Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Απαντάμε στις προκλήσεις, συνεχίζουμε τη δουλειά μας»

Published

on

Τακτική σκληρής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τον ιδιότυπο «ανένδοτο» με αποχή από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες έως τις κάλπες υιοθετεί η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ταυτόχρονα με την αμετακίνητη, διπλή στρατηγική, αφενός των συγκρίσεων αφετέρου της παραγωγής-προβολής κυβερνητικού έργου. Ο Πρωθυπουργός σε μόνο ένα 24ωρο, στην ομιλία του σε πολίτες του Μαραθώνα προχθές και στο άνοιγμα του υπουργικού συμβουλίου χθες, επέλεξε «πυρ» κατά ριπάς στον Τσίπρα, επιμένοντας στην αποστροφή «έχουμε κοινοβουλευτική και όχι πεζοδρομιακή δημοκρατία» και… θυμίζοντας την εποχή του 2012 και τις εικόνες «πλατείας». Το βλέμμα του Πρωθυπουργού είναι σαφώς στραμμένο στο κεντρώο ακροατήριο όταν διευρύνει ουσιαστικά τη χρονική περίοδο για τις συγκρίσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας πλέον και για τη διακυβέρνηση Τσίπρα το 2015 και για τον ΣΥΡΙΖΑ του 2012.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η γραμμή του Μητσοτάκη προς τα στελέχη του, όπως τη χάραξε στη συνεδρίαση του Υπουργικού, είναι «να απαντάμε στις ακραίες συμπεριφορές» και παράλληλα «να εστιάζουμε στον δικό μας θετικό προγραμματικό και πολιτικό λόγο». Εξάλλου στο μυαλό του Πρωθυπουργού υπάρχουν καθ’ οδόν προς τι κάλπες εκκρεμότητες και ορόσημα που κουμπώνουν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Σε αυτά δεν θέλει την παραμικρή καθυστέρηση, καθώς είτε λειτουργούν ενισχυτικά στο προεκλογικό αφήγημά του (κυρίως τα οικονομικά μέτρα στήριξης) είτε αφορούν την εκλογική προετοιμασία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έχει μπροστά του πια μόνο δύο ταξίδια στο εξωτερικό τον Φεβρουάριο (Βρυξέλλες, Μόναχο) αφού το βάρος θα πέσει στις προεκλογικές διαδρομές ανά την επικράτεια και μετά τα μέσα του μήνα αναμένεται να ανακοινώνονται σταδιακά τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος. Σε ό,τι αφορά το νομοθετικό – μεταρρυθμιστικό έργο στα σκαριά της ψήφισης είναι πρωτίστως τρία σχέδια, τα οποία αποτελούν και ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης: η επιτάχυνση στη διοικητική Δικαιοσύνη, οι αλλαγές στις δηλώσεις «πόθεν έσχες», η δημιουργία ανεξάρτητης αρχής υδάτων. «Να μην επιτρέψουμε στη χώρα να συμπαρασυρθεί στον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε πολλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε, πολλές θετικές ειδήσεις. Ενα είναι σαφές: δεν έχουμε περιθώρια ούτε για πισωγυρίσματα, ούτε για νέες περιπέτειες» είπε ο Μητσοτάκης προτού ανοίξουν στο τραπέζι του Μαξίμου προς έγκριση νομοθετικές πρωτοβουλίες με κοινωνικό περιεχόμενο: πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού (Κεραμέως), χορήγηση αποζημίωσης προς τον σκοπό αποκατάστασης κτιρίων από καταστροφικά φαινόμενα (Καραμανλής), εθνικό σχέδιο για την αστεγία (Χατζηδάκης) κ.ά. «Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, εξακολουθούμε να συζητάμε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο» ήταν η εντολή Μητσοτάκη στους υπουργούς του.

Επιστροφή στο 2012

Ηδη ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτη την απόφαση του Τσίπρα να απέχει η αξιωματική αντιπολίτευση από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, με εξαίρεση τη ρύθμιση για μπλόκο στις εγκληματικές οργανώσεις στις εκλογές (που κατατέθηκε χθες το βράδυ), ενώ κατά μέτωπο ήταν η επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου (για «τραμπισμό α λα γρκέκα», «ποταπά μέσα» κ.ά.), κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Μητσοτάκης θέλει να χρεώνει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιστροφή στο 2012, «στον λαϊκισμό των συνθημάτων και των αχαλίνωτων ψεμάτων», όπως είπε, κρατώντας για την κυβέρνησή του τον ρόλο του ορθολογισμού και των επιχειρημάτων. Χαρακτηριστική η αποστροφή του σε «ολέθριες εμπειρίες» που «η χώρα σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ξαναζήσει».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 λεπτά ago

Βόλος: Βαθύ καλοκαίρι αύριο Δευτέρα, φθινόπωρο την Τρίτη – Η πρόγνωση του άστατου καιρού της εβδομάδας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ8 λεπτά ago

Αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας για Φόντεν – www.ertsports.gr

ΚΟΣΜΟΣ12 λεπτά ago

Οργή στο Ισραήλ μετά την αποπομπή του υπουργού Άμυνας – Παραιτείται ο γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη

LIFESTYLE17 λεπτά ago

To ελληνικό νησί που βρίσκεται μέσα στους 10 πιο εμβληματικούς προορισμούς για ταινίες, σύμφωνα με τη Mirror

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26 λεπτά ago

Η Πορτογαλία έκανε… πάρτι στο Λουξεμβούργο | Η Ιταλία έβγαλε αντίδραση!

ΚΟΣΜΟΣ30 λεπτά ago

Μαθητική παρέλαση στο Λουμπουμπάσι του Κογκό για την 25 Μαρτίου

LIFESTYLE35 λεπτά ago

Ψυχολόγος του Harvard αποκάλυψε τις 5 τοξικές φράσεις που δείχνουν ότι η σχέση σας είναι σε πρόβλημα

ΣΤΟΙΧΗΜΑ42 λεπτά ago

Best Picks Δευτέρας με Ελλάδα, Euro και μακροχρόνια Super League

MEDIA44 λεπτά ago

Αθλητικές μεταδόσεις (Δευτέρα 27/3) – Δείτε το πρόγραμμα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ47 λεπτά ago

Αγέραστος Ρονάλντο σκόραρε δις από ημίχρονο! (video)

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Οδηγός αυτοκινήτου πέρασε με κόκκινο και σκότωσε πατέρα τριών παιδιών στο Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Μάκης Καψάλης: Στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής – Υπέστη έμφραγμα

OIKONOMIA6 ημέρες ago

Τρόφιμα με αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα με την «βούλα» της ΕΕ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Πέθανε ο 69χρονος επιχειρηματίας Στάθης Μόκας από Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί «διαβολόπαιδο»

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Ελισάβετ Μουτάφη: Το περιστατικό που έζησε σε εκκλησία στην Αχαρνών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ2 ημέρες ago

Αραχωβα -Το Λαογραφικο Μουσειο Ανακοινωνει Την Εναρξη Των Εργασιων Ψηφιοποιησης Του Ιστορικου Αρχειου

ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago

Νεκρός σε τροχαίο πατέρας 4 παιδιών – Έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, διαλύθηκε το κράνος του

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago

Τα ιδιαίτερα γλυπτά του Ν. Μάνεση στα Λευκά Όρη – Ξυλογλυπτική στα… 1.200 μέτρα

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή