ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πτώχευση της Thοmas Cook


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και σε συνεργασία με τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης αποφασίστηκαν μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί σημαντικά από την πτώχευση του ομίλου της Thomas Cook καθώς και των εργαζομένων σε αυτές.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για τους εργαζομένους:
Μείωση του αριθμού των αναγκαίων ενσήμων για καταβολή επιδόματος ανεργίας από 100 σε 80. Ακόμη, θα υπάρξει επέκταση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας κατά ένα μήνα. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για εργαζόμενους που απολύονται πρόωρα από επιχειρήσεις συνεργαζόμενες με την Thomas Cook.
Ο ΟΑΕΔ θα εκπονήσει και θα ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα στήριξης θέσεων εργασίας ώστε οι πληγείσες επιχειρήσεις να μην απολύσουν εργαζομένους.
Για την ενίσχυση της ρευστότητας:
Αναστέλλεται για 6 μήνες η προθεσμία καταβολής του ΦΠΑ σε αναλογία ίση με το ποσοστό του τζίρου που είχε κάθε επιχείρηση με την πτωχευμένη εταιρία. Η αναστολή ισχύει για επιχειρήσεις που ποσοστό άνω του 25% του τζίρου τους προερχόταν από πελάτες της Thomas Cook. Η διαδικασία τεκμηρίωσης του δικαιώματος αναστολής θα διεκπεραιωθεί στη ΔΟΥ της έδρας των πληγεισών επιχειρήσεων.
Επίσης, η Ελληνική Τράπεζα Ανάπτυξης, (πρώην ΕΤΕΑΝ) επεξεργάζεται σχέδιο υποστήριξης των εταιρειών που επλήγησαν από τη διακοπή εργασιών της Thomas Cook.
Πιο συγκεκριμένα:
– Για επιχειρήσεις που έχουν δανειοδοτηθεί μέσω του ταμείου ΤΕΠΙΧ, αναζητούνται ήδη και με τις συνεργαζόμενες τράπεζες τρόποι αναθεώρησης των όρων των χορηγήσεων.
– Μελετάται η παροχή άτοκων δανείων και με την απαραίτητη περίοδο χάριτος, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι ταμειακές ροές των εταιρειών που τεκμηριώνεται ότι άμεσα επιβαρύνθηκαν από την πτώχευση της Thomas Cook.
Για την διευκόλυνση των επενδύσεων:
Αποφασίστηκε η προτεραιοποίηση των ελέγχων των επενδύσεων που έχουν υποβάλλει αυτές οι επιχειρήσεις στον αναπτυξιακό νόμο, ώστε να επιταχυνθούν οι σχετικές εκταμιεύσεις.
Για τη φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων:
Εξετάζεται απλοποίηση της διαδικασίας έκπτωσης επισφαλών απαιτήσεων για τα τιμολόγια από ThomasCook, σε συνδυασμό με παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος μείωσης της προκαταβολής φόρου εισοδήματος του φορολογικού έτους 2019. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη θα οριστικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπουργείου Τουρισμού
Πηγη:https://www.ert.gr/frontpage/metra-stirixis-epicheiriseon-poy-epligisan-apo-tin-ptocheysi-tis-thomas-cook/

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στην Ιταλία βρέθηκε το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, στα πλαίσια το προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Let´s go increase skills of 21st Century”, επισκέφτηκε την πόλη Vasto στην Ιταλία από 3/4 έως 9/4.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Συμμετείχαν επίσης, αποστολές από την Πορτογαλία, την Τουρκία, και την Τσεχία. Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν 2 εκπαιδευτικοί και 8 μαθητές.
Κατά την παραμονή στην πόλη του Vasto οι ομάδες συμμετείχαν σε προγραμματισμένες δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου όπως προγραμματισμός μικρών ρομπότ. Πήραν μέρος σε ξενάγηση στην πόλη του Vasto. Ενημερωθήκαν για θέματα της πόλης στο χώρο του Δημαρχείου από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο τουρισμού. Όλες οι αποστολές επισκέφτηκαν την πόλη L’Aquila. Επιπλέον, οι μαθητές και οι καθηγητές έκαναν ποδηλασία και κανό στον ποταμό Tirino. Αξίζει να αναφερθεί ότι πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των μαθητών όλων των αποστολών για την ειρήνη. Οι μαθητές ήταν ντυμένοι στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας.
Το ταξίδι στο Vasto και στη Ιταλία ήταν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές και τους καθηγητές. Η φιλοξενία των Ιταλών εταίρων μας ήταν πραγματικά εγκάρδια.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Επιστημονική Ημερίδα για τη Λίμνη Κάρλα από το Γυμνάσιο Λ.Τ. Αρμενίου


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική – ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Γυμνάσιο –ΛΤ Αρμενίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, Europe Derict Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ στο χώρο του Γυμνασίου Αρμενίου με θέμα «Η ανασύσταση της Κάρλας και τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες». Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του σχετικού περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι: Κ. Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Ί. Κάκγαλου καθηγήτρια ΔΠΘ, Δ. Μιχαλάκης δασολόγος, Δ. Οικονομίδης καθηγητής φυσιογνώστης Μ.Ε., Α. Οικονομίδης ιατρός, Γ. Τουφεξής Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας. Γ. Τρακάλα υποψήφια διδάκτωρ Ιονίου Πανεπιστημίου, Α. Τσιρούκης Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και Ο. Τσιούρβα Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας ΟΑΕΔ.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Β. Ζιάκα και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αρμενίου με ΛΤ Δ. Σακελλαρίου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δ. Νασίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ Σ. Νταφόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τ. Δόκου, οι Αντιδήμαρχοι Ι. Πινάκα, Κ. Φιλιππούλης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου και Β. Χλιάπη –Γκουνιαρούδη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Α. Βαρδακούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Κιλελέρ και Λαρισαίων Ε. Ζωιοπούλου, Σ. Καλέτσιος, Ι. Μπακαλόπουλος και Ρ. Καραλαριώτου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, οι πρόεδροι των ΤΚ και μέλη των ΤΣ Αρμενίου, Νίκης και Κιλελέρ Δ. Καραμήτρος, Γ. Τσικόπουλος και Θ. Ζιόμπουρας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και μαθητές των σχολείων. Πριν την εκδήλωση πρόγραμμα παρουσίασε σύνολο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο καράβι SPORADES STAR
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago
Στοίχημα: Βήμα πρόκρισης η Χάντερσφιλντ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Έκθεση με κρητικά προϊόντα στο Βόλο 12 με 17 Μαίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ20 ώρες ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος