Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Meteo: Διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τη χώρα

Published

on

EVB BROXH ATHHNA 28052015 637443

Δύο διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας από αύριο, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

  • Οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
  • Η επικράτηση νότιων και δυτικών ανέμων που κατά διαστήματα στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και θα προκαλούν σχετικά υψηλό κυματισμό.

Σε ότι αφορά την πρώτη ημέρα της επερχόμενης κακοκαιρίας, την Παρασκευή, η πρώτη ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες έως το βράδυ θα επεκταθούν στη Μακεδονία και στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου καθώς και στα νότια της Κρήτης. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής καθώς και οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Με μαύρες και λευκές κουκίδες σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης με χαλάζι μικρού μεγέθους ενώ με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης με χαλάζι μεγαλύτερου μεγέθους.

Advertisement

Oι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης αύριο το απόγευμα

Oι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης τις αυριανές βραδινές ώρες

Στο Ιόνιο το μεσημέρι και απόγευμα θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 7 μποφόρ που από τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν δυτικοί έως 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους έως 6 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κατά τόπους.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η κατηγοριοποίηση αναφέρεται στη χώρα ως σύνολο και ότι τα φαινόμενα στα δυτικά και νοτιοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και συνιστάται προσοχή.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού, που εκδόθηκε από την ΕΜΥ το μεσημέρι της Πέμπτης (9/11), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Παρασκευής (10/11) μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου (11/11) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά.

Advertisement

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

 Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (10/11)

α. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί η υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησος, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας.

Advertisement

Το Σάββατο (11/11)

α. Από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν την Θράκη.

γ. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11/11) μέχρι αργά το απόγευμα.

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο