Πάνω από 140 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μολυνθεί

Μελέτη που δημοσιοποιήθηκε από τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τον κυριότερο φορέα δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, υποδεικνύει πως τα περισσότερα παιδιά στη χώρα έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πάνω από 140 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που περιέχει η έκθεση αυτή, η οποία βασίζεται σε εξετάσεις αίματος που αποκάλυψαν την παρουσία αντισωμάτων. Συγκριτικά, επισήμως έχουν καταγραφεί κάπου 79,15 εκατ. εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι εκτιμήσεις αυτές υποδεικνύουν πως περίπου το 43% των πολιτών των ΗΠΑ έχουν μολυνθεί από τον ιό. Ωστόσο, ο δείκτης των μολύνσεων είναι πολύ υψηλότερος στα μικρά παιδιά και στα παιδιά στην εφηβεία: ανέρχεται στο 58% στις ηλικιακές κατηγορίες 0-11 ετών και 12-17 ετών, κατά τη μελέτη.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα η οποία καταγράφει μακράν τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κοροναϊού παγκοσμίως: έχουν υποκύψει εξαιτίας της COVID-19 σχεδόν 957.000 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Έκθεση του σπουδαίου φωτογράφου Harold Feinstein στο Παρίσι