Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Μιανμάρ: Μια εξάχρονη μεταξύ συλληφθέντων για τη δολοφονία απόστρατου ταξίαρχου

Published

on

Μιανμάρ.jpg

Μια εξάχρονη συνελήφθη από τη χούντα στη Μιανμάρ μαζί με άλλους 16 εγκληματίες που χαρακτηρίστηκαν από τις στρατιωτικές αρχές υπεύθυνοι για τη δολοφονία ενός απόστρατου αξιωματικού του στρατού και διπλωμάτη, έγραψε σήμερα εφημερίδα που υποστηρίζεται από τη χούντα. Η συλληφθείσα φαίνεται να είναι η κόρη του φερόμενου ως δολοφόνου.

Ο 68χρονος Τσο Χτουν Αουνγκ, ένας απόστρατος ταξίαρχος ο οποίος ήταν και πρεσβευτής, τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα στην οικονομική πρωτεύουσα της Μιανμάρ, την Γιανγκόν, στις 22 Μαΐου, σε μια από τις πλέον πολύκροτες δολοφονίες στη χώρα.

Η Μιανμάρ είναι βυθισμένη στο χάος από τότε που ο στρατός κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα τον Φεβρουάριο του 2021 ανατρέποντας την εκλεγμένη κυβέρνηση της οποίας ηγείτο η βραβευμένη με Νόμπελ Αούνγκ Σαν Σου Κι και προκαλώντας εκτεταμένες διαμαρτυρίες.

Η βίαιη καταστολή των αντιφρονούντων από τη χούντα προκάλεσε εξέγερση σε εθνικό επίπεδο, ενώ μια σειρά από νέες ένοπλες οργανώσεις έχουν καταλάβει με τη βία εδάφη από τον καλά εξοπλισμένο στρατό και έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις με την μορφή αντάρτικου ακόμη και σε αστικές περιοχές όπως η Γιανγκόν.

Η Golden Valley Warriors, μια αντιστασιακή οργάνωση κατά της χούντας, δήλωσε ότι δολοφόνησε τον απόστρατο ταξίαρχο εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποστήριξής του προς τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων των επιθέσεων σε πολίτες, σύμφωνα με αντίστοιχη ανακοίνωση.

Advertisement

Η χούντα ισχυρίζεται ότι η οργάνωση υποστηρίζεται από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας-μια σκιώδη κυβέρνηση που αποτελείται από πρώην μέλη της ανατραπείσας κυβέρνησης της Αούνγκ Σαν Σου Κι και μάχεται κατά του στρατού-και ότι προσέλαβε έναν πληρωμένο δολοφόνο έναντι 95,52 δολαρίων για να διαπράξει τη δολοφονία, προσθέτει το δημοσίευμα. Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Νάι Φόουν Λατ διέψευσε τη κατηγορία.

Μετά το πραξικόπημα η χούντα της Μιανμάρ, η οποία διατείνεται ότι δεν στοχοθετεί πολίτες και ότι οι επιχειρήσεις της είναι απάντηση στις επιθέσεις “τρομοκρατών” με στόχο τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στη χώρα, συνέλαβε περισσότερους από 29.000 ανθρώπους, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 6.000 γυναικών και 600 παιδιών, σύμφωνα με την Ένωση Βοηθείας Πολιτικών Κρατουμένων, ενώ παράλληλα τα θύματα που ταυτοποίησε η Ένωση στη διάρκεια αυτής της περιόδου ανέρχονται σε περισσότερα από 6.700, περιλαμβανομένων 1.646 γυναικών και 825 παιδιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
FESTIVAL25 200x350
300X250 GIF
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο