ΚΟΣΜΟΣ
Μέλος της Ακαδημία της Γαλλίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Εταίρος εκ του εξωτερικού της Γαλλικής Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών είναι επισήμως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά την εκλογή του πέρυσι στην κενή έδρα την οποία κατείχε προηγουμένως ο αείμνηστος Πάπας Ρώμης Βενέδικτος ΙΣΤ´, κατά κόσμον Τζόζεφ Ράζινγκερ.
Το απόγευμα της Δευτέρας, 30 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή εισδοχής του κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ακαδημία της Γαλλίας υπό τους θόλους του «Ινστιτούτου της Γαλλίας», ενώ την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη συνάντησή του από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό, Σεμπαστιάν Λεκορνί.
Η Ακαδημία Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών είναι μία από τις πέντε ακαδημίες του Ινστιτούτου της Γαλλίας. Ιδρύθηκε το 1795 και συγκεντρώνει στους κόλπους της τις πιο διακεκριμένες προσωπικότητες στη Γαλλία: διανοούμενους, οικονομολόγους, δημοσιογράφους, ανώτερους δημοσίους λειτουργούς κ.ο.κ. Η συμμετοχή σε αυτό το ίδρυμα είναι μια σπάνια τιμή, που επιφυλάσσεται σε όσους έχουν αφήσει το στίγμα τους στην εποχή τους μέσω της επιρροής και του οράματός τους.
Κάτοχος της συγκεκριμένης έδρας πριν από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤʹ ήταν ο Αντρέι Ζαχάροφ.
Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου, Οικουμενικό Πατριαρχείο
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

ΒΟΛΟΣ2 ώρες agoΣοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου για τον θάνατο του 51χρονου Γιάννη Κοντοβά
VIDEO23 ώρες ago«Τροχαίο με τραυματία διανομέα στον Βόλο – ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο»
VIDEO17 ώρες agoΝεκρός 58χρονος αγρότης – Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
ΒΟΛΟΣ19 ώρες agoΘλίψη στον Βόλο για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Πατσή
ΜΑΓΝΗΣΙΑ20 ώρες agoΠρογράμματα ΔΥΠΑ – Άμεσα 15.000 προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ
VIDEO15 ώρες agoΜηνύσεις και αγωγές για το μπλακ άουτ στο κέντρο του Βόλου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ9 ώρες agoΤο fair play του Αταμάν: Χειροκρότησε τον Μοντέρο λίγο πριν το φινάλε, ενώ πήγαινε προς τον πάγκο
VIDEO19 ώρες agoΜπέος: «Μέχρι το τέλος του 2026 έτοιμο το νέο πάρκο της ΜΕΤΚΑ – Ξεκίνησε η αποξήλωση των σιλό»











