναλυτικά:
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 5.588. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.427.857 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.
Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 606 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 132.854(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 11, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.725 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 149 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 92.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 71 (47.65%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 78 (52.35%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.671 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 67 (ημερήσια μεταβολή -20.24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 91 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Αττική συνεχίζει να διατηρεί τα πρωτεία στον αριθμό των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός με 3.382 ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 411. Επίσης 147 κρούσματα καταγράφονται στη Ρόδο. Αναλυτικά ο πίνακας με τις περιφέρειες.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
VIDEO8 λεπτά ago

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στο Συμβαίνει Τώρα με την Βάσω Σαμακοβλή 24/05/2022

ΕΛΛΑΔΑ10 λεπτά ago

Χρήστος Συριώτης: «Η πρώτη μου σκέψη ήταν να δώσω τέλος στη ζωή μου»

OIKONOMIA17 λεπτά ago

Τράπεζα της Αγγλίας: Η πράσινη μετάβαση θα κοστίσει δισεκατομμύρια σε τράπεζες και ασφαλιστικές

ΚΟΣΜΟΣ18 λεπτά ago

ΠΟΥ: Για δεύτερη πενταετή θητεία στο τιμόνι του Οργανισμού ο Τέντρος Γκεμπρεγέσους

VIDEO27 λεπτά ago

Τι λένε οι δάσκαλοι για τις καταγγελίες γονέα για τραυματισμό του παιδιού της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ28 λεπτά ago

Παναγιωτόπουλος: Δεν αποδυναμώνεται η Ελλάδα από την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία

ΕΛΛΑΔΑ29 λεπτά ago

Αλεξανδρούπολη: Οχιά έκοβε βόλτες στο κέντρο της πόλης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ35 λεπτά ago

Ακόμη ένας δωρεάν χώρος στάθμευσης στα Τρίκαλα

ΚΟΣΜΟΣ37 λεπτά ago

Ισπανία: Η κυβέρνηση λέει στους δημόσιους υπαλλήλους να περιορίσουν την χρήση κλιματιστικών στους χώρους εργασίας

VIDEO46 λεπτά ago

Λάρισα: Ξεκίνησε το φεστιβάλ κόμικς

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

Δημοφιλή