Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Μία γυναίκα από τη Βρετανία, 115 ετών, είναι πλέον ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο – Πού αποδίδει τη μακροζωία της

Published

on

Ethel Caterham.png

Μια 115χρονη Βρετανίδα ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά τον θάνατο της Βραζιλιάνας καλόγριας που κατείχε τον τίτλο, Ίνα Καναμπάρο Λούκας, η οποία απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 116 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Η Έθελ Κάτερχαμ, γεννημένη το 1909, είναι η πρώτη Βρετανίδα που κατέχει έναν τέτοιο τίτλο από το 1987, όταν ανήκε στην Άννα Γουίλιαμς, τότε 114 ετών.

Η Κάτερχαμ, η τελευταία επιζήσασα της βασιλείας του Εδουάρδου Ζ΄, έλαβε τον τίτλο μετά τον θάνατο της Βραζιλιάνας μοναχής Ίνα Καναμπάρο Λούκας.

Η Κάτερχαμ, η οποία ζει στο Λάιτγουοτερ του Σάρεϊ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, αποδίδει τη μακροζωία του στη στάση της απέναντι στη ζωή.

«Τα πήρα όλα με ψυχραιμία, τα πάνω και τα κάτω», είπε η γυναίκα στο BBC Radio Surrey το 2020, σημειώνοντας ότι το μότο της ζωής της είναι «ποτέ μην μαλώνεις με κανέναν». «Ακούω και κάνω ό,τι μου αρέσει», έλεγε η Έθελ Κάτερχαμ.

Advertisement

Ο τίτλος της απονεμήθηκε από την LongeviQuest και την Gerontology Research Group, ερευνητικούς οργανισμούς που επαληθεύουν τις ηλικίες για τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Η Έθελ Κάτερχαμ γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1909 στο Σίπτον Μπέλινγκερ του Χαμσάιρ και μεγάλωσε στο Τίντγουορθ του Γουίλτσιρ, ως η δεύτερη νεότερη από οκτώ παιδιά.

Στην ηλικία των 18 ετών εργάστηκε ως οικιακή βοηθός σε μια στρατιωτική οικογένεια στην Βρετανική Ινδία και τρία χρόνια αργότερα επέστρεψε στην Αγγλία, όπου γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της το 1931, τον Αντισυνταγματάρχη Νόρμαν Κάτερχαμ.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1933 στο Κάστρο του Σόλσμπερι, όπου ο Νόρμαν είχε τραγουδήσει στη χορωδία. Υπηρέτησε ως ανώτερος αξιωματικός στο Βασιλικό Σώμα Μισθοδοσίας Στρατού, τη μονάδα του βρετανικού στρατού που ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση των οικονομικών υποθέσεων, και βρίσκονταν στο Γιβραλτάρ και το Χονγκ Κονγκ, όπου η Έθελ Κάτερχαμ ίδρυσε ένα φυτώριο.

Το ζευγάρι, το οποίο γέννησε δύο κόρες, επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Νόρχαμ Κάτερχαμ απεβίωσε το 1976. Η Έθελ Κάθερχαμ ζει στο Σάρεϊ εδώ και 50 χρόνια και έχει τρεις εγγονές και πέντε δισέγγονα.

Advertisement

«Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και κατέληξα σε αυτό το υπέροχο σπίτι, όπου όλοι με ερωτεύονται, δίνοντάς μου όλα όσα θέλω», είπε.

Μικαέλα Λαμπρινίδου – hotnews.ro

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο