Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μελέτη αναβάθμισης του δρόμου Καρδίτσας – Τρικάλων δημοπρατεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη για τη βελτίωσης  της οδικής ασφάλειας στο δρόμο Καρδίτσας – Τρικάλων, σε συνολικό μήκος 8 περίπου χιλιομέτρων με πρόβλεψη για 4 κυκλικούς κόμβους. Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 341.643 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πρόκειται για επικαιροποίηση – συμπλήρωση υφιστάμενης  μελέτης στον εν λόγω οδικό άξονα,    συνολικού μήκους 25 χιλιόμετρων,  με σκοπό τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του, ώστε να ανταποκρίνεται στη λειτουργική κατάταξη της οδού, τους φόρτους και τις ταχύτητες κυκλοφορίας και να εξυπηρετεί με ασφάλεια τις κυκλοφοριακές ανάγκες.

Η μελέτη εντάσσεται στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της αναβάθμισης της οδού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ήδη με το έργο των παρακάμψεων Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τμήματος συνολικού μήκους 5,2 χλμ.

«Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες δημοπρατούμε μια νέα οδική μελέτη στο τμήμα από τα Καρδίτσα  μέχρι τα Τρίκαλα, όπου παρατηρείται μεγάλος φόρτος κυκλοφορίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η Περιφέρεια με το ασφαλέστερο οδικό δίκτυο και πρώτη Περιφέρεια στη χώρα σε μελέτες για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη και  παραδίδονται  περίπου 30 μελέτες» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Η μελέτη

Το αντικείμενο της μελέτης  περιλαμβάνει:

 -Τμήμα μήκους 2,8 χλμ: από Αρτεσιανό έως Ριζοβούνι και

 -Τμήμα μήκους 5,0 χλμ: από Ριζοβούνι έως τον κόμβο εξόδου Αγναντερού προς Τρίκαλα

 -Κυκλικούς κόμβους: Ριζοβουνίου (εξόδου), Καλογριανών, Παλαιοχωρίου και Αγναντερού (εισόδου).

Ειδικότερα, θα εκπονηθούν οι παρακάτω μελέτες:

  1. Μελέτη κτηματολογίου (επικαιροποίηση)
  2. Μελέτη κύριας αρτηρίας (επικαιροποίηση) και μελέτη παράπλευρων οδών
  3. Μελέτη κυκλικών κόμβων
  4. Μελέτες σήμανσης ασφάλισης
  5. Υδραυλική μελέτη αποχέτευσης – αποστράγγισης όλων των οδικών έργων
  6. Μελέτη αποχέτευσης καταστρώματος γέφυρας
  7. Μελέτες ηλεκτροφωτισμού
  8. Μελέτες τεχνικών
  9. Τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων του έργου

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στην τελική ευθεία πέντε οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λίμνη Πλαστήρα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην τελική ευθεία η μελέτη για την εγκατάσταση σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) στο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η μελέτη έχει προϋπολογισμού 29.760 € και χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο», ενώ είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου, το οποίο θα δημοπρατηθεί μετά την έγκριση της μελέτης.

Στο δημαρχείο έγινε συνάντηση των μελετητών με το δήμαρχο και τον γραμματέα του Δήμου, όπου παρουσιάστηκε η αρχική πρόταση, ενώ ζητήθηκε η άποψη του Δήμου για την ανάπτυξη των επιμέρους σημείων. Ο δήμαρχος κ. Νάνος ανέφερε ότι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα είναι τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο και η δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί μία ακόμη χρήσιμη υποδομή.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος προβλέπονται συνολικά 14 θέσεις ΣΦΗΟ περιμετρικά της λίμνης και η ανάπτυξη θα γίνει σε δύο στάδια. Αρχικά θα εγκατασταθούν πέντε (5) σταθμοί για ιδιωτικά επιβατικά αυτοκίνητα, δύο θέσεις για αυτοκίνητα που θα εξυπηρετούν ΑμεΑ και πέντε θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων. Στο δεύτερο στάδιο και ανάλογα με την ζήτηση, προβλέπονται άλλες 8 θέσεις φόρτισης, με πρόβλεψη για λεωφορείο, αυτοκίνητο μεταφοράς, κ.α.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επικοινωνία, Συνεργασία και Δημιουργική αλληλεπίδραση

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η σύγχρονη εκπαιδευτική δραστηριότητα συναρτάται και με το να εξασκήσουν οι μαθητές/τριες τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες σε συνδυασμό με τις δεξιότητες συνεργασίας. Υπό την οπτική αυτή, το 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας  συμμετείχε τη φετινή σχολική χρονιά 2021-2022 στις ακόλουθες συνεργατικές δράσεις  που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια δικτύων σχολείων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στο Εθνικό  Θεματικό Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» που συντονίζεται από το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, με βάση το οποίο οι μαθητές/τριες –μέσω εκπαιδευτικών δράσεων- υιοθέτησαν κριτική στάση απέναντι στην περιβαλλοντική πραγματικότητα. Η καταγραφή της ζωντανής, πραγματικότητας της πόλης μέσα από ένα εκπαιδευτικό μονοπάτι οδήγησε τους μαθητές/τριες σε προβληματισμό, διερεύνηση και εντοπισμό σημαντικών περιβαλλοντικών ζητημάτων που αφορούν την τοπική κοινωνία και στο να κατανοήσουν τη δομή και τις λειτουργίες της πόλης τους. Η διαδικασία αυτή συνέβαλε και στην καλλιέργεια της οπτικής του ενεργά και κριτικά σκεπτόμενου σύγχρονου πολίτη, που στέκεται αρωγός  στη βελτίωση της ζωής στην πόλη του.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Minds & hearts”, που υλοποιήθηκε στη συνεργατική πλατφόρμα eTwinning, στο οποίο οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες του σχολείου δοκίμασαν  μέσα από μια σειρά κοινών δραστηριοτήτων, τις οποίες υλοποίησαν με συνομηλίκους τους από την Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία να προσεγγίσουν και να αντιληφθούν τη σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης για μια, όσο το δυνατόν, επιτυχή πορεία στην προσωπική και στην επαγγελματική τους ζωή. Το έργο αποτελεί μια διεπιστημονική προσπάθεια ενσωμάτωσης της συναισθηματικής νοημοσύνης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και επιχείρησε την ενδυνάμωση της συναισθηματικής νοημοσύνης. Επιδίωξε, δηλαδή, να εφοδιάσει τους εφήβους, μέσω του προβληματισμού και της (αυτο)απόκτησης γνώσης, με τα απαραίτητα εργαλεία και πόρους για να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, να κατανοήσουν τα συναισθήματα των άλλων και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δεξιότητές τους για την οικοδόμηση μιας ποιοτικής  ζωής.


Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “A lie can travel…”, το οποίο επίσης υλοποιήθηκε στη συνεργατική πλατφόρμα δικτύωσης σχολείων eTwinning. Οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες του 3ου ΓΕΛ προσέγγισαν, μέσα από μια σειρά κοινών δραστηριοτήτων με συνομηλίκους τους από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πολωνία, το Βέλγιο, την Τουρκία το θέμα του ψηφιακού γραμματισμού. Επιδιώχθηκε να αποκτήσουν ουσιαστική εικόνα των κινδύνων που συνδέονται με τη χρήση και διαχείριση των ψηφιακών πόρων, να κατανοήσουν πόσο εύκολα δημιουργείται μια ψευδής είδηση, πόσο αρνητικές και επικίνδυνες μπορεί να είναι οι συνέπειές της και να υιοθετήσουν υγιή στάση αντιμετωπίζοντας  κριτικά τα μηνύματα των μέσων ενημέρωσης αλλά και σεβόμενοι τη δεοντολογία της διαδικτυακής ανάρτησης.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των εφήβων», του οποίου ο φετινός τίτλος είναι  «Ψηφιακός Κόσμος: κωδικός Δημοκρ@τία #ενημερώνομαι #κρίνω #παρεμβαίνω» και συναρτάται με την προσδοκία να αναδειχθεί η ενεργός πολιτειότητα. Οι Ομάδες Συμμετοχικής Δράσης του σχολείου αποτελούμενες από μαθητές/τριες της Β΄ τάξης εργάστηκαν πάνω στην κεντρική θεματική του προγράμματος «Ψηφιακός Κόσμος: κωδικός Δημοκρ@τία #ενημερώνομαι #κρίνω #παρεμβαίνω». Προσέγγισαν και διερεύνησαν πτυχές του ψηφιακού κόσμου – Ψηφιακός κόσμος και ΜΜΕ, Ψηφιακός κόσμος και Εκπαίδευση, Ψηφιακός κόσμος και ιδιωτικότητα – συνεργάστηκαν με μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καρδίτσας προκειμένου να συζητήσουν από κοινού σκέψεις και προτάσεις για έναν ασφαλή και δημοκρατικό Ψηφιακό Κόσμο.

Η ανάληψη, ο συντονισμός, η καθοδήγηση και η επιτυχής διεκπεραίωση των εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων  έγινε από τις/τους εκπαιδευτικούς του 3ου ΓΕΛ: Κ. Ευαγγελίδου, Π. Μπαϊράμη, Π. Σκουρτανιώτη, Σπ. Μόσχου και Δ. Φυτσιλή .

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
VIDEO5 λεπτά ago

Λάρισα: Σε αύξηση στα δίδακτρα προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 λεπτά ago

Χαρδαλιάς: Παράνομη και αναθεωρητική η συμπεριφορά της Τουρκίας

ΕΛΛΑΔΑ7 λεπτά ago

Νίκη Κεραμέως: Παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας ΟΛΜΕ-ΔΟΕ – Καλύπτει τους εκπαιδευτικούς η ΑΔΕΔΥ

ΚΟΣΜΟΣ15 λεπτά ago

Μακρόν: Τον Ιούνιο η εξέταση του αιτήματος της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ18 λεπτά ago

Στην τελική ευθεία πέντε οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λίμνη Πλαστήρα

VIDEO25 λεπτά ago

Λάρισα: 65χρονος πέθανε από ηλεκτροπληξία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ26 λεπτά ago

Τζο Μπάιντεν: Εξήγησε πώς έγινε… Μπαϊντενόπουλος και γιατί κάνει τον σταυρό του σαν τους Έλληνες

ΕΛΛΑΔΑ27 λεπτά ago

1940: Έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος επιζών ήρωας του Αλβανικού έπους

ΚΟΣΜΟΣ35 λεπτά ago

Ρωσία: «Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ λύνει τα χέρια της Ρωσίας»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ37 λεπτά ago

Επικοινωνία, Συνεργασία και Δημιουργική αλληλεπίδραση

Δημοφιλή