Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Μέσω ΕΣΠΑ θα προτείνει το ΥΠΠΟΑ να υλοποιηθεί η μελέτη αξιοποίησης της Σπηλιάς Καραϊσκάκη»

Published

on

Spread the love

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

          Η αξιοποίηση της Σπηλιάς Καραϊσκάκη που βρίσκεται στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας κυριάρχησε στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη.

          Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με καταγωγή από το Μαυρομμάτι Καρδίτσας τόνισε στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού πως η αξιοποίηση της Σπηλιάς στην οποία γεννήθηκε ο ήρωας και οπλαρχηγός της επανάστασης του 1821 αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αναδειχθεί ως ιστορικό μνημείο και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.

          Η κα. Μενδώνη παρακολούθησε με δέουσα προσοχή τα όσα της παρουσίασε ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής και αναγνώρισε τη σπουδαιότητα ανάδειξης της Σπηλιάς στην οποία γεννήθηκε ο Καραϊσκάκης ως ιστορικό μνημείο. Επίσης, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε τον κ. Κωτσόπως έχει παραληφθεί από το Υπουργείο η μελέτη που αφορά την ανάπλαση της Σπηλιάς που στάλθηκε από το Δήμο Μουζακίου και το Υπουργείοθα καταθέσει πρόταση έτσι ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η ανάδειξη της Σπηλιάς και να αντληθούν από εκεί τα απαραίτητα κονδύλια.

          Μετά το πέρας της συνάντησης ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός δήλωσε:

          «Ο γνωστός και ως «ο γιος της καλογριάς», Γεώργιος Καραϊσκάκης αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες επαναστάτες του 1821 καθώς η συμβολή του οδήγησε στην ελευθερία των Ελλήνων και στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους. Αποτέλεσε το  δικό μας εθνικό ήρωα, ο οποίος γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι και σημάδεψε με τη ζωή και τη δράση του όλη την περιοχή μας, συμβάλλοντας σημαντικά απελευθέρωση των Ελλήνων από τον Οθωμανικό ζυγό. Συναντήθηκα σήμερα με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη και έθεσα το ζήτημα της αξιοποίησης της Σπηλιάς στην οποία γεννήθηκε ο Καραϊσκάκης έτσι ώστε να αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή και να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών»

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

VIDEO6 ημέρες ago

Στην εισαγγελία κάτοικοι της Δράκειας υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία η περιοχή του Πηλίου

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Διπλό market pass για τους κατοίκους της Μαγνησίας

VIDEO4 ημέρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Η τσίπα δεν αγοράζεται κύριε Αγοραστέ –

ΒΟΛΟΣ4 ημέρες ago

Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Λιβύη: Ποια ήταν η νοσηλεύτρια που σκοτώθηκε στο φονικό τροχαίο – Η τραγική ιστορία της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες ago

«Αδειάζει» τον Αγοραστό για την κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών η Μητρόπολη Λάρισας

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή