ΚΟΣΜΟΣ
Μελόνι για Μητσοτάκη: «Εγώ και ο Κυριάκος…»
Στην σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.
Η Μελόνι σε ένα μίνι απολογισμό της χρονιάς που αφήσαμε πίσω μας αλλά και με αναφορές στις προκλήσεις του 2025, απάντησε σε ερωτήσεις -που κληρώθηκαν για να υποβάλουν- σαράντα μέσα ενημέρωσης.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ, η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στη σχέση της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πιο αναλυτικά, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε:
«Οι σχέσεις ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα είναι εξαιρετικές, όπως είναι φυσικό, ανάμεσα σε δυο χώρες που μοιράζονται την γεωστρατηγική ταυτότητα και ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ατλαντική Συμμαχία. Εγώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθόμαστε δίπλα, στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε διάφορα “φορμάτ”» είπε.
Κοινή προσέγγιση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Όπως υπογράμμισα στην συνέντευξη τύπου με την οποία ολοκληρώθηκε η Σύνοδος, πριν από μερικά χρόνια, οι λεγόμενες “φειδωλές χώρες” και εκείνες που κάποιοι αντιμετώπιζαν ως “όχι ακριβώς σοβαρές”, θα μπορούσαν να συναντηθούν για να μιλήσουν για τα μεγάλα θέματα της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Σημαίνει ότι τώρα αλλάζουν πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι η δουλειά που η Ελλάδα και η Ιταλία έκαναν, τα τελευταία χρόνια, συνέβαλε σε αυτή την αλλαγή» ανέφερε.
Για την σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Ναι, εγώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλούμε για πολλά θέματα στα οποία έχουμε κοινή προσέγγιση. Για εκείνο της ασφάλειας, της άμυνας και της μετανάστευσης, η οποία μας αφορά όσο λίγες άλλες χώρες, στην Ευρώπη. Αλλά μιλάμε και για θέματα όπως τα έργα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος, σε μια φάση κατά την οποία αντιμετωπίζουμε ακραία κλιματικά φαινόμενα».
Για το μέλλον…
Η Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε και στις επόμενες συναντήσεις που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Σύντομα, δεν θα έχουμε μια απλή συνάντηση, αλλά θα οργανωθεί διακυβερνητική διάσκεψη. Η τελευταία πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, νομίζω το 2017. Η επόμενη θα γίνει στη Ρώμη, αν θυμάμαι καλά στις 9 Φεβρουαρίου (σσ: ιταλικές διπλωματικές πηγές έχουν αναφερθεί στην ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου και όχι της 9ης) και ο στόχος μας είναι να επισημοποιήσουμε, με νέες υπογραφές, την ευρύτητα της συνεργασίας μας. Με κοινή δήλωση, στην οποία θα ακολουθείται το νήμα όλης της συνεργασίας μας και με κάποιες διμερείς συμφωνίες, για θέματα ιδιαίτερης σημασίας. Σε αυτά θα περιλαμβάνονται, πιθανότατα, οι τομείς της ασφάλειας και της Πολιτικής Προστασίας» κατέληξε η Μελόνι.
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Χανιά: Σήμερα η κηδεία του 22χρονου – Πώς έμαθαν οι γονείς του για το τροχαίο – Νοσηλεύεται η μητέρα του
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Χανιά: Οργή για τον μεθυσμένο οδηγό της Πόρσε στο τροχαίο και σύλληψη των αστυνομικών που τον έλεγξαν
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
«Ψάχναμε τον Παναγιώτη… το παιδί ήταν στο νεκροτομείο» λέει ο πατέρας του 22χρονου στο in
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago
Νέο έκτακτο δελτίο: Ραγδαία αλλαγή του καιρού με χιόνια και καταιγίδες – Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Αγριεύει η κακοκαιρία: Καταιγίδες και χιόνια έως τα βόρεια πεδινά – Η πρόγνωση για την Αττική
-
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago
Χαλκιδική: Μοναδικό σόου από δελφίνια – Περικύκλωσαν βάρκα και έκαναν βουτιές
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες ago
Νέο έκτακτο δελτίο: Ραγδαία αλλαγή του καιρού με χιόνια και καταιγίδες – Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα