ΕΛΛΑΔΑ
Μετά την κακοκαιρία…εξπρές το θερμόμετρο θα δείξει 39 βαθμούς

Μπουρίνια και καταιγίδες σημειώθηκαν, το Σάββατο (21/6) σε αρκετές περιοχές δημιουργώντας προβλήματα. Στα Ίσθμια, η βροχή μετέτρεψε τους δρόμους σε χειμάρρους και το νερό παρέσερνε χώματα, κλαδιά και μικροαντικείμενα. Ανάλογη η εικόνα και στα Μέγαρα.
Σύμφωνα με το meteo, τα φαινόμενα ήταν ισχυρά σε Αττική και Πελοπόννησο. Οι ισχυρές καταιγίδες αποτυπώθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Μετεωρολογικό Δορυφόρο Meteosat-10, που μετά από επεξεργασία με εξειδικευμένους αλγορίθμους που πραγματοποίησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr, υπολογίστηκε ότι τα ύψη των καταιγιδοφόρων νεφών ξεπέρασαν τα 10 km.
H πρόγνωση Καλλιάνου
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού, με τη θερμοκρασία να αναμένεται να αγγίξει τους 38 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε ηπειρωτικές περιοχές.
Ο καιρος την Κυριακή (22/6)
Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται ο καιρός την Κυριακή και μόνο τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα δυτικά και βόρεια ορεινά – ημιορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 32, στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 28 με 30 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ο καιρός της Δευτέρας
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται ο καιρός τη Δευτέρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα στα δυτικά νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Η πρόγνωση της Τρίτης
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια που από τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και στα βορειοδυτικά ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.
Η πρόγνωση καιρού την Τετάρτη
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

-
VIDEO12 ώρες ago
H Ωρα του Λαού με τον Νίκο Κωνσταντινίδη 01/07/2025 Μέρος Α
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago
Αμάξια τυλιγμένα στις φλόγες μέσα σε πιλοτή πολυκατοικίας (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Απειλητικά τηλεφωνήματα δέχεται ο αγρότης που κατήγγειλε τις επιδοτήσεις
-
VIDEO12 ώρες ago
H Ωρα του Λαού με τον Νίκο Κωνσταντινίδη 01/07/2025 Μέρος Γ
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες ago
“Πάνε κι έρχονται” τα εναέρια μέσα για τη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς
-
VIDEO12 ώρες ago
H Ωρα του Λαού με τον Νίκο Κωνσταντινίδη 01/07/2025 Μέρος Β
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες ago
Φωτιά τώρα στην Ελευσίνας: Επιχειρούν και εναέρια μέσα
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Πήγε να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα με… πιστόλι, σιγαστήρα και ζυγαριά ακριβείας